Primarul Costinel Milescu în interviu la Antena 1 Călăraşi

Primarul Municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, a oferit de curând un interviu postului de televiziune Antena 1 Călăraşi. Filmările au fost realizate în zona de ecluză, pe câteva străzi din municipiu, edilul şef făcând referire la câteva investiţii ăncheiate sau cele cu bătaie lungă pentru municipiu. Printre altele, Milescu consideră că Argeşul trebuie regularizat, canalul Dunăre-Bucureşti de asemenea făcut, râul Argeş fiind cel care influenţează pânza freatică în Olteniţa, din această cauză fiind probleme în Olteniţa nord. Acesta spune că banii trebuie folosiţi cu atenţie, lucrările din municipiu realizându-se cu resurse financiare puţine, cu utilajele primăriei cele care sunt, cu oamenii angajaţi prin Legea 416.

Primarul Costinel Milescu spune că făcându-se săpături în zona canalului, unde a fost staţia de turnat asfalt şi betoane, a descoperit că există material ce se poate folosi la fundaţia străzilor. Astfel, cu utilajele primăriei se extrage materialul, până în prezent fiind reparate numeroase străzi din Olteniţa.

Costinel Milescu aminteşte în interviu că răutatea unora a creat o situaţie neplăcută şi i-a pus piedici în realizările sale, reclamaţiile făcute Executivului Primăriei nefiind întemeiate… “Toate controalele mi-au fost trimise peste mine pentru că fac o nebunie… aş putea să stau în birou şi să aştept să plouă. Ancheta este în derulare, s-au dat şi nişte soluţii, mai sunt două căi de atac şi aştept să se termine. Toate au venit cu neînceperea urmării penale. Sunt 18 capete de acuzare. Aştept să se termine şi atunci îmi voi cere şi eu drepturile, pentru că în România nu poţi să-ţi baţi joc aşa de oameni cum vrei. În urmă cu 3 zile s-a făcut o sesizare la 112 că noi furăm, când de fapt încercăm să ecologizăm zona.” spune Milescu.

Primarul Municipiului Olteniţa a condus echipa Antena 1 Călăraşi pe strada Aurel Vlaicu, cea căreia edilul şef  spune că vrea să îi dea un flux normal. Aici erau probleme cu apa care se strângea pe stradă, existau probleme de trafic, zăpada se strângea foarte greu. Pe strada Tudor Vladimirescu din Olteniţa Nord, s-a făcut o investiţie important, unde s-au rezolvat problemele canalizării, apei potabile şi gazului. Reţeaua de canalizare de aici este nouă, cu diametru mărit, în aşa fel încât canalizarea se va prelua din întregul cartier.

Despre terenul din portul olteniţean, Milescu aduce în discuţie nenumăratele sale intervenţii la forurile superioare, acolo unde este cheia rezolvării problemei unui teren, care aparţine de fapt Olteniţei.

“De 7 ani mă chinui să aduc un teren în sânul municipalităţii care era al nostru. De la 8,8 ha cât ne revine, mă rog să ne dea circa 1,5 ha, care ne-ar rezolva în primă fază înfiinţarea portului turistic în Olteniţa. A apărut şi o Hotărâre de Guvern în februarie 2010 privind înfiinţarea portului, am găsit şi finanţare pentru el, dar nu am reuşit să rezolvăm problema terenului. M-am certat cu 5 ministere: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor, Finanţelor, Justiţiei, Administraţiei şi Internelor. Nu am reuşit să le punem cap la cap. Acest teren este tributar unei legislaţii specifice, dar vina de fapt aparţine celor care lucrează în minister.” susţine edilul şef.

Costinel Milescu apreciază foarte mult eforturile şi intervenţiile deputatului Stelian Fuia despre care acesta spune că a făcut mai mult decât este omeneşte posibil pentru Olteniţa şi a depus eforturi uriaşe pentru a sprijini municipalitatea de aici: “Împreună cu domnul deputat căutăm o altă soluţie: e vorba de subconcesionarea terenului, care este concesionat pe 49 de ani la APDF Giurgiu (Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu-n.r.). În contract există posibilitatea subînchirierii. Eu sper ca într-o lună de zile, printr-o şedinţă AGA, APDF Giurgiu să subconcesioneze Primăriei Olteniţa cele 14.000, 15.000 mp de teren, în aşa fel încât să încep un proiect important pentru municipiu.” spune Milescu în interviul său.

Primarul Municipiului Olteniţa vorbeşte şi despre spitalul olteniţean, cel care a fost preluat de Consiliul Local Olteniţa şi pe care acesta doreşte să-l facă să funcţioneze la standarde europene. Însă şi aici Milescu se împiedică de o problemă: relaţia sincopată cu Ministerul Sănătăţii. Primarul Olteniţei spune că municipalitatea este dispusă să investească alături de minister, însă prin lege ministerul şi-a păstrat nişte atribuţiuni principale, în sensul că investiţiile în aparatura medicală, reparaţiile capitale, reparaţiile curente rămân apanajul ministerului, cu condiţia ca municipalitatea să pună o cotă de minim 3% sau 5% pentru investiţia respectivă: “Noi suntem pregătiţi, dar noi nu am reuşit să fim pe aceeaşi lungime de undă cu ministerul.” susţine edilul şef.

Pe final de interviu, Milescu subliniază faptul că Olteniţa este al doilea municipiu al judeţului Călăraşi, dar cu toate astea, în acest judeţ contează numai municipiul Călăraşi. “Uită toată lumea că Olteniţa este al doilea municipiu în judeţul Călăraşi. Toată lumea e focusată pe municipiul Călăraşi. Poate dă Dumnezeu să vină un preşedinte de Consiliu Judeţean, care nu va fi din Călăraşi şi atunci sunt convins că judeţul se va dezvolta unitar. Nu am nimic cu călărăşenii, dar trăim şi noi aici.” mai spune primarul Costinel Milescu.

sursa video : antena1calarasi

Comentarii

  1. Marian Dinu spune:

    un lucru foarte bun ,,,a fost singuru primar care a facut ceva ,,cu orasu asta si sper sa mia faca in continuare ,,,poate ciar sa termine in sectoru 5 asfaltarile si sa puna 3.5 t sa nu mai intre totii cu mare tonaj si sa strice ce altii se chinuie sa faca si ciar denivelari de viteza ..bafta in continuare ..