Nicoleta Ionescu din Olteniţa cucereşte ţările Europei

Nicoleta Ionescu este unul dintre artiștii care au parte de apreciere națională și internațională. Fata din Oltenița a obținut de curând trofeul pentru cel mai tânăr caricaturist. Distincţia a fost oferită în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului de Caricatură din Yeni Bogaziçi, Cipru.

Expoziția din Cipru a cuprins lucrări ale unor artiști cunoscuți din mai multe țări, precum Bulgaria, Turcia, Cipru, România.

Programul întâlnirii a inclus vizitarea unor orașe importante cât și a capitalei, Nicosia, unde caricaturiștii s-au întâlnit cu oficialitățile locale și au vizitat trusturi media, pentru a acorda  interviuri, dar și pentru a povesti despre această experiență interculturală unică.

Nicoleta Ionescu a mai obținut până acum premii în Germania, Serbia şi Spania și este editor pentru cea mai mare comunitate de caricaturiști din mediul online: www.toonpool.com.

Nicoleta s-a născut la 19 februarie 1985. Ea a absolvit în 2007 Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), Universitatea Bucureşti – Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate. Tot în 2007 a încheiat şi cursurile Facultăţii de Arte Plastice, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia “Pictură”. A obţinut masteratul în „Campanii de Comunicare, Publicitate şi PR”, la FJSC în anul 2009, iar în prezent frecventează Şcoala Doctorală de Ştiinţe ale Comunicării. Nicoleta şi-a făcut cunoscut talentul şi ca redactor la revista “Bolero” , ea fiind inclusiv Copywriter DDB (Design Development Business) Bucureşti.

Laura Suzeanu