Oana Eliza Creţu cu media 10,00 şi Adriana Nedelcu cu 9,86 – cele mai bune eleve la examenul de bacalaureat

Oana Eliza Creţu este singura elevă din judeţul Călăraşi care a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat 2011. Oana a câştigat pe parcursul anilor de şcoală mai multe premii naţionale şi internaţionale la olimpiadele de limba română, fizică, biologie, matematică şi chimie.

Aceasta a obţinut media 10 şi la admiterea în clasa a IX-a de liceu, pentru ea media 10 constituind aşadar la un examen un lucru obişnuit.

Adriana Nedelcu se situează pe locul II pe municipiu din punct de vedere al mediei obţinute după examenul de bacalaureat, ea fiind notată cu 9,86.

Cele două fete au absolvit Liceul „Neagoe Basarab” din Olteniţa. Ele au fost prezente în emisiunea „Bun găsit, Olteniţa!”, unde au detăinuit o parte din gândurile lor celorlalţi.


Oana Cretu (foto-stanga), Adriana Nedelcu (foto-dreapta)

Preşedintele PDL Călăraşi, deputatul Stelian Fuia, spune că s-a bucurat să o cunoască pe Oana Eliza Creţu – singura elevă din judeţul Călăraşi (Liceul „Neagoe Basarab” din Olteniţa) care a obţinut nota maximă la toate probele de Bacalaureat.

Oana Eliza Creţu este acum studentă la Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila” din Bucureşti, această mărturisind că astfel duce spre îndeplinire un vis din copilărie, iar Adriana Nedelcu la Facultatea de Limba Rusă-Limba Engleză din cadrul Universităţii Bucureşti, pe care a ales-o din cele 4 facultăţi la care ea s-a înscris şi a fost admisă.

Oana Eliza Creţu a primit din partea PDL Călăraşi un laptop, declarând pentru presa călărăşeană că este plăcut surprinsă de gest, pentru că nu s-a aşteptat să fie astfel recompensată.

Prof. dr. Constantin Tudor, inspector general şcolar, spune că studenta va fi premiată cu o sumă de bani şi de către Ministerul Educaţiei.

Părinţii fetelor sunt foarte încântaţi de rezultatele lor, aceştia fiindu-le alături în permanenţă şi petrecând alături de ele momentele examenului de bacalaureat şi de admitere la facultate, cu aproape aceleaşi emoţii ca ale lor.

Să ascultăm interviul cu cele două tinere de excepţie:

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. catalin preda spune:

  bv…felicitari!!!! :*:*:*:*

 2. tatiana bold spune:

  Felicitari ! Mult succes in continuare ! Sunteti inteligente si frumoase !

 3. George Grecu spune:

  Felicitari fetelor,si parintilor totodata.Ma mir ca inca se mai poate invata in Oltenita.De profesori nu stiu ce sa mai spun:parerea mea actuala este ca multi dintre ei au renuntat voit la a mai trage de elevi catre invatatura,altii o fac intentionat,pt ai avea la „pregatire”,contra cost,bineinteles.Si cu toate astea,se mai gasesc si elevi care nu au nevoie de nici un stimulent pt a fi pregatiti pe mai departe.Bafta la facultate,fetelor.

 4. Eftimie Amalia spune:

  Felicitari!!!! Mult succes pe drumul pe care ati pornit!…Felicitari si parintilor!!!!

 5. Octavian Serbulea spune:

  Bravo vecina 🙂 felicitarile noastre1 cea mai dasteapta fata din Oltenita este vecina mea Oana! bravooo, bravooo -Octavian vecinu`de apartament 🙂

 6. Marian Dinu spune:

  felicitari fetelor! de asemenea felicitari si parintilor si profesorilor!!! si iata cum iarasi politicul e pretutindeni! unii isi „mananca tineretea” invatand…si altii „isi fac reclama” cu ei!!!FELICITARI!

 7. Chehaia Gabriel spune:

  de c nu publicati toate mesajele? sa fim seriosi! asa a fost si aqm 2 ani q un alt fiu de cadru didactic. sa traiasca mama si tata

 8. Marian Chirnogeanu spune:

  Erau ani (acum 5-6) in care media de 9,86 nu intra in top 50 pe judet. Oricum felicit cu toata stima cele 2 absolvente iar exemplul lor ar trebui urmat. Sunt convins ca munca lor nu s-a rezumat doar in timpul orelor asa ca rezultatul a fost unul pe masura. Sunt totusi curios daca cele 2 domnisoare au dat bacul la matematica. Mult succes in continuare! Sper ca laptopul nu era portocaliu…