Olteniţeanul George Silvian Baltac a venit cu bronz de la Olimpiada Internaţională de Chimie din Turcia

George Silvian Baltac a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională din Turcia, Ankara. Elevii români au obţinut în total trei medalii de argint şi una de bronz. La Olimpiada Internaţională de Chimie, medaliile de argint au fost câştigate de Tudor Bălan (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), Alexandru Sava (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş) şi Vlad Băcăuanu (clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti). Lotul olimpic a sosit în ţară miercuri, 20 iulie.

Reamintim cititorilor www.olteniteanul.ro că Silvian Baltac a obţinut de-a lungul anilor frumoase rezultate la olimpiadele naţionale de chimie, iar anul trecut a făcut parte din lotul de chimie al României ce a participat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada din Yakutia (Federaţia Rusă), unde a obţinut o medalie de argint.

Tot anul trecut, Silvian a participat la Olimpiada Uniunii Europene de Ştiinţe ce s-a desfăşurat la Gotteborg, în Suedia. Echipa din care a făcut parte Silvian a obţinut medalia de argint. Aici au participat 21 de echipe din ţări ale Uniunii Europene.

 

sursa: radio voces campi

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Felicitari !
  Asa DA .

 2. Gheorghe Vasile spune:

  Intr-adevar felicitari ! Oricum nu-i foloseste la nimic nici cunostintele de chimie pe care le are si nici felicitarile noastre.

 3. lungu mira spune:

  BRAVO,ASA DA DAR DIN PACATE ARE MARE DREPTATE CE A SPUS DOMNUL VASILE.