Cu caiacul pe Dunare mai departe, de la Oltenita la Calarasi

Drumul de la Olteniţa la Călăraşi nu va mai fi niciodată la fel. Un banal traseu, pe care îl străbaţi în aprox. 1h cu autorurismul , s-a transformat într-o expediţie de 2 zile. Aventura, pentru cele 23 de persoane, a început dis de dimineaţă când, în portul turistic Olteniţa s-au înghesuit la firul apei, 15 ambarcaţiuni. Asociaţia Sportivă TID România a organizat, un eveniment mult aşteptat de iubitorii sportului care implică padelatul. De data aceasta a fost un traseu de 55 de km, parcurs în două etape.

În prima zi membrii echipajului au infruntat puţin vânt, dar cei 30 de km până pe insula Vărăşti, au fost străbătuţi cu succes. In acest loc şi-au instalat corturile şi au campat peste noapte. Nu a lipsit bine cunoscuta ciorbă de peşte şi un foc de tabără care putea fi vazut de la kilometri.

După micul dejun, au pornit în cea dea doua etapă a traseului, ultimii 25 de km până la Călăraşi.

Asociaţia Sportivă TID România a luat naştere din pasiune. Din dragoste pentru Dunăre şi vâslit, asociaţia din Olteniţa şi-a propus susţinerea acestui sport, care adună din ce în ce mai mulţi adepţi.

TID sau Tour Internaţional Danubien este un turneu international de caiac, canoe si canotaj organizat pe Dunare in lungime de aproximativ 2500 km. Este cel mai lung traseu de acest fel din lume unde ambaracţiunile motorizate nu sunt acceptate. TID a luat naştere în 1956, iar principalul scop este promovarea prieteniei între participanţi, cetăţeni ai ţărilor traversate de Dunăre.

Mai multe detalii despre tura pe site-ul AS TID Romania http://tidromania.wordpress.com/news

Marian Iatan

Comentarii

 1. Marius Dociu | OLTENITEANUL.RO spune:

  Reportaj despre ‘tura’ organizata de AS TID Romania in 28-29 Iunie 2011 pe Dunare de la Oltenita la Calarasi, difuzat pe TVR International in cadrul emisiunii „Investiti in Romania” din data de 8 Iunie 2011.

 2. Ralu Deaca spune:

  Un proiect foarte bun,ar trebui investit cat mai des in astfel de activitati!

 3. Lavinia Iancu spune:

  Cum putem sa incercam si noi asta?

 4. marian iatan spune:

  Foarte frumos !I-mi pare rau ca nu sint si eu cu voi acolo! Am impresia ca e singurul sport care se mai practica pe la OLTENITA.Am vazut si pozele facute de DANA,FOARTE FRUMOASE.Varule tine-o tot asa! Multe salutari din partea noastra!

 5. Hollie spune:

  Your blog is very imreissive!!Npce post. This post is different from what I read on most blog. And it has so many valuable things to learn. Thank you for your sharing!