Concursuri de dans sportiv la care olteniţenii se fac remarcaţi

Sala „Antilopa” din Bucureşti a găzduit duminică, 11 septembrie, concursul de dans” Cupa Contesina”.  La concurs au participat şi trei copii din Olteniţa care au obţinut rezultate foarte frumoase. Locul V din concurs a fost obţinut de Valentina Drăgan şi partenerul ei din Bucureşti, Claudiu Alexandrescu, apoi locul III i-a revenit lui Andrei Marinescu şi partenerei sale din Bucuresti, Georgiana, iar locul II a fost obţinut de Bogdan Andrei Niculiţă şi partenera lui din Bucureşti, Maria Tudorache.

Copiii fac dans sportiv de performanţă la Sportul Studenţesc din Bucureşti cu profesorii Adrian şi Nicoleta Nedelcu. Tinerii din Olteniţa au început dansul sportiv la Olteniţa cu aceşti profesori, iar acum continuă cu 5 antrenamente pe săptămână la Bucureşti. Ei au pornit de la precompetiţional şi au continuat cu hobby şi categoria E. Urmează pentru unii clasa E, iar pentru alţii clasa D: „Drumul spre performanţă este greu, iar pentru ei abia a început pentru că sunt multe trepte de urcat. Dansul sportiv de performanţă, pentru ca asta fac copii noştri, presupune sacrificiu din partea lor, dar şi din partea părinţilor, renunţarea la jocul în parc şi la vacanţe prelungite. Dansul sportiv este un sport care modelează trupuri şi caractere. Aceşti copii au devenit mult mai comunicativi, mai educaţi, mai disciplinaţi şi chiar mai învăţaţi. E greu, nu e uşor, dar e frumos. Pe podium astăzi şi ei şi noi ca părinţi şi profesorii…toţi am uitat de cantonamentul epuizant de la Reghin, de deplasările zilnice la Bucureşti şi ne-am bucurat. Ne-am bucurat pentru că au şansa să cunoască atâta lume, să-şi modeleze sufletul, nu numai trupul şi să cunoască oameni deosebiţi. Ca părinte, recomand tuturor celorlalţi părinţi să încerce cu copilul lor câte puţin din toate, astfel încât la final el să aleagă, să se hotărască ce va face şi poate că-şi vor descoperi aptitudinile pentru dansul sportiv.” declară mama câştigătorului locului II, Liliana Niculiţă.

La categoria hobby la care au concurat Bogdan şi Valentina au fost obligatoriu 4 dansuri. Competiţia a pornit din optimi, a continuat cu sferturi, semifinale şi finale.

La concursul de la Bucureşti au participat copii şi tineri de la cluburile sportive din ţară şi Bucureşti, printre care se numără şi cei de la Clubul de Dans Sportiv al lui Mihai Petre, campionul naţional la dans sportiv. Mihai Petre s-a numărat printre arbitrii concursului, alături de de secretarul Federaţiei Române de Dans Sportiv, Silviu Adrian Nedelcu, antrenorul copiilor din Olteniţa.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Stefi Velina spune:

  Felicitari pentru Bogdan si partenera ! Succes !

 2. Anca Maria Pavelescu spune:

  Bravo tuturor! Toti sunt copii talentati si depun un efort imens pentru a participa la toate aceste competitii. Ma bucur sa vad ca munca lor da si roade foarte bogate. Tineti-o tot asa! 🙂

 3. Marinescu Andrei spune:

  Merci mult, Anca! Super bai, ce sa zic. Radeti si ziceti ca dansu-i de fete, dar stiti cat de greu si de frumos e? Daca stiti atunci comentati, daca nu atunci taceti si numai faceti comentarii tampite si de prisos !!!(Nu tu,Anca. Cei care zic: Eh… dansuri, bag o manea si rup, ce-mi trebe mie dansuri d-astea!) Se merge pe sistemul: Viata-i greu si manelele ie viata mea, cica-laca-cichi-cea!

  Multumim domnilor profesori pentru tot! Va iubim !!!

 4. Marinescu Andrei spune:

  imi cer scuze pentru limbaj! Eram cam suparat in ziua ceea.

 5. Lefegiu Madalina spune:

  Mda…ce sa zic…Felicitari si bafta multa in continuare!…