Tinerii din Olteniţa, cei mai buni la un concurs naţional la Tg. Mureş

Cercul de Artă Fotografică in cadrul Clubului Elevilor şi-a sporit palmaresul cu alte numeroase premii obţinute la cea de-a 39-a ediţie a Concursului Naţional de Artă Fotografică şi Cineclub al Elevilor Tg. Mureş. Cei care au reprezentat cercul din Olteniţa dar şi judeţul Călăraşi la acest concurs au fost 2 elevi, însoţiţi de îndrumătorul lor, prof. Victoriţa Colonel. Este vorba de Vidroiu Ciprian (cls. a XI-a) şi Drăgan Sebastian (cls. a VII-a). Concursul a presupus expunerea de fotografii din toate genurile şi pentru toate categoriile de vârstă: „Printre genurile reprezentate s-au numărat peisaj, macro, portret, etnografie şi folclor, reportaj, natură statică, mesaj antidrog etc. La concurs am participat cu 2 copii pentru că aşa prevede regulamentul actual, dar am expus lucrări ale mai multor copii de la cerc. Ioana Velescu de exemplu a avut o prezentare de fotografii cu reportaje din Etiopia, pentru care a primit premiul special al juriului. Mai amintesc câţiva copii ale căror lucrări au fost prezente în expoziţie: Postelnicu Ileana (cls. a XI-a), Cotoban Alexandra (cls. a VII-a), Samara Teea (cls. a VI-a), Postelnicu Alexandru (cls. a VII-a), Popescu Vlad (cls. a XI-a). Premiile obţinute reprezintă secţiunile „film” şi „prezentări power point”. Sunt rezultate extraordinare ale acestor copii deosebiţi, anul acesta am venit cu foarte multe premii de la Tg. Mureş. Copiii din Olteniţa au primit la acest concurs cele mai multe premii dintre toţi ceilalţi participanţi.” declară cea care este permanent alături de elevii săi şi pe care îi învaţă tainele artei fotografice, în aşa fel încât roadele muncii lor se cunosc de fiecare dată.

La concursul de la Tg. Mureş au participat elevi din 13 judeţe de la tot atâtea cluburi din ţară, care au expus peste 340 de fotografii pe simeze şi au prezentat diverse filme. Jurizarea a fost făcută separat pe fotografie şi film. Prof. Victoriţa Colonel mulţumeşte în mod special primarului Costinel Milescu pentru suportul oferit. Datorită sprijinului financiar oferit de acesta, lucrările au putut fi realizate la dimensiuni mari, astfel încât prezentarea concurenţilor din Olteniţa contribuind la impresia artistică în cadrul competiţiei.

Lucrările de la Olteniţa au rămas la Tg. Mureş. Organizatorii concursului doresc astfel ca aceste creaţii să constituie o expoziţie itinerantă, care să fie văzută în tot judeţul Mureş.

Elevii de la Cercul de Artă Fotografică din cadrul Clubului Elevilor Olteniţa au obţinut 34 de premii, dintre care 19 premii au fost pentru locul I.

Ediţia 39 a concursului de la Tg. Mureş s-a desfăşurat în perioada 28-31 august. Organizatorii şi-au propus ca anul viitor, ediţia cu numărul 40 să fie una internaţională, la care să participe tineri din numeroase ţări din lume cu fotografii pe diverse teme, alături de tineri din cel puţin 30 de judeţe din România.

Laura Suzeanu