Capela Căminului de Bătrâni “Sf. Gheorghe” din Olteniţa a prins viaţă

Duminică, 16 octombrie, a avut loc sfinţirea capelei din interiorul Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Gheorghe” Olteniţa. Începând cu ora 8,00 a dimineţii, invitaţii au asistat la slujba de sfinţire. Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Ploieşteanul, a fost oaspetele special şi cel care, alături de preoţii slujitori din Olteniţa, a condus slujba de sfinţire a capelei.

De o frumuseţe impresionantă, capela ce poartă hramul „Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon” a început să fie pictată şi împodobită cu cele sfinte din luna ianuarie 2011, până în luna iunie 2011. Părintele Bogdan Cipleu, unul dintre ctitorii capelei, aşa cum acesta se consideră, declară pentru reporterii Olteniţeanul că Episcopul Sloboziei Vincenţiu va lua decizia numirii celui care va rămâne preot permanent la capelă. Deocamdată, slujbele creştine se desfăşoară sub bagheta preoţească a mai multor slujitori care vor face serviciul divin prin rotaţie.

Părintele Bogdan Cipleu mulţumeşte celor care au contribuit financiar la ctitorirea capelei şi celor care au lucrat pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului. Acesta transmite tuturor credincioşilor ortodocşi gândul său, prin următorul mesaj: „Veselitu-m-am de cei ce mi-au zis mie: În Casa Domnului vom merge.”

Construcţia Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Gheorghe” a început în anul 2005, prin eforturile şi bunovoinţa autorităţilor publice locale olteniţene. La acest moment în cămin şi-au găsit pacea şi liniştea 30 de bătrâni cu regim de instituţionalizare permanentă sau temporară. Aceştia sunt prezenţi la fiecare sărbătoare în capela nou construită din căminul lor. Directorul căminului este Luminiţa Neferu, cea care face ca lucrurile să meargă bine şi aduce zilnic mângâiere celor trecuţi de vârsta tinereţii cu problemele lor de viaţă.

Laura Suzeanu