Şi la Olteniţa e nevoie de civilizaţie şi comportament civic manierat

Olteniţenii trebuie să ştie că păstrarea curăţeniei în municipiu este pe cât de importantă, pe atât de necesară, dar şi are să arate gradul de civilizaţie al unei comunităţi.

Primăria Olteniţa prin Direcţia de Poliţie Locală-Biroul de Ordine Publică, Trafic Rutier, solicită cetăţenilor un comportament civic corespunzător unei societăţi normale. Pe parte legislativă, există nişte prevederi legale ce trebuie respectate, astfel:

v  Art. 96, ali. (1), pct. 15 din O.U.G. nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului, precizează: Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale: – obligaţia persoanelor fizice şi juridice, după caz, de a nu degrada mediul prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel;

v  Art. 51, alin. (1), pct. A, lit. a) din O.U.G. nr. 78 din 16 iunie 2000 privind regimul deşeurilor, precizează: Următoarea faptă constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează: – cu amendă de la 200 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice; abandonarea deşeurilor şi a ambalajelor pe spaţiile verzi, căile de comunicaţie, în locuri publice sau în alte locuri nepermise;

v  Art. 3, pct. 23 şi art. 4, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, stipulează: Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei-consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri;

foto arhiva

De asemenea, constituie contravenţie nerespectarea prevederilor cap. III şi cap. IV din HCL nr. 31 din 25 aprilie 2002 privind stabilirea unor măsuri pentru buna gospodărire a municipiului Olteniţa modificată, şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 1000 lei, după cum urmează:

 • Cetăţenii municipiului Olteniţa au obligaţia să păstreze integritatea mobilierului urban (bănci, spaţii de afişaj, locuri de joacă, fântâni arteziene), fiind interzisă murdărirea sau deteriorarea acestora în orice formă, inclusiv prin inscripţionarea cu vopsele, cretă, grafitti, sau ca cetăţenii să stea cu încălţăminte pe bănci;
 • Cetăţenii municipiului Olteniţa au obligaţia să nu arunce cojile de seminţe pe străzi sau în alte locuri publice

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Giovanny | OLTENITEANUL.RO spune:

  … ” Cetăţenii municipiului Olteniţa au obligaţia să nu arunce cojile de seminţe pe străzi sau în alte locuri publice” | oare politia locala s-a „pus” pe dat amezi?
  vom reveni cu filmari

 2. cata pitaru spune:

  ai perfecta dreptate, dar materiile fecale de la caini nu le vede nimeni?

 3. Gheorghe Vasile spune:

  Cred ca este importanta si problema asta cu cojile de seminte in proportie de vreo 1 %. Exista o armata de pomanagii care primesc ajutor social de la primarie care ar trebui sa mature strazile, nu sa li se dea pe degeaba ajutorul respectiv si sa umple carciumile dupa aia.
  Mai e un aspect cred ca deosebit de important, cred ca in proportie de vreo 99%. Se mai intampla cateodata sa vina omu noaptea acasa sau sa plece si e foarte riscant crede-ti-ma, mai peste tot prin oras sunt haite de caini care daca-i deranjezi noaptea cine stie ce se poate intampla. Mai acum o saptamana ma plimbam cu copilul prin oras, ziua, iar o haita de caini s-a incaierat la vreo cativa metri de noi. Ma intreb, daca unul dintre cainii din haita se indrepta spre noi ce se intampla. Astea sunt problemele, nu cojile de seminte

 4. Gabriel Vînătoru spune:

  Ar fi timpul ca Oltenița să devină un oraș curat. Nu de alta, dar nu cred că interesul oltenițenilor față de produsele expuse în vitrinele magazinelor ar trebui să fie turburat de sunetul peturilor strivite sub talpa/tocul pantofilor sau de „simpaticul” derapaj al acestora din urmă, generat de materiile fecale provenite de la câinii comunitARI. Apropo, câinele comunitar este noua stemă a României? Sau este cumva un simbol religios? Doar aceste două premize ar justifica prezența lor haotică pe străzile orașului nostru. Și nu numai pe străzile orașului nostru. Dar, măcar la noi să se găsească o rezolvare. Poate că este o crimă să iei viața unui câine comunitar, dar prezența lui haotică și, nu de puține ori, periculoasă pentru viața și sănătatea oamenilor, nu este tot o crimă? Sau numai o batjocură la adresa lor?

 5. Marian Chirnogeanu spune:

  Luați-le băncile!! :))
  Când vă duceți la filmări dați-le niște cornete de hârtie și întrebații de ce nu folosesc așa ceva și preferă să facă mizerie. Nu spune nimeni să nu mănânci semințe, dar.. avem numai pretenții și fițe!

 6. deci…Gheorghe Vasile are dreptate! clar ! … problema cu cojile de seminte e de luat in seama…dar nu se compara cu cea a cainilor care pur si simplu mi se pare de cea mai joasa speta! am fost cateva luni plecat din tara si…fratilor!!! NU EXISTA ASA CEVA…intr-o tara europeana in 2011 sa iti fie frica sa intrii in scara blocului de cainii de pe langa , mi se pare de-a dreptul de neimaginat.oare chiar nu se poate ridica in Oltenita un centru pentru cainii vagabonzi??? o asociatie non-profit ??? si problema asta nu e numai in Oltenita,ci in toate localitatile si orasele din tara noastra ”minunabila” … pacat…e o tara frumoasa dar…nu stim sa o exploatam.de asta turistii straini evita Romania…iar romanii pleaca pe afara in concedii si/sau vacante…inca o data…pacat…

 7. Lavinia Iancu spune:

  Eu vreau sa li se faca si poze respectivilor in flagrant si sa ii facem de rusine pe site, iar amenda sa le fie trimisa in plic acasa, civilizatia se face prin amenzi

 8. Luce Studio spune:

  Vorbe , vorbe si iar vorbe ! Nici macar nu este loc de comentarii , e degeaba . Nu mi’o luati in nume de rau dar decat sa pierdem timpu lasand diferite idei si pareri pe internet nu ar fi mai bine sa facem ceva ? Pun pariu ca si voi ati aruncat coji de seminte pe jos . Daca o sa se tot deschida diferite baruri , non-stop’uri si MAI NOU magazine unde poti sa’ti cumperi moarte ( LEGAL ) o sa uitam in **** mea de toate problemele astea si nu se va mai schimba nimic .

 9. bogdan escu spune:

  daca ar fi fost doar asta probleba oltenitei ce bine ar fi fost …. lipsa de reportaje , lipsa de inspiratie , lipsa de inteligenta , lipsa de atitudine si initiativa o caracterizare a romanilor in general …..

 10. buciu elena spune:

  Perfect de acord cu voi,problema cojilor de seminte si alte murdarii o putem rezolva noi nemaiaruncand pe jos…cea a cainilor este veche si din pacate va mai ramane pt mult timp.Comunitatea europeana a dat sume importante Romaniei pt a construi locuri specialle unde cainii vagabonzi sa poata intra dupa ce logic au fost sterilizati(castrati) sa evite reproducerea lor.Din pacate banii astia au intrat in aceleasi buzunare care numai politicii stiu cum sunt in interior…noi putem numai sa banuim dar nu sa si demonstram.Deci solutii ar fi numai ca populatia are nevoie de o mana de ajutor.O propunere… noi nu mai aruncam coji de seminte pe strada si primaria micsoreaza nr maturatorilor iar banii care-i poate pune la dispozitia cui are bunavointa de a ajuta (veterinari,farmacisti vetrinari)cainii vor fi adunati si tinuti intr-o canisa construita de primarie,iar noi vom ajuta sa fie hraniti(de-ajuns si resturi de hrana de la restaurante,cantine etc).Ce spuneti,incercam?Sa-l intrebam pe d-nul primar este de acord?

 11. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Buna ziua tuturor !

  1. Este degradant sa vezi tineri scuipand seminte si band bere la greu in parculet …..ca sa nu mai facem vorbire despre vocabularul „elevat ” si poluand sonor zona .
  2. Foarte bine a punctat Dl. Gheprghe Vasile ……cainii sunt acum la rang de cinste in viata cotidiana …..sunt hraniti bine de catre unele persoane si chiar sunt extrem de periculosi si agresivi . In loc sa hraneasca un copilas …stau cu javra dupa ei s-o hraneasca . Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla cu un biet copil nevinovat de 1 an care abia merge singurel prin parc si sa fie inconjurat de animalutele gingase care-l pot ataca .
  3. Nu stiu cine si de ce …..dimineata la ora 06.45 – 7.00 AM incep sa-si porneasca masinile de tuns iarba . Copii vor lua vacanta , chiar si pentru adulti este neplacut sa stea dimineata cu geamul deschis intr-un turuit ingrozitor . Oare daca cineva ar taia lemne sau ar ambala un asemena motor in fata casei celor care au copii mici …..cum ar fi ?!
  Se poate taia iarba si de la ora 09.00 AM pana la asfintit ………………..numai daca vrei……..daca nu……NU !
  Zona la care fac referire este exact in centrul orasului si sunt afectate peste 80-90 de familii .
  4. Cine si de ce tolereaza comportamentul deviant al unora care sunt calare pe motociclete ? Zgomotul este plin de dezgust si chiar daca motocicleta si persoanele sunt foarte cunoscute si elegante ……faptele de totala batjocura la adresa celorlalti cetateni spun multe ….sau ne fac pe noi sa intelegem multe . Cum este oare posibil ca cei care sunt deranjati vizibil de turatia motoarelor ..sa stea nepasatori si sa vorbeasca doar pe la colturi ? …….de cine si de ce le este teama ? ……………trebuie cumva sa ne facem singuri dreptate ? …daca va fi cazul , poate eu unul am s-o fac pentru ca nu mai suport nesimtirea si aroganta unora .
  5. Pacat de acest oras !
  Stima si respect pentru Olteniteni

 12. Cristina Nichifor spune:

  Ma sufoc!!!! cineva sa mi ofere primul ajutor :))))), care dintre noi nu a mancat/scuipat- seminte/cojile? Eu una recunosc sunt o nepoliticoasa si de nenumarate ori am facut o :).
  Ps: Luce , tu sa taci ai auzit? ca la Venezia la „ma-ta” sau mama ta :))) nu scuipi cojile de seminte in canal!:))

 13. ioana spune:

  Civilizatie si comportament civic manierat?!? Ar trebui si din partea politistilor comunitari care iau atitudine numai cu copii cu varsta pana in 13-14 ani. Prea mult exces de zel domnilor politisti cu copiii, mai ales de 1 Iunie cand v-ati batut joc de un grup de copii, punandu-i sa aduca matura si sa mature cojile de seminte care erau de la alte persoane, nu numai de la ei.Persoane care, probabil, nu ati avut curaj sa le atrageti atentia sau sa luati suri.
  Luati masuri decat cu persoanele care credeti ca sunt mai slabi ca voi?

 14. Gheorghe Vasile spune:

  Eu nu vad rostul acestor gardieni publici, pardon politisti comunitari, recent transformati in politisti locali. Sa fii politist trebuie sa ai o anumita pregatire profesionala, nu dupa cum vrea primarul, sa faca pe cine vrea el, dupa criterii de el stiute si pe care le banuim cu totii care sunt. Eu inteleg din toata treaba asta ca primarul e un fel de mentor al politei, el le stie pe toate avand puterea sa faca politisti peste noapte. Traim in Romania, si … e de inteles.
  Asa o fi si prin Germania, Franta, etc in randul carora vrem sa fim? Ma indoiesc, chiar ma rup.

 15. Cristian Ghivu spune:

  Din pacate da politia s’a pus pe dat amenzi chiar io am luat una:P

 16. dinu petu spune:

  cred ca cei de la primarie fac misto de noi,sa vez icum trece masina de la politia comnitara pe langa carutele si cai priponiti de gardul de la sc. gen. nr. 4, si…….nimic ….sa va fie rusine!

 17. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Acum cateva zile in zona BCR se aflau in exercitiul functiunii 2 politisti comunitauri care goneau o biata batranica ….vindea si ea sarmana cateva fire de marar , patrunjel si ceva oua . Felul cum se manifestau , m-au facut sa cred ca este o mega actiune . Putin mai departe …prin parculet ….mare nebunie cu motoare si altele…………….acolo nu se pot duce . Pentru asta iti trebuie prestanta , curaj , demnitate si tot ceea ce inseamna aplicarea 100 % ……………CAPITOLUL IV Atributiile personalului Politiei Comunitare

  Art. 27. – În vederea îndeplinirii atributiilor ce îi revin, conform legii, Politiei Comunitare, personalul de conducere, de coordonare, de paza si de ordine raspunde de organizarea si functionarea pazei unitatilor stabilite prin hotarâre a consiliului local sau preluate pe baza de contract de prestari de servicii, participa la asigurarea climatului de ordine si liniste publica, a sigurantei persoanelor, integritatii corporale, vietii sau bunurilor cetatenilor ori ale domeniului public, urmareste respectarea regulilor de comert stradal si a curateniei localitatilor, conform competentelor stabilite prin legi, hotarâri ale consiliilor locale sau prin dispozitii ale primarilor.

 18. Luce Studio spune:

  Pai io scuip coji de seminte pe jos , injur , beau bere si imi fac de cap . Sa vina un politist sa imi dea amenda , o sa-l scuip si pe el si pe cine vrea . Nu am vazut nicaieri scris „NU ARUNCATI COJI DE SEMINTE PE JOS” , plus de asta , in fiecare dimineata sunt cei de la salubritate care curata tot , pentru asta mi se pare ca sunt platiti . Cand o sa vad undeva scris sa nu arunc seminte pe jos si o sa iau amenda o sa ma simt „implinit” . Intr’adevar daca ar fi sa gandesc ca un om mai mare v’as da dreptate , nu e frumos . Nu e normal , vara , sa stau si io ca omu cu prietenii la bancute si sa mananc seminte ? Sunt vreo 2-3 cosuri de gunoi pe langa , pline si mi-e lene sa ma duc sa arunc cojile acolo . Sa zicem ca fac o favoare sa nu arunc coji pe jos …. PRIMESC CEVA IN SCHIMB ?
  Ps : Cristino tu sa taci la tine la savona :)) ca o sa vin la tine la scara sa sparg seminte

 19. Marian Chirnogeanu spune:

  Corect băi.. sa aibe cei de la salubritate de lucru.. în China cetățenii mai aruncă pe jos hârtii ca cei care fac curățenie să nu își piardă serviciul.
  Stai.. noi nu suntem în China, la noi nu prea se face curățenie și chiar dacă s-ar face nu se încearcă păstrarea ei.
  Lucică, dacă nu ai face aceste lucruri ai demonstra că ai și tu un grad de civilizație și că nu ești din junglă.
  Același lucru se întâmplă și în ”centrul” comunei mele, ba chiar mai mult, consătenii mei au reușit să spargă aproape toate coșurile de gunoi.
  Să spunem că faceți ”gestul de caritate”(să le dați celor de la salubritate de lucru) pe timpul zilei și pe urmă plecați, seara or mai vrea și oamenii în vârstă(și nu numai) să iasă la o plimbare și să stea pe o băncuță sau poate chiar voi; cei de la salubritate fac curățenie dimineața! Tu ai sta pe o bancă în fața căreia zace un morman de coji de semințe?
  Să le spuneți celor de la magazine să vândă și coli de hârtie, să își facă cornete cei care mănâncă semințe, cornete care ulterior ar trebui aruncate la coșul de gunoi.

 20. Octavian Serbu spune:

  DACA IAU AMENDA DAU POLITZIA DE PROXIMITATE IN JUDECATA!

 21. DANIEL MIHAI spune:

  Stim cu totii ca nemtii sunt civilizati. Stiti de ce ? De frica! Frica unor amenzi usturatoare sau condamnarea la ore de munca in folosul comunitatii.La noi cine dracu’ sa controleze?Politia?Politia comunitara? Poahhh….vai de steaua lor! Ia sa incerce sa dea amenda vreunuia cu ceva in buzunar,sa vad,le strica si lor o sticlutza sau 50 de lei?

 22. Eduard Albu spune:

  Domnule Ionescu Dan Lucretiu ai vreo problema cu animalele ??In special cu cainii ??vezi ca si ele au sufletu mai mare ca tine ,si da sunt agresivi pentru ca ii dai cu picioru atunci cand mergi pe strada (nu fac referire la tine ,la toate persoanele ca tine ,sunt elev si am observat ce fac majoritate colegiolor mei cand merg pe strada ,lovesc caini si daca ii intrebi ce au cu ei iti zic ca „dai in m.. lor de javre ” Asa ca noi ii aducem in starea agresiva si tot noi ii ajutam sa se inmulteasca atunci cand unui stapan ii fata o catea iar el duce cateii la coltul blocului !

 23. Dana Popescu spune:

  Aiurea… daca cei de la salubritate sunt platiti sa curete inseamna ca avem tot dreptul sa aruncam pe jos tot ce ne pica in mana? Chiar in halul asta ganditi? Cu asemenea mentalitate o sa ramanem vesnic la coada celorlalte tari. Daca tot curata cei de la salubritate, hai sa iesim sa ne si facem nevoile pe strada, sau haideti sa aruncam pungile cu gunoi direct in strada, ce atatea containere?? Jalnic… era o vreme cand si eu mancam seminte la bancute si aruncam cojile pe jos, pana i s-a pus pata unui domn de la primarie, numai pe mine si prietenii mei, din tot parculetul si ne-am invatat sa punem cojile in punguta. Haideti, nu e asa greu! Cat despre animale, nu am avut rabdare sa citesc toate comentariile, dar nu le mai luati atat apararea, sa va vedeti incoltiti de 10 maidanezi dragalasi si pe urma comentati. Iubesc animalele, dar cu cainii e o problema reala si destul de grava.

 24. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  @ Dl. Eduard Albu :
  Stimate Domn , nu va cunosc si nu-mi pot da seama dupa ce anume va ghidati dvs cand afirmati ca animalele au sufletul mai mare decat al meu ?!
  Ce termen de comparatie ati folosit ?
  Va pot spune pentru cunostinta dvs ca am 2 caini ….unul ciobanesc carpatin YURI DE BALTAG din canisa celebra si un metis PETICEL , am crescut in copilarie porumbei , iepuri ….am avut canari , pasari de curte etc …..
  Va rog sa fiti mai responsabil cu afirmatiile pentru ca sunt nefondate si nu au nici un fundament real. Pot doar spune tare si raspicat ca animalele fara stapan pot fi periculoase , sunt multi caini agresivi si doar cineva total neinteresat de ce sa intampla in jurul sau nu vede adevarul , nu-l intereseaza dar sta si comenteaza .
  Parerea mea !

 25. sabrina anton spune:

  ati tot adus in discutie cainii comunitari. daca cu respectabilii care/si scot javrele sa/si faca treburile peste tot ce e de facut????? m/am saturat sa ies cu copii pe afara si de fiecare data sa ne intoarcem cu cate un „suvenir” pe talpile pantofilor. pe astia de ce nu/i nu ii atentioneaza nimeni sau nu sunt pusi sa adune fecalele cainilor?

 26. mihail gelu spune:

  Mai „luce studio”,ai angajati,esti patronul celor de la salubritate,as putea sa jur ca nu ai contribuit niciodata cu impozite catre primarie(astfel nu aveai timp sa spargi seminte,sa bei bere sau sa injuri pe la „bancute”) si ai pretentia sa vina altii sa curete dupa tine,si mai ai si tupeul sa spui ca nu stiu ce faci cu politistii care ti-ar da o eventuala amenda.Stii ce zic,ar trebui sa te scuipam toti ,si asta pentru ca nu exista nicaieri scris „NU SCUIPATI PE COCALARII CARE PIERD NOPTILE AIUREA PRIN PARC”

 27. Cristea Catalin spune:

  da…e o treaba buna…..dar sa faca ceva si cu tziganii care stau noaptea in fatza blocurilor si beau si tipa si injura….sa le dea frate amenzi…sa se invete minte….si sa faca ceva si la cei care de dimineata pana seara nu stiu altceva decat sa asculte muzica, de jale, la maxim…nu poti sa te odihnesti, sa stai in liniste…..in casa ta……
  …..si…cu cainii vagabonzi, care se reped la tn, ce e de facut????…..mai vezi in alta parte asa ceva??nu…doar la romani!!…ti-e si frica sa mergi pe strada, sa intrii in bloc….k si pe acolo dorm….k ies cate 5 -5 odata si se reped….

 28. iulian olteanu spune:

  frate sunteti tarani? degeaba manac eu seminte in cornet k tot tara jegoasa avem nu vedeti k e lumea amarata si comunitara ce amenzi sa dea ia 500 lei salariu mai bn ia de la mn 10 lei si trece cu vederea asa k concluzia e 0. Marius degeaba vi frate cu filmari anuntama si pe mn cand vrei sa filmezi k eu manac direct in fata u si sa vina comunitara sa imi dea amenda. Oameni aia care matura din bani tai sunt platiti asa k stai cuminte si u cu reportajul tau cu tot. Si pt astia care face cocalari dale frate u de munca la oameni fraere cordit de 2 lei normal daca nu are de munca sta la era aqolo .

 29. Marian Chirnogeanu spune:

  Iuliane România este cum este din cauza celor cu mentalitate ca a ta! Dacă te văd pe tine poate îi apucă și pe ei rușinea, oricât de nesimțit ai fi tot îți crapă obrazu’ și te dai ”pe brazdă”!
  Totodată nu ar strica să mai deschizi cartea de Lb. Română!
  http://blog.dito.ro/2011/06/19/rezultatele-educatiei-primite-de-elevi/

 30. marian iatan spune:

  Bravo IULIANE,cred ca tocmai ti-ai terminat punga cu seminte,nu ai mai avut bani de a 2a si ce ti-ai zis: „Ia sa ma duc un pic pe „coputer” sa mai scriu cate un „cometariu”.Bine ai facut,OLTENITA de tineri ca tine are nevoie,asa saritori cu ceilalti.

 31. marian iatan spune:

  @ IONESCU DAN , nu te mai obosi DANE cu toti ……., nu ai observat ca unii intra sa comenteze ce au comentat ceilalti? Degeaba fratioare incerci sa le explici, ca tot cum vor ei vor gindi.Cel mai bine e sai ignoram , asa nu vor mai putea continua cu comentariile lor tendentioase.Bafta si multa sanatate DANE!

 32. Marian Mardare spune:

  Catziva saci adunati cu coji de semintze sau de recipiente de racoritoare, nu par o mare scofala, in fond, mai trebuie si cineva sa manance o paine, nu? E bine ca totushi se vede ca avem populatzie in orashul nostru, ca mai traieshte cineva, ca nu este o localitate intradevar parasita .Sunt alte probleme mai importante de rezolvat, cainii maidanezi, periculoshi pe timp de noapte, alte lucrari care sau efectuat prin orash de proasta calitate, locurile de munca care observ ca nimeni nu prea ar fi interesat, sunt multe de spus dar nu mai are rostul sa le enumar. Trece si vara, si nu o sa mai avem de a face cu astfel de neplaceri , de mizerie sau nu mai stiu de ce, or sa apara alte griji, noi comentarii pe tema TERMOURBAN, presupun. In rest, toate bune si frumoase, si un respect deosebit tuturor cititorilor acestui site !

 33. Sorin Anghel spune:

  Domnilor, nivelul de civilizatie este dat de nivelul venitului. Nu spun ca cine are bani este si civilizat, dar hai sa tinem cont ca semintele sunt foarte ieftine. Ce face omul? Iese la scara blocului, ragaie o bere, mananca o samanta si joaca o tabla. Daca ar fi existat un cinematograf, un centru sportiv, un parc de distractii, un loc care sa iti omoare timpul, poate altfel ar fi stat lucrurile.

 34. Luce Studio spune:

  @mihail gelu : sa zicem ca eu sunt taran pentru ca arunc cojile de seminte pe jos , da tu esti mai taran ca incerci sa ma jignesti pe mine . Mi’am dat parerea si atat , daca nu ti’a placut comentul meu si nu esti de acord cu ce am scris poti sa te faci ca nu l’ai vazut !
  ps. Vezi ca ai inceput sa judeci si nu e frumos , eu pot sa pierd noptile unde si cu cine vreau si sa fac ce vreau io . Daca tie nu ti se pare normal sa stai la bancute treaba ta .. E vorba de gusturi

 35. gabi stan spune:

  degeaba avem politie comunitara si jandarmi in Oltenita stau si se plimba toata ziua prin oras si se uita dupa femei altceva nu mai stiu sa faca ordinea publica las-o dracu ca nare rost traim ca niste animele,si animalele traiesc mai bn ca sa umplut orasul de caini ti-e frica sa iesi pe strada,si cu civilizatia in Oltenita lasa de dorit nici nu mai are rost sa vb

 36. B.O.P.E Mihai Cristea spune:

  Sunt multi tineri care nu shtiu pe ce lume traiesc, auzi la ala….. daca vine un politist il scuipa in fata……. si o sa ti-se faca dosar penal, autoritatiile din Oltenita nu isi fac treaba, sau poate nu si-o cunosc, ma refer la ordinea publica, cetatienii au drepturi si obligatii, libertatea fiecaruia tine pana la libertatea celulalt. Persoanele care au un comportament recalcitrant la adresa autoritatiilor probabil nu au intalnit pe cine trebuia !! Daca va place sa traiti in jeg, probabil ca sunteti nishte jegosi, oricum se va schimba curand legea si cei ce nu isi platesc amenzile o sa faca inchisoare contraventionala, sa vedem atunci se risca sa bea bere in locuri publice neamenajate in acest sens si sa faca figuri la un jandarm sau politist si sa ia amenda cateva milioane pe care nu o sa aiba de unde sa le plateasca si sa faca cateva saptamani pushcarie, numai asa o sa se puna toti boratii si cocalarii cu botul pe labe!!

 37. raluca tudorache spune:

  Vai dragă, printre biţi câţi viteji se-arată… De-ar fi adevărat, am pune-o de-o răscoală…

 38. marian barbu spune:

  io unu zic ca prima data sa se ocupe de strazile care lea lasat in paragina neasfaltate ,sa puna si un wc public sa inchida parculetu de la pod ,ca e degeaba sa faca ceva cu astia cu ,carutele si pe urma sa se apuce de ´´treaba´´ce nu mai au bani de prime sau concedii???va salut

 39. gaby preda spune:

  zi de zi gasesti seminte si sticle de bere pe langa banci si pe strazi.mai ales in parcul de la tribunal acolo este orasul nesimtitilor.

 40. Laurentiu-George Chiforescu spune:

  Pentru Ionescu Dan Lucretiu, sa stii ca are dreptate Eduard Albu, (habar nu am cine e), cainii nu se iau de tine de pomana. Eu nu comentez de obicei, dar imi esti prieten si imi pare rau ca gandesti asa. Am vazut copii de cativa ani ducandu-se si jucandu-se cu caini fiorosi. Cand eram copii si ne duceam la baie la Dunarica, ne latrau cainii (am si fost muscat de cateva ori). Acum nu imi mai fac nimic. Crezi ca s-au civilizat cainii? Eu cred ca ei sunt tot ca inainte. Am devenit eu mai intelept. Nu ma sperii, nu fug, nu tip, vorbesc frumos cu ei si pe unii ii mangai. La tatal meu la Vatra Dornei e obiceiul sa fii rau cu cainii de paza. Acolo ei te apara real de ursi, de lupi, de hoti, etc. Erau obiceiuri barbare (sa le dai piper cateilor pui in lapte, sa le tai varfurile urechilor, coada, etc). Stapanilor le e frica de cainii lor, atat de rai ii cred, de abia se apropie sa le dea apa si mancare. De mai multe ori le-am adus acei caini uriasi si fiorosi in sufragerie la televizor. Au vrut rudele noastre sa fuga din casa de frica propriilor caini. S-au mirat cum am reusit sa ne apropiem de ei, noi, niste straini. Toata smecheria e sa fii om, sa fii tolerant, neagresiv, etc. stii tu. Asa, daca e, hai sa omoram toti oamenii, ca sunt si oameni hoti, criminali, violatori. Daca, intr-adevar, e un caine rau, care se ia de cineva degeaba, omorati-l. Dar voi stiti mai bine. Referitor la curatenie (ca si la caini, la accidentele de masina, la rezultatele de la bac, la bunul simt, la cei sapte ani de acasa) cred ca foarte importanti sunt parintii. Ar trebui sa le mai explice si ei niste chestii copiilor. Laurentiu-George Chiforescu

 41. @Laurentiu-George Chiforescu….eu nu am nimik cu cainii vagabonzi…numai ca, sau apropiat de mine noaptea, si nu unul sau doi, ci cate 15-20 , intr-o seara racoroasa de toamna….aproape de zona unde unde locuiesc eu, de ma luasera caldurile si transpiratziile …ma inconjurasera, shansa nu aveam de fuga, ca ma mancau de viu….dar am avut mica intuitzie…era cam in jurul orei 02:00 noaptea sa ma las in jos cu corpul si sa ii amagesc verbal , sa vorbesc cu ei….cel mai fioros caine dintre ei, sa apropiat de mine, dand din coada si fara sa mai latre….crezand ca ii ofer ceva….. in acel moment , nici un caine nu a mai latrat la mine…..sa apropiat de mine….l-am mangaiat….am avut curajul sa il iau de bot…..dupa cate, cainele fioros, a crezut ca ma joc cu el, fara sa stie ce il astepta pe viclean….sa tzinut dupa mine …cutzu.-cutzu….dupa care l-am luat in bratze….(credea ca ma joc cu el), l-am tras de urechi, i-am dat doua palme in cap, sa vad daca tzine gluma cu dulaul, nu ma latrat, din nou l-am luat in bratze sa vad cam cat cantareste…..dupa care , crede-ma , l-am aruncat peste un gard de 2 metri, intr-o curte, semn , sa se invetze minte sa nu mai agreseze lumea de pe strada…..am povestit intamplarea aceasta la multe persoane….iti dau si locatzia de unde erau cainii….iesisera din zona fostei croitorii a lui FANE ARACUL, in zona PITZIGOI…si unde am facut fiara de caine sa salte gardul in aer, nu o spun…..asa ca, mare atentzie pe unde mergetzi, caci mai mare v-ar fi sperietura , inclusiv daunele, decat , dragostea fatza de aceste vietzuitoare maidaneze….sa nu mai spun de cainii de la POSHTA……..care se iau de tine, fara sa ii vezi…..era buna turnatoria inainte….multi angajatzi de pe acolo, aruncau cainii ademenitzi candva, direct in cuptorul cu fonta incinsa…..asa auzisem cu multi ani in urma….si bine faceau…..cum ar fi sa iti muste copilul de mana sau de picior si sa ii lase semn pe corp , toata viatza…..eu sunt unul PRO -EUTANASIERE….MULTA STIMA DOMNULUI DAN IONESCU….puncteaza acolo unde trebuie….la subiect !

 42. Laurentiu-George Chiforescu spune:

  Pentru Marian Mardare
  Pai vad ca indirect recunosti ca am dreptate. Tot tu ai fost cel agresiv in cele din urma. Nu are rost sa mai comentez… De acum, cred ca, indiferent de ce scrieti, nu o sa va mai deranjez cu comentariile mele idioate. Laurentiu

 43. gabi stancu spune:

  saracii de noi
  romania a ajins o tara de c……….din cauza omenirii romanul tot roman e pe unde s-ar duce in loc sa ne straduim sa facem ceva pentru orasul nostru facem comentarii absurde pe net gen(nichiforsau luce studio )niste cretini,needucati si lipsiti de bun simt.Da de ce nu va inpuscati fratilor ca oricum niste persoane de genul asta consuma oxigenul degeaba,………….inpusca-ti-vaaaaaaaaaaaa hal de romani ce sunteti vai de mama voastra ati iesit o data din romania si acum va d-ati mari vedete