Liga 4 / “Ma duc la stadion. Are meci Navala!”

UPDATE: Maine, 10 August, Vulturii Oltenita vor juca un amical impotriva Progresului din Fundulea, de la ora 18:00, stadion Navol !

Oltenita zambeste! Echipa de fotbal va juca in campionatul judetean.

Fotbalul nu este doar un sport. Fotbalul este un fenomen ce uneste destine. Nu sunt vorbe mari. Sunt cuvinte care descriu ceea ce se petrece in aceasta perioada la Oltenita, acolo unde se vorbeste din ce in ce mai mult despre fotbal.

Pentru inceput, se fac primii pasi. Oltenita, prin echipa Vulturii, reintra in campionatul judetean de fotbal. Este prematur sa discutam despre obiective marete, dar unul dintre acestea, intoarcerea oltenitenilor catre fotbal a fost deja realizat.

Sambata, Vulturii Oltenita au castigat jocul amical disputat impotriva celor de la Greaca. Scorul a fost de 6-3. Diferenta a fost facuta de pregatirea fizica net superioara. Semn ca Nicolae Eftene, antrenorul formatiei oltenitenii, n-a muncit degeaba in aceasta vara.

Ziua de sambata a fost una speciala pentru orasul de la Dunare. Localnicii au aflat de meciul echipei locale si au venit in numar mare sa-i vad pe noii eroi ai Oltenitei. In fata stadionului nu se mai gasea nici un loc de parcare, iar tribuna ce pare invinsa in razboiul cu rugina si furaciunea a avut din nou musafiri. Pe strazile de langa stadion s-au desfacut din nou beri, asa cum se petrecea si inaintea meciurilor disputate in Oltenita in urma cu multi ani. “Ma duc la stadion. Are meci Navala!”, s-a auzit de cateva ori pe “Marasesti”, bulevardul care pleaca de la Parc si se opreste la stadion. Pensionari, oameni in floarea varstei sau tineri, toti au aplaudat jocul echipei locale si asteapta cu nerabdare inceputul campionatului.

AS Vulturii Oltenita are pagina oficiala pe Facebook, semn ca publicul joaca un rol aparte in viata echipei locale din Oltenita. In acest moment, clubul de fotbal condus de Nicolae Eftene are 117 fani. Pentru a creste numarul acestora, s-a pornit un concurs. Astfel, pentru a creste numarul sustinatorilor, a fost pus la bataie  un tricou special conceput pentru ultrasii olteniteni. Cel care va fi fanul cu numarul 200 pe Facebook, va intra in posesia tricoului. De asemenea, un alt tricou va fi oferit prin trage la sorti tuturor celor care face parte din fan-clubul suporterilor olteniteni. Asadar, www.facebook.com, apoi cautati AS Vulturii Oltenita, dati like si puteti castiga tricoul echipei din Oltenita. Mult succes!

sursa: Sport Calarasean

Comentarii

 1. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Buna ziua dragi olteniteni !
  Fiecare are dreptul la cate o opinie iar eu vreau sa sustin si alte sporturi .

  Rugbyul este poate sportul care are cea mai mare dependenţă de educaţie, cultură generală solidă şi civilizaţie. Este un sport complex, nobil şi sensibil care, pentru a fi practicat în spiritul lui şi eventual şi cu rezultate notabile, are nevoie de oameni bine „înarmaţi” pentru a-i putea face faţă.

  La fel cum muzica simfonică nu poate fi ascultată cu plăcere, necum compusă, de oameni lipsiţi de o bună educaţie artistică şi o cultură a frumosului, aşa nici rugbyul nu poate fi înţeles, gustat, practicat şi manageriat de oameni lipsiţi taman de calităţile fundamentale pe care acest sport le pretinde: curaj, nobleţe, respect, iubire, creativitate, altruism, spirit de echipă, minte ascuţită şi chiar un pic de aer aristocratic (sufleteşte vorbind – în sensul în care aristocratul adevărat nu îşi permite niciodată vreun gest urât, de răzbunare).

  După cum spuneam şi mai sus rugbyul este poate sportul cu cea mai mare sensibilitate la nivelul de educaţie, cultură şi civilizaţie al unei naţiuni. Din păcate, la noi, după 45 de ani de comunism şi încă aproape 22 de democraţie originală (un damf oribil neo-securist pe tiparul de regim mafiot sud-american sau centr-african) s-au cam dus reperele umane, educaţia şi-a pierdut reperele morale, iar civilizaţia s-a mulat şi ea, săraca, pe materialul uman aflat la dispoziţie. Rezultatul? Un cocktail uman (românii) şi o ţară (România) mult sub standardele naţiunilor civilizate, din care fac parte (fără excepţie) toate naţiunile majore ale rugbyului mondial.

  Cu alte cuvinte, nu putem pretinde să avem un rugby puternic fără a avea mai întâi un popor şi o ţară pregătiţi să poată înţelege, gusta şi chiar iubi acest sport cu adevărat, respectiv să-l poată conduce, manageria şi juca cel puţin la nivelul naţiunilor majore. Ştiu, nu trebuie ca toată ţara şi toţi românii să fie aşa (după cum nici afară nu e cazul), dar e vorba de a se ajunge la acea masă critică necesară pentru ca noul curs sănătos pe care s-ar aşeza rugbyul românesc să devină ireversibil.

  După aceea toate problemele importante rămase „pe tapet”, banii, extinderea bazei de copii şi juniori, pregătirea adecvată, infrastructura sportivă, popularitatea, campionatul, cupele europene şi în final chiar participarea la un posibil Turneu al celor 7 (sau 8) Naţiuni, nu vor mai fi deloc „cai verzi pe pereţi”, ci ecuaţii care se vor rezolva aproape de la sine.

  Nu voi incerca sa corectez nimic din ceea ce am scris, nu sunt foarte scolit in ale scrisului, nu este un forum ptr absolventii de lingvistica sau studii avansate de limba romana fiecare cred ca poate sa scrie cum gandeste cum ii vine in minte atata vreme cat nu jigneste pe cineva sau foloseste cuvinte obscene.


  Asociatia Rugby Dracula Oldboys Romania
  str.Calea Grivitei nr.405 Bl.S Sc.A Et.P Ap.4 Sector 1
  CUI 13608620
  Cont: RO06 BTRL 0480 1205 J358 16XX
  Banca Transilvania Bucuresti
  Presedinte Florin POTLOG
  Secretar Ionescu Dan Lucretiu

  Prin venele noastre curge sange cu globule ovale !
  Rugby ball-shaped globules run through our veins !
  Par nos veines coule du sang a globules ovales !

 2. 2011 Rugby World Cup Noua Zeelanda
  Echipe in preliminarii si calificari : 91
  Calificate : 20
  Perioada de desfasurare :
  9 Septembrie – 23 Octombrie
  DigiSport va transmite in Romania
  Romania este a 18 tara calificata .

  http://en.wikipedia.org/wiki/Romania_national_rugby_union_team

 3. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  ocul de rugby este preţuit ca sport pentru bărbaţi şi femei, pentru băieţi şi fete. Dezvoltă calităţi precum spiritul de echipă, înţelegerea, cooperarea şi respectul pentru colegi. Pietrele sale de temelie sunt dintotdeauna plăcerea de a participa, curajul, îndemânarea cerută de joc, iubirea pentru un joc de echipă care îmbogăţeşte vieţile tuturor celor implicaţi şi prietenia trainică insuflată de interesul comun pentru joc.

  O camaraderie extraordinară se leagă înainte şi după joc, tocmai datorită, şi nu în ciuda, însuşirilor atletice şi solicitante fizic ale jocului de rugby. Îndelunga tradiţie potrivit căreia jucători din echipe adverse petrec împreună în afara gazonului şi în diverse contexte sociale rămâne o caracteristică definitorie a jocului de rugby.

  Jocul de rugby a intrat definitiv în era profesionistă, dar şi-a păstrat etosul şi tradiţiile unui joc practicat de plăcere. Într-o vreme când multe valori sportive tradiţionale se estompează sau chiar sunt sfidate, rugby-ul este îndreptăţit să fie mândru de capacitatea sa de a păstra standarde înalte de sportivitate, etică şi fairplay. Sperăm că prezenta Cartă va ajuta la consolidarea acestor preţioase valori.