Echipa Video Hunter de la Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” Olteniţa efectuează “tranzacţii comerciale”

Elevii clasei a XI-a profil “Economic” de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa fac parte dintr-un consorţiu, alături de elevi din localităţile Bucureşti şi Giurgiu. Prof. Adina Dobre, îndrumătorul elevilor de la Bălcescu, spune că acest parteneriat constituie o recunoaştere a rezultatelor obţinute de elevii de la Bălcescu, un bun parteneriat format cu cele două unităţi de învăţământ din Giurgiu şi Bucureşti. În cadrul Consorţiului, firma participantă îşi păstrează personalitatea, experienţa între cele trei firme de exerciţiu fiind mereu pe primul plan. La Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu – Ploieşti şi Concursul Romanian Business Challenge- ediţia a II-a elevii Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” au obţinut premiul II şi premiul III, un premiu special şi menţiune pentru „Cele mai multe tranzacţii efectuate”. Cu rezultatul obţinut la Ploieşti, elevii olteniţeni au participat la faza naţională a competiţiei de la Timişoara.

Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial. Potrivit Adinei Dobre, elevii se familiarizează cu activităţile unei firme reale şi îşi perfecţionează un limbaj de afaceri. Firma de Exerciţiu a liceului „Bălcescu” se cheamă Video Hunter şi are ca obiect de activitate comercializarea camerelor de supraveghere şi a obţinut premiul II şi premiul III la Romanian Business Challenge, un premiu special şi menţiune pentru „Cele mai multe tranzacţii efectuate”. Elevii au funcţie de încadrare profesională. Elevii participanţi la Romanian Business Challenge şi care formează firma de exerciţiu sunt: Zaharia Marina – manager general cu premiu special si locul 2, Bodârlău Ada – lider de grup, director economic în firmă, Oprea Cătălin Andrei – locul 3. Ceilalţi participanţi care au făcut parte din echipă au fost: Dobrescu Mihai – director de publicitate, Preda Cateluţa – director de marketing, Panciu Cosmina – director resurse umane, Stancu Mihaela – operator Inspecţia Muncii, Checiu Florin – manager vânzări şi Petre Mirela, Anton Nicoleta şi Dinu Alin – operatori calculator. Dinu Alin este singurul elev de clasa a IX-a, ceilalţi sunt a XI-a. Prin acest concurs, elevii claselor a IX-a se iniţiază, pentru ca cei mari să aibă cui preda ştafeta când termină liceul. Elevii lucrează cu state de salarii, se plătesc contribuţii, au registre de evidenţă, toate acestea se petrec virtual. Clasa pregătită pentru acest concurs este o clasă cu profil „economic-tehnician şi activităţi economice”.

 

La faza naţională a competiţiei de la Timişoara au participat peste 100 de firme de la liceele din ţară şi străinătate, fondurile de organizare fiind provenite de la Uniunea Europeană.

Elevii Grupului Şcolar din Olteniţa au mai fost invitaţi la alte târguri din Bucureşti, Giurgiu, Craiova, Focşani, Călăraşi, Braşov.

vezi video

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. maria vesteman spune:

    bravo copii! felicitari voua si doamnei profesoare

  2. bodirlau georgeta spune:

    bravo!toate felicitarile din lume,multa bafta in continuare,iar anul urmator sa obtineti si mai multe premii.suntem mandri de voi si va sprijinim in continuare.sunteti fantastici.

  3. mocanu georgiana spune:

    in primul rand felicitari doamnei diriginte si elevilor pentru ca meritati