La Olteniţa s-au încheiat lucrările şedinţei de Consiliu Local pe luna mai

Marţi, 31 mai, în Sala Mică a Primăriei Olteniţa a avut loc şedinţa ordinară de Consiliu Local pe luna mai. Printre proiectele de hotărâre aflate pe masa de lucru a consilierilor menţionăm:

 1. Proiect de hotărâre pentru înlocuirea Raportului de evaluare aprobat prin art. 1 al HCL 48/2008 privind vânzarea prin licitaţie publică a unui teren aparţinând domeniului privat al municipiului Olteniţa, în suprafaţă de 140.072 mp, situat în municipiul Olteniţa, Şoseaua Portului, tarlaua 4/2, lot 1, număr cadastral 21164, cu destinaţia „depozite şi construcţii industriale”
 2. Proiect de hotărâre privind trecerea unor terenuri situate în municipiul Olteniţa din domeniul public al municipiului Olteniţa în domeniul privat al municipiului Olteniţa
 3. Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui teren în suprafaţă de 16 mp, situat în municipiul Olteniţa, str. Mircea Eliade, zona acces bloc Z10, pentru realizarea unei construcţii provizorii cu destinaţia garaj auto
 4. Proiect de hotărâre privind dezlipirea bunului imobil bloc G40, aparţinând domeniului privat al statului, situat în municipiul Olteniţa, Bd. 1 Decembrie, nr. 82, număr cadastral 703, înscris în cartea funciară nr. 21.767 a municipiului Olteniţa
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei solicitanţilor care au acces la locuinţe şi a ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor pentru repartizarea locuinţelor pentru tineri, construite prin ANL şi destinate închirierii
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor şi punctajelor pentru stabilirea ordinii de prioritate a solicitanţilor de locuinţe altele decât cele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe
 7. Proiect de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea nr. 73/2004 a Consiliului Local al municipiului Olteniţa privind soluţionarea cererilor de locuinţă pentru tineri, destinate închirierii, construite prin ANL
 8. Proiect de hotărâre privind modificarea unor prevederi ale contractului de concesiune nr. 5370/15.03.2011, încheiat între Primăria municipiului Olteniţa şi SC ESPATI DULCE SRL Olteniţa
 9. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului de acţiune pentru protejarea zonelor vulnerabile la poluarea apelor cu nitraţi proveniţi din surse agricole în municipiul Olteniţa

10.  Proiect de hotărâre privind solicitarea Consiliului Local al municipiului Olteniţa adresată Guvernului României pentru înfiinţarea Administraţiei Zonei Turistice a Portului Olteniţa ca regie autonomă în subordinea Consiliului Local al municipiului Olteniţa

11.  Diverse

La proiectele de mai sus a mai fost adăugat un material de şedinţă. Este vorba de Hotărârea privind aprobarea prelungirii/încetării contractelor de locaţiune din blocul Sahia II, sc. B şi sc. C, situat în municipiul Olteniţa, Bd. Tineretului, nr. 93-103

Captura foto din transmisiunea in direct

Şedinţa de Consiliu Local a fost transmisă în direct de Olteniteanul, începând cu ora 16,00. Cei care doresc să urmărească dezbaterile şedinţei, pot urmări desfăşurarea lucrărilor în filmarea noastră.

Vizionare plăcută!

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Marius Dociu | OLTENITEANUL.RO spune:

  Ne cerem scuze pentru calitatea video – audio a transmisiei.
  Tin sa precizez ca acesta a fost primul eveniment pe care OLTENITEANUL.RO l-a transmis IN DIRECT, de aceea au aparut si unele mici defectiuni tehnice pe care le vom rezolva in cel mai scurt timp.
  De altfel, data la care vom lansa oficial platforma LIVE a siteului, va fi 15 Iunie, drept dovada ca la evenimentul de joi nu am fost pregatiti 100% (de aceea si promovarea mai putin intensa a sedintei)
  Multumim celor ce ne-au urmarit LIVE, celor ce sustin proiectul nostru si va promitem calitate, din toate pnctele de vedere de acum incolo.

 2. Marius Dociu | OLTENITEANUL.RO spune:

  Primele momente LIVE (cu 15 minute inainte de sedinta)

 3. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  @ Giovany – Esti talentat si ce este mai important ca esti foarte pasionat . Mergi inainte pe drumul tau , vei avea si suisuri si coborasuri …dar satisfactia de a face ceva util si placut este cel mai important . Eu am urmarit sedinta si a fost distractiv cu sincopele inerente .
  Eu unul te sustin .
  Cu stima
  Dan

 4. Sorin Anghel spune:

  Hai sa punem si o camera web care sa transmita imagini live pe jurnalul.ro! Venim noi cu echipamentul de transmisie. Mai trebuie internet, energie electrica si un loc unde sa o putem amplasa.

 5. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  @ Sorin Anghel
  Eu stau in centru la etajul 6 vedere centrala exact ce-ti trebuie . Am si net , am si curent …super . O putem face si cu un acord al asociatiei de proprietari unde eu sunt Presedinte . Vino cu o cerere pana duminica 12. iunie .
  E-mail : asociatiaR64.oltenita@gmail.com

 6. cornelius calin spune:

  D-nul Petre Tone este un om extraordinar! Este intr-adevar preocupat de soarta oltenitenilor! Eu multumesc acestui om si-i doresc multa sanatate lui si familiei sale!

 7. Alin Filip spune:

  in poza sint cei 2 buni prieteni-MILESCU si TONE .Au origini comune si preocupari comune. Cercel va invinge. Lipseste semigreu.Tone e folosit de Milescu. Cercel va fi noul primar.Cercel este singurul om serios.

 8. florin tudor spune:

  Eu ma indoiesc de ,,seriozitate” acestui domn Cercel, care a prosperat datorita functiilor publice. Milescu face tandem extraordoinar cu Cercel. Nici asta nu se vede ??? Oltenita are nevoie de un suflu nou.
  Cercel e lipsit de viziune, nu are proiecte, nu a demonstrat nimic. A stat mana drepata a lui MIlescu si doar atat.
  In rest, functii pentru familie. Asa ca, mai bine ne gandim sa avem un primar care sa se gandesca la locuitorii acestui oras.

 9. dinu petu spune:

  chiar sunt curios cum o sa arate Planului de acţiune pentru protejarea zonelor vulnerabile la poluarea apelor cu nitraţi proveniţi din surse agricole în municipiul Olteniţa,chiar sunt curios,mor de curios, ca de vorba lunga si aprobarii…nu ducem lipsa. SUCCES!

 10. Alin Filip spune:

  In ultimii 7 ani toata munca din orasul Oltenita , a fost facuta de viceprimar care , impreuna cu PNL , L-AU PUS PRIMAR PE MILESCU.Milescu acum s-a aliat cu Tone. Spera sa repete istoria.Mari succesuri ! E momentul ca cine munceste si este om serios – verificati CV -urile tuturor posibililor candidati la primarie -sa iasa in fata , sa fie sprijinit , sa cistige .Toate unitatile conduse de Cercel au fost pe profit.E momentul ca si OLTENITA SA FIE PE PROFIT.

 11. florin tudor spune:

  Hai ca ma dai pe spate cu aceste ,,realizari”. Daca tot esti asa inversunat si ai toata convingerea, poti sa detaliezi ceea ce spui ? Ai tu argumente clare ? Te referi cumva la societatile private ale lui cercel sau …..
  Pentru ca pui in discutie perioada de 7 ani, pe care tu o vezi infloritoare, tin sa te informez ca in Oltenita s-au pus flori, s-a facut un trotuar care e varza … in rest vorbe. Daca nici acum nu realizam ca fara investitii din afara, Oltenita nu se poate misca, avem o problema de abordare si de viziune. In ultimii 7 ani cati investitori au calcat pragul primariei ? Sau cati investitori a adus cercel ?. Asa se pune problema.
  Oltenita are nevoie de relansare. Nu exista putere economica dar exista servicii scumpe, adica foarte scumpe. Avem ca etalon, iarna ce a trecut. Asa ca …. .

 12. florin tudor spune:

  Cercel, probabil face profit cu unitatile sale particulare. Nu vad unde a fost acest Cercel si a inflorit totul. Ati uitat ca Cercel cand era director la RAGCL, a introdus la facutare si balconul ? Asta tot pentru profit ? Oltenita va iesi pe profit doar daca schimbam actualul ,,mariaj”. Acest cuplu de succes de la conducerea primarie si-a facut veacul. Lumea a inteles de ce sunt in stare.
  PS. Sper de data asta comentariul meu sa apara pe site.

 13. Gheorghe Vasile spune:

  Referitor la comentariul lui Florin Tudor, tin sa mentionez ca am facut si eu unul asemanator, in sensul ca singurii care sunt pe profit sunt Cercel, Milescu & Co in calitate de persoane particulare, nu orasul. Bineinteles ca nu a aparut pe site, motivele le cunoastem.
  Cu stima pentru oltenitenii obisnuiti