Cursa de tren Bucureşti – Olteniţa va fi anulată

Gara Oltenita, acum 4 ani

Planul de restructurare al CFR, care prevede concedierea a 6000 de angajaţi va afecta şi judeţul Călăraşi.
Conform planurilor de restructurare a CFR CĂLĂTORI, ruta de transport persoane pe relaţia Bucureşti – Olteniţa urmează să fie desfiinţată pe motive de rentabilitate.

Ruta Bucureşti – Olteniţa era raiul călătorilor fără bilet, în urma raziilor efectuate de reprezentanţii CFR şi poliţişti fiind depistaţi sute de călători fără legitimaţii de călătorie. Rutele cele mai cunoscute pentru numărul mare de blatişti sunt: Bucureşti – Olteniţa, Bucureşti – Feteşti, Bucureşti – Videle, Bucureşti – Titu şi Ploieşti Urziceni.

Sursa: DinCalarasi.ro

Infrastructura feroviara | Oltenita

 


sursa video: YouTube

Sute de oameni circulă cu trenul zilnic, fără bilet, pe ruta Bucureşti-Olteniţa

Record de călători fără bilet în trenul care circulă între Bucureşti şi Olteniţa. Controlorii au descoperit saptamana trecuta, în urma unei razii, că peste 300 de călători – adică mai mult de jumătate din cei aflaţi în tren, circulau fraudulos. Oamenii au avut de ales: plătesc bilet la preţ întreg sau coboară din tren.

Sute de călători circulă zilnic fără a-şi cumpăra biletul de 3,7 lei de la case, pe motiv că acestea nu există. Iar când sunt prinşi de controlori şi puşi să plătească preţul întreg, de 7,5 lei, spun că nu au bani şi preferă să coboare din tren la următoarea staţie.

„Deci biletul e 3,5 lei. Dacă nu am de unde să iau? Eu cu ce mă întorc acasă? Să se facă gări, să luăm bilete”, a spus un călător.

„Nu îmi cumpăr bilete pentru că e criză, aşa a zis Băsescu!”, a spus un alt călător.

De frica supracontrolului, mulţi călători au coborât din tren ori s-au ascuns în toalete! Sunt şi oameni care circulă, însă, regulamentar.

Reprezentanţii CFR spun, însă, că există soluţii pentru toate problemele. „Motivaţii există. Nu e adevărat, îşi pot lua abonamente, bilete dus-întors”, a declarat Bogdan Andreiu, revizor regional CFR.

Călătorii şi controlorii sunt de acord cu un singur aspect: cele două trenuri puse la dispoziţie, unul la primele ore ale dimineţii, altul seara, sunt insuficiente pentru sutele de navetişti.

sursa: Realitatea Tv

Comentarii

  1. georgeta mihai spune:

    hola! am vazut video,si am citit repotajul,si mi se pare destul de trist.Dar parerea mea e,ca totul pleaca de la guvern,ca politica din tara noastra,nu e buna,cu toate ca am ales sa nu mai locuiesc in propria mea tara,nu ca nu mi-a placut,ci din cauza neajunsurilor.Populatia Romaniei,nu mai poate sa indure situatia critica,condusa de politicieni,care nu-si indeplinesc cu fundament ,obligatiile.Preturile sunt mai mari decat in alte tari.Salariile de ce nu sunt la fel?Asta as intreba eu pe guvernanti!!! -Uluitor! Ma doare pt.ca lumea sufera saracia din Romania.Asa ca e de asteptat ca lumea nu are bani,sa-si platesca un bilet,poate nu are nici de o bucata de paine.Va spun sincer,ca multi romani ies din Romania,si lasa o imagine proasta in alte tari.PT.ca daca ar duce-o bine in tara lor,nu ar iesi in afara,ca sa faca rele(furturi,si prostitutie)asta a fost vazut la televizor in Spania.POLITICA.De acolo pleaca totul.Asta ar trebui.Pretiri mici si salarii mari,sau salarii la fel ca U.E.SI VA VI MAI BINE PT.CETATENII DE RAND.Salutari!

  2. MARDARE MARIAN (FACEBOOK) spune:

    sa il scoata trenul ca si asa nu circul cu el…
    este si normal ca daca era rentabil poate ca se investea si in infrastructura….dar mai presus de toate este si mentalitatea mai putin educata a acelor care tot fac naveta la bucuresti de pe ruta noastra…muncesc dar nu vor sa plateasca transportul in comun…amenzi la greu ar trebui si s-ar lecui lumea de a mai circula fara bilet…si cand au ocazia sa cumpere un bilet de la controlori de ce oare nu o fac si prefera sa coboare la prima statie?…pe alte rute din tzara cum se plateste biletul, cum de exista controlori si politzie in tren?…dar, parerea mea, daca totusi il scoate acest tren, sa zis si cu calea ferata, o v-or fura pentru fier vechi, cu sigurantza……apropo de SPANIA…aviz @ geogeta mihai…nu numai romanii fura pe acolo, ci si spaniolii si marocanii, albanezii si multe alte rase….peste tot se fura si nu prea se face atata tamtam…sa tzinem cont ca si in ROMANIA se poate trai oarecum decent daca iti place munca…..si sa nu uitam ca, daca lucram in occident, asta ne scuteste de a plati chirii sau alte cheltuieli, si daca am trage liniutza, poate ca la sfarshit de luna nu prea ne-ar ramane mare lucru daca nu am avea un salariu bunicel….revenind la subiectul de mai sus, navetistii trebuie sa tzina cont caci calatoria cu trenul trebuie platita, daca doresc sa se mai bucure de acest mijloc de transport, daca nu, or sa scoata mult mai mult din buzunar platind la microbuze sau la autocare….SANATATE….