Mentorat pentru elevii de clasa a VIII-a in cadrul SNV

In cadrul saptamanii nationale a voluntariatului(SNV), organizatia Dunare.Edu nu a şomat si si-a scos voluntarii in parc. Echipa Dunare.Edu a pregatit o sesiune de mentorship pentru elevii din clasa a VIII-a ce au avut ocazia sa se intalneasca intr-un cadru non-formal cu colegi mai mari de la liceele “Neagoe Basarab” si “Grupul Scolar Nicolae Balcescu”. Banner-ul organizatiei marca locul intalnirii din parcul mare.

La intalnire au fost prezenti elevii scolii generale “Spiru Haret” si elevi de la scoala generala din Chiselet. Dupa o scurta prezentare a contextului intalnirii si a conceptului de voluntariat, fiecare dintre liceeni a prezentat activitatile intreprinse sub umbrela propriului liceului. S-a vorbit despre oportunitatile extracurriculare pe care le pot avea viitorii boboci din toamna, sau chiar devreme, tinand cont ca agenda evenimentelor din urmatoarele luni este bogata in oferte. Tinand cont de apropierea zilei Dunarii din 29 Iunie si “Balci Fest” deja notate in calendarul local, dar si alte ocazii de voluntariat ce vor fi anuntate pe blogul organizatiei: www.danubeedu.org .

Ulterior a urmat un dialog lejer intre liceeni si viitorii lor colegi. Cei mai tineri si-au invins prejudecatile despre liceul “Neagoe Basarab”, s-au interesat de profesorii de la Grup si nu numai, au fost interesati de dotarile din licee. Intrebati daca sunt familiarizati cu conceptul de voluntariat, elevii din Chiselet au marturisit ca au avut privilegiul unui schimb intercultural de 9 zile cu cativa voluntari scotieni, exprienta de care s-au aratat incantati. Viitorii boboci au fost sfatuiti prieteneste sa nu aleaga un profil din prestigiu, influentati de alegerea prietenilor sau intentia altcuiva , ci sa mearga din placere, unde simt ca au vocatie, pentru a nu se confrunta cu inadaptarea si chiar cu schimbarea colectivului, lucru care atrage dupa sine alte repercusiuni.

Pe final, le-am urat bafta la examenele ce-i asteapta.

Nu-i asa ca sunt dulci?! Au venit sa ne intrebe la sfarsit „ce se intampla aici”. Iar a doua oara cand au venit sa ne intrebe ceva, a fost ” Sunteti de la primarie?”. Viitorii voluntari!

Lavinia Iancu