Oltenita a obtinut medalia de bronz la concursul international „INFOMATRIX” 2011

MEMORIILE UNOR VAMPIRITE

INFOMATRIX – concurs de proiecte informatice unde cei mai talentati copii din lume isi prezinta proiectele si inovatiile; concurs de renume international in care se investesc sute de mii de euro si o experienta unica pentru participanti.

FAZA NATIONALA

Am plecat cu sperante spre Bucuresti, la faza nationala. Proiectul nostru, filmul de scurt-metraj “Memories of a Vampire”, a fost rodul unei munci prelungite, care a durat aproximativ 6 luni. Am filmat pe vant, ploaie, ninsoare, ger de crapa pietrele si ne-am alimentat cu energie din entuziasmul nostru si dorinta de a castiga. Asadar, iata-ne ajunse la nationala, unde ne-am gasit categoria foarte repede. “Fetelor, sunt numai doua categorii aici: noi si tocilarii”,le-am spus amuzata. Ne-am prezentat in fata juriului emotionate, dar pregatite sa dam tot ce aveam mai bun. A urmat prezentarea proiectului, explicatii pentru partea artistica si cea tehnica, precum si numeroase intrebari despre tema de anul acesta, “Good versus Evil”, costume, mapa de prezentare.

 

Am iesit de la juriu cu vreo 40 de grade temperatura, dar cu speranta ca ne vom califica la faza mondiala. A treia zi urmeaza premierea, la Palatul Regal. Ne-am simtit ca la decernarea premiilor Oscar- s-au prezentat nominalizatii, apoi suspans….. si numirea celot 3 echipe care vor reprezenta Romania la faza mondiala. Printre rugaciuni, auzim : VAMPIRE TEAM, adica noi, patru fete cucuiete: Roxie, Madu, Lucy si eu, Teach.

Vampire Team

FINALA MONDIALA

9 mai- inceputul marii aventuri. Dupa o lupta epuizanta pentru a gasi sponsori si dupa multe zile de deznadejde, cand nu mai aveam nicio speranta ca vom reusi sa ajungem la concurs, iata-ne la finala mondiala. Agitatie mare, echipele din Mexic si Ecuador venisera primele, urmate de noi, Italia, Statele Unite si Hong Kong. Pe tot parcursul zilei au continuat sa soseasca participanti din toate continentele si toti ne-am pus pe amenajat standurile care ni s-au dat. Am fost vecini cu Mexic, Tanzania si Georgia. A fost o zi epuizanta, urmata de doua zile de jurizare continua, dar si de socializare. Ne-am facut o gramada de prieteni, ne-am pus in valoare cunostintele de limbi straine am cantat si ne-am jucat impreuna. Ne-am facut cunoscute atat prin costume, cat si prin deschiderea de care au dat dovada fetele. Toata lumea le cunostea pe Vampires, care au mai infruntat o data juriul, de unde au iesit cu o culoare vampirica pe chip, dar bucuroase ca au scapat.

Rezultatul – MEDALIA DE BRONZ, imbratisari, incurajari si speranta la o noua calificare anul viitor. Este, probabil, cea mai frumoasa experienta pe care noi, vampiritele, am trait-o si ne ambitioneaza sa fim mai bune, mai creative si mai competitive.

Multumim tuturor celor care ne-au ajutat si au crezut in noi!

Adina Voicu

Comentarii

  1. Cora Moldoveanu spune:

    Bravo! Bravo! Bravo! Huh! BRAVOOOOOOOOOOOO!

  2. Madu Alex spune:

    Awww!! Mi’e asa dor..:-<

  3. Adrian Sandu spune:

    Felicitari!