Liga 4 / Balamuc şi ţigănie la şedinţa cu reprezentanţii fotbalului judeţean

Aşa cum a prezentat site-ul sportcalarasean.ro în urmă cu trei săptămâni, seriile la Liga 4-a au devenit acum oficiale.


Şedinţa cu delegaţii echipelor participante în Liga a 4-a a fost o ţigănie de doi lei. Bratu Caţaros, şeful Ligii Tractoriştilor i-a convocat pe reprezentanţii echipelor din campionatul judeţean, sâmbătă 13 august să pună la cale “circăria” de campionat care urmează să înceapă pe data de 27 august. Şedinţa a avut loc la Hotelul Sport din Călăraşi, sediul Clubului Sportiv Municipal. La şedinţă au mai participat pe lângă şeful AJF, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Dan Costin, şeful corpului de Observatori, Iulian Bobeică, preşedintele Comisiei de Disciplină, Dumitru Pandrea dar şi tehnicianul Virgil Bogatu.

Seria A – joacă duminica

Campionatul 2011-2012 se va desfăşura tot ca anul trecut, lăbărţat pe trei serii Est, Vest şi Centru. Noutatea ar fi faptul că au apărut echipe noi dar şi data de disputare a meciurilor din Seria A (Vest). Delegaţii s-au “ţigănit” de comun acord ca Seria A să se dispute duminica şi nu sâmbăta aşa cum se desfăşoară meciurile din Seriile B şi C. Pentru a se lua această decizie, Bratu Caţaros i-a pus pe jar pe reprezentanţii echipelor din acest eşalon. Reprezentanţii echipelor au ieşit din sala de şedinţe a hotelului Sport pentru a ajunge la un comun accord. După câteva minute bune de “ţigăneală”, Caţaros a ieşit învingător. Şeful AJF a vrut să mute Seria A duminica pentru că nu are arbitrii judeţeni care să acopere circăria de campionat. Astfel s-a stabilit ca partidele din Seria A să se joace duminica de la ora 11:00 juniorii iar 13:00 seniorii.

Prebleme la B

Pe ultima sută de metro, Caţaros a anunţat la şedinţa cu Delegaţii că la Seria B, nu mai participă Steaua Lehliu-Sat. Aici a ieşit un alt scandal şi asta pentru că iniţial a cerut echipei Atletic Dorobanţu să se mute din C în B pentru a completa golul rămas. Reprezentanţii echipei din Dorobanţu au sărit ca peştele pe uscat, refuzând categoric “circăria” lui Caţaros. Astfel că la Seria B vor rămâne doar 14 echipe, iar Dorobanţu va participa în Seria C care are în componenţă 15 formaţii. Singurul eşalon care are 16 echipe este Seria A (Vest). Retragerea echipei Steaua Lehliu a dat peste cap şi programul turului din acest eşalon.

Seria C, mai puternică

De departe Seria C (Est) este cea mai puternică, poate seria de “elită” a fotbalului judeţean. În Seria C se află Venus Independenţa, Dunărea Grădiştea, sau Dunărea Ciocăneşti echipe cu tradiţie care se vor lupta la câştigarea trofeului. De asemenea, în acest eşalon mai sunt înscrise şi alte formaţii care pot face diferenţa pe perioada campionatului. Înainte Modelu şi-a făcut o trupă tare pentru acest an iar Spicul Roseţi sau Borcea vor avea şi ele un cuvânt greu de spus în noul sezon.

Să-ţi fie ruşine, Sima!

Dunărea Călăraşi, echipa fanion a oraşului nostru nu are o participantă în campionatul judeţean. Formaţii ca Phoenix Ulmu sau Victoria Chirnogi, celelate echipe din judeţul Călăraşi care ne reprezintă în Liga 3 şi-au făcut echipe în Liga Tractoriştilor. Aşadar, Constantin Sima, preşedintele Dunării ne arată din nou că nu are ce căuta în fruntea unui club cu tradiţie, emblema acestui oraş, reşedinţă de judeţ. Jos pălăria pentru Vasile Tîrşolea, patronul celor de la Phoenix şi Vasile Checiu, primarul din Chirnogi. Ruşine, Sima!

Sistemul de promovare

Echipele clasate pe locurile 1-5 din fiecare serie vor promova în seria de elită. Pentru cel de-al 16-lea loc, ocupantyele poziţiilor 6 din fiecare serie, vor juca fiecare cu fiecare o singură dată pe teren neutru, după care se va întocmi un clasament în conformitate cu ROAF. Prima clasată va promova în seria de elită. În cazul în care echipele clasate pe locurile menţionate mai sus nu îndeplinesc condiţiile: teren împrejmuit şi vestiare pot opta pentru un alt teren limitrof care îndeplineşte aceste condiţii. În cazul în care echipele nu au condiţiile necesare sau nu doresc participarea vor fi promovate alte echipe care îndeplinesc cerinţele ROAF.

Iată mai jos componenţa Seriilor 2011-2012:

Seria A:

1.CS Budeşti

2.Victoria Chirnogi II*

3.Partizan Crivăţ

4.CS Curcani

5. Lumina Frumuşani

6. Avântul Luica

7. Viitorul Mitreni

8. Vulturii Olteniţa

9. Viitorul Plătăreşti

10. Podul Pitarului

11. Steaua Radovanu

12. Viitorul Sohatu

13. Unirea Spanţov

14. Viitorul Şoldanu

15. Rapid Ulmeni

16. Rapid Vasilaţi*

Seria B:

1.Viitorul Dâlga

2. Libertatea Belciugatele*

3. Progresul Fundulea

4. Petrolul Ileana

5. Victoria Lehliu

6. Steaua Lupşanu

7. Unirea Mânăstirea

8. Dor Mărunt

9. Speranţa Plumbuita

10. Rapid Răzvani

11. Dinamo Săruleşti

12.Unirea Siliştea*

13. Fortuna Tămădău

14. Phoenix II*

Seria C:

1.Agricola Borcea

2. Dunărea Ciocăneşti

3. Zarea Cuza Vodă

4.Atletic Dorobanţu

5. Unirea Dragalina

6. Dragoş Vodă

7. Venus Independenţa

8. Dunărea Grădiştea

9. Avântul Pietroiu

10. Tricolorul Jegălia

11. Înainte Modelu

12.Victoria Potcoava

13. Spicul Roseţi

14. Conpet

15.Şoimii Unirea

*-Echipe noi înscrise în campionat.

sursa foto & text : sportcalarasean.ro

Comentarii

 1. Sorin Anghel spune:

  Ce tiganie…

 2. neagu ionel spune:

  hahahahahahaahhahah ce balamuc zici ca sunt elevi de scoala primara fara un profesor langa ei

 3. Valy Dragan spune:

  cum promoveaza echipele in liga 3?

 4. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Guvernul a alocat bani pentru infrastructura si baze sportive la sate
  inShare
  Guvernul a alocat din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata, 159.922 de lei pentru proiecte privind finantarea programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural pe 2009.
  Acest document se refera la: Guvern, infrastructura, baze sportive, proiecte, finantare, sate
  Guvern, infrastructura, baze sportive, proiecte, finantare, sate

  Potrivit hotararii de Guvern, fondurile se utilizeaza pentru finantarea tuturor cheltuielilor eligibile necesare realizarii obiectivelor de investitii prevazute in cererile de finantare declarate eligibile, selectate in conditiile legii.

  Executivul a decis, totodata, retragerea banilor alocati din sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru judetele care au primit finantare din alte surse decat prin acest program.

  Hotararea publicata in Monitorul Oficial mai prevede ca, in cazul in care pe parcursul implementarii proiectului apare necesitatea” temeinic justificata” a unor modificari de solutie care implica costuri suplimentare, beneficiarul va inainta comisiei privind determinarea oportunitatii, eligibilitatii si aprobarii proiectelor o cerere de suplimentare a finantarii.

  Dupa aprobarea de catre comisie a cererii de suplimentare a finantarii, beneficiarul va aplica procedura negocierii fara publicare prealabila a unui anunt de participare.

  Banii au fost alocati bugetelor locale pentru reabilitarea, infiintarea si modernizarea unor baze sportive de la sate, dar si pentru construirea de poduri si podete, alimentare cu apa potabila, retele de canalizare si statii de epurare a apelor menajere in mediul rural.
  Sursa: Portalul National de Administratie Publica