Consilierii PSD au refuzat să voteze în şedinţa de consiliu, deşi au fost prezenţi

Cei 5 consilieri PSD ce fac parte din Consiliul Local Olteniţa au refuzat să participe să voteze în timpul şedinţei ordinare de miercuri, 27 aprilie. Această mişcare a fost interpretată de jurnalişti ca un fel de grevă japoneză, motivele refuzului de a vota invocate de ei nefiind deloc serioase. Decizia a fost luată între ei, consilier Gheorghe Lungu fiind cel care a explicat faptul că materialele pentru şedinţă au fost primite de aceştia vineri, 22 aprilie, înainte de sărbătoarea Paştelui, ei neavând astfel timp suficient pentru a le analiza în timp de 5 zile până la şedinţă. Un alt motiv pentru care consilierii PSD au decis să nu voteze, deşi au fost prezenţi în şedinţă, a fost acela că materialele se dau în format electronic, iar ei nu sunt obişnuiţi cu această metodă şi le este greu să facă arhivă, să lucreze pe ele.

Primarul Costinel Milescu a explicat consilierilor că varianta electronică este una folosită de parlamentari şi foarte la îndemână şi, deşi este mai greu pentru cei neobişnuiţi cu calculatorul, trebuie ca aceştia să se acomodeze cu varianta electronică. Edilul şef a mai transmis consilierilor că a primit de la prefectură o adresă prin care se cere prezentarea unor materiale în format electronic. De asemenea, pentru a xeroxa 3000 de coli pentru o şedinţă însemna o cheltuială foarte mare pe consumabile şi pe alte piese de schimb pentru Xerox, toate acestea însemnând cheltuieli de peste 6000 de lei.

Din 19 consilieri, nu s-au luat în calcul voturile celor 5 consilieri PSD şi un alt vot al unui consilier PDL care nu a fost prezent în şedinţă.

Cu toate că şi ceilalţi consilieri au primit materialele de şedinţă odată cu cei 5 consilieri PSD, şi tot în format electronic, nu au refuzat să voteze. Astfel, la şedinţa din 22 aprilie au votat 13 consilieri. Unul din cei 19 consilieri olteniţeni nu a fost prezent la şedinţă.

Laura Suzeanu