Ajutoarele alimentare oferite de Guvern se distribuie la Olteniţa perpetuu. Cine se încadrează să vină să ridice pachetele!

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Olteniţa îi invită pe beneficiarii ajutoarelor alimentare oferite de guvern la Căminul pentru Persoane Vârstnice din str. Alex. Iliescu. Pentru că ajutpare constau în 37 de kilograme de alimente, iar oamenii se prezintă în general nepregătiţi, fără sacoşe suficiente pentru transport, asistenţii sociali îi sfătuiesc pe cei de pe liste să vină pregătiţi.

Întreaga cantitate de produse alimentare pe care trebuie să o ridice beneficiarii este de 39 de kilograme, fiecare beneficiar urmând să achiziţioneze 15 kg de făină albă, 9 kg de orez, 10 kg de făină de mălai, 2 kg de paste făinoase, 1,1 kg biscuiţi şi 2 kg de lapte praf. Laptele praf va intra în stoc după data de 20 octombrie, aşadar acesta este singurul care nu se distribuie acum. Oamenii sunt invitaţi să vină după ajutoarele alimentare cu plase, sacoşe sau saci suficienţi pentru a putea transporta această cantitate. Cei mai în vârstă sau suferinzii sunt rugaţi să vină cu un ajutor pentru a putea căra alimentele acasă.

Şeful de birou de la Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Olteniţa, Adrian Marinescu, doreşte şi speră ca aceste ajutoare să se distribuie până în luna martie 2012 cât este termenul prevăzut. În prima săptămână oamenii s-au îmbulzit să primească aceste ajutoare, acum totul decurgând firesc şi în condiţii normale, asistenţii comunitari care distribuie produse spun că este mai simplu acum fiindcă nu mai este aglomeraţie.

Reamintim categoriile de persoane care beneficiază de aceste ajutoare:
* Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau din pensii cumulate sunt sub 400 lei lunar
* Persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate
Mai beneficiază şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, conform legii 76/2002 şi familiile şi persoanele singure, care au stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat acordat în baza legii 416/2001.

Documentele cu care trebuie să se prezinte beneficiarii sunt în funcţie de situaţie: taloane de pensie, certificate de încadrare pentru persoanele cu handicap, extras de cont în cazul asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, carnete de şomer.

La Olteniţa au dreptul la aceste ajutoare 1874 de persoane, până în prezent fiind distribuite alimente pentru aproximativ 1000 de persoane, potrivit lui Adrian Marinescu. Acesta spune că este o diferenţă comparativ cu anul trecut, când au fost înscrise pe listă 2.500 de persoane.

Distribuirea ajutoarelor alimentare din cadrul programului PEAD 2011, în conformitate cu HGR 600/13.05.2009 se desfăşoară între orele 08,30-14,30.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. ana dinu spune:

  cei care nau nici un venit ce pot face in cazul aceesta ca sa poata primi ajutoare

 2. ana spune:

  si cadouri pentru copii unde se dau

 3. ana spune:

  as dori sa inscriu o persoana pentru ajutoare tot pe iliescu se dau

 4. ana spune:

  pt ajutoare unde trebui sa ne prezentam

 5. io spune:

  ajutoarele pentru cei cu somaj se mai dau si unde

 6. many spune:

  Când se distribuie și restul de ajutoare ? Am primit la sfârșitul lunii noiembrie 2012 o parte, urmând să revenim pentru făină și ulei, dar nu se știe când…Măcar să se afișeze anunțuri și vis a vis de primărie. Pentru cei care au avut nenorocul să fie în ultima lună de șomaj înainte de Crăciun, și care nu și-au găsit un loc de muncă erau necesare acestea.