Ion Iliescu vine la Olteniţa. Preşedintele de onoare al PSD lansează o carte

UPDATE 2 : Sâmbătă, 29 octombrie, preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat şi fost preşedinte al României, Ion Iliescu, se va afla în municipiul Olteniţa cu ocazia lansării volumului “Fragmente de viaţă şi istorie trăită”.  Evenimentul este programat sâmbătă, la ora 11.00, la Sala mare a Primariei din Olteniţa.

UPDATE: PSD anunţă că vizita lui Ion Iliescu se amână pentru ziua de sâmbătă, 29 octombrie. Este posibil ca şi locaţia să fie alta decât cea anunţată anterior.

Ion Iliescu

Joi, 27.10.2011, incepand cu ora 11.00, va avea loc in Sala Mare a Primariei Municipiului Oltenita lansarea cartii “Ion Iliescu – Fragmente de viaţă şi istorie trăită”, anunţă Biroul de Presă al PSD Călăraşi.

Preşedintele de Onoare al PSD va participa cu prilejul acestui eveniment la o intalnire cu membri si simpatizanti ai partidului urmata de un pranz in compania oficialitatilor locale si a unei parti a conducerii judetene a partidului.
Volumul “Ion Iliescu – Fragmente de viata si istorie traita” contine fragmente din viata si cariera fostului sef de stat, o biografie ce acopera anii de dnaintea Revolutiei si cateva texte publicate in anii ‘80 .

In cadrul evenimentului,Ion Iliescu va oferi autografe doritorilor si va discuta cu cei prezenti despre faptele prezentate in volum dar si despre situatia politica actuala.

sursa: dincalarasi.ro

Comentarii

 1. dragoman laurentiu spune:

  sa-l mai itrebam ce a facut pentru orasul asta ,din care cu neplacere a facut si el parte?

 2. Mariana Popa spune:

  Vine sa isi lanseze cartea !!! Nimic interesant !
  Nu se intreaba: cu ce bani vor cumpara oamenii cartea? S
  Banii merg pe traiul zilnic, pe facturi nu pe viata si amintirile lui.
  Putea sa faca ceva si pentru orasul „asta” mic .

 3. MARIAN MARDARE spune:

  SA SCRIE NEA ” NELU” O CARTE DESPRE BINELE ADUS ACESTUI ORASH IN CARE SA NASCUT SI CUM A STIUT SA IL DUCA IN FALIMENT, STERGANG DE PE ACEASTA ZONA TOT CE ERA MAI IMPORTANT PENTRU CONCETATENII NOSTRI…LOCURILE DE MUNCA….FABRICI SI UZINE PE BUTUCI, FURATE SI VANDUTE DE CLICA LUI BOLSHEVICA… NICI NU IL SALUT, RUSHINE LUI (FSN= PCR)…..PE VOI DA…. SI MULTA STIMA….

 4. stefan carciog spune:

  vine nea’ nelu sa dea drumu la caldura !

 5. cristea nicoleta spune:

  il invit la mine in sufragerie la o cola cu 3 cuburi de gheata sa destindem putin atmosfera,ca la 10 grade nu cred sa se simta prea confortabil

 6. mihaela carina spune:

  marian,nea „nelu” cum i-ai spus tu,nu poate sa scrie o carte despre binele facut romaniei sau oltenitei din simplu motiv ca nu ar putea avea decat coperta…
  cat despre raul facut,romanii obisnuiti nu ar avea banii necesari pentru cumpararea atator carti…

 7. Moise Cristi spune:

  A si facut multe pentru oltenita!!!!!!!

 8. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Trist. Foarte trist. Ce Doamne iarta-ma mai poti sa mai zici ?

  O eleva „de moda veche”, cum nu credeam sa mai existe pe bancile scolilor din Romania !
  Gina Camelia Roman:
  ROMÂNIA MEA: „ ŢARA CONTROVERSELOR!”

  ELEVĂ ÎN CLASA A X-A.

  LOCUL ÎNTÂI DIN 52 DE PARTICIPANŢI. CÂŞTIGĂTOAREA CONCURSULUI DE ESEURI „ROMÂNIA MEA”.
  Mi se spune că sunt un copil îndrǎzneţ aflat pe treptele maturizǎrii… Frumoasă caracterizare… Mă simt cuprinsă de un vârtej analitic şi mă gândesc că aş putea sǎ decupez scurte fragmente de viaţă autentic românească, într-o dimineaţă frumoasă de vară. De comun acord cu gândurile mele, mai ridic odatǎ binoclul şi privesc în zare pentru a da frâu liber vocii interioare. Astfel, privesc la România, aceastǎ ţarǎ teribil de simplǎ şi frumoasǎ, trecutǎ adesea prin focurile unor rǎzboaie, despre care am învăţat la istorie că nu au fost întotdeauna ale ei, aclamatǎ şi blamată, şi oacheşǎ, cu oameni care visează să trăiască în altă ţară . Iluzoriu? Nu ştiu ce să zic de la înălţimea celor 17 ani ai mei…
  Este ţara mea, ţarǎ scǎpatǎ din mânǎ ce se îndreaptǎ spre un declinul sadic creat de propriile mentalitǎţi? Ar fi absurd sǎ pun aceste cuvinte pe umerii numelui de România? Nu, eu nu sunt în mǎsurǎ sǎ învinuiesc ţara pentru nimic ci doar sǎ atrag atenţia cǎtre „umilul” megieş român.
  Este cert faptul cǎ într-o zi voi putea pǎrǎsi aceastǎ ţarǎ … Privesc, stagnez dar nu, stingher ca un fobist aflat în faţa propriei uşi fǎrǎ cheie… Cutez a-mi părăsi ţara şi a începe viaţa într-o ţarǎ perfectǎ? Este România o ţară perfectă? Cum ar arăta o ţară perfectă, cu oameni perfecţi? România este locul unde am crescut, am împǎrţit bucurie, tristeţe, am învǎţat sǎ iubesc, sǎ dau frâu liber imaginaţiei, sǎ cred în forţele proprii, sǎ mǎ exprim, sǎ ajut, sǎ caut rǎspunsuri, sa ignor, sǎ sper ca într-o zi eu cu un grup de oameni asemeni mie vom putea pune baze solide într-o ţarǎ ierarhic magnifică, iar spectacolul proastei imagini va înceta.
  Mă simt prinsǎ în mrejele ţării care, cu o ultimă sforţare, încearcă să mă ademenească prin masivele ei înzǎpezite iarna, prin adierea florilor de primavarǎ, cu aerul ei de fecioară adormitǎ de bogǎţia verii şi dezmierdată de o bǎtrânǎ toamnǎ târzie, traversată dinspre vest spre est de zonele întinse de câmpie cultivatǎ cu sapa şi cu calul, de oameni care s-au chinuit să-şi dea un rost propriei vieţi. Purtǎm cu noi veacul frumuseţii, a dorului de drumeţii, a muncii obositoare de la câmp care nu curge parcă prin vene deşi glasul biroului şi ora 7 pândeşte perfid… De undeva, din inima ţării se aude tulburător imnul în culorile sfinte de curcubeu, tricolor al unui popor ce pe zi ce trece uitǎ sǎ trǎiascǎ, având un cult al acumulării de traume. Probleme sau pǎreri tardive, puse faţǎ în faţǎ cu românul, se aud ca dintr-o crevasă: avem facilitǎţi insuficiente, fonduri inexistente, tinere talente distruse de piţipoance cu sex appeal, faptul cǎ pentru clasa politicǎ suntem simple instrumente de vot cu propuneri indecente, dacă indecenţă înseamnă echivalenţa vot – peşte congelat, cǎ noi deşi nu avem suficiente case… construim monumente, cǎ bunele maniere par a se gǎsi la intelectuali sau în aparenţǎ la cei cu portofele nepurtate în buzunar, presiuni cǎ la capǎtul sǎrǎciei se aflǎ viaţa, clubul, luxul. Cumplit este faptul cǎ fiecare dintre noi avem idealuri şi sentimente, suntem o întreagǎ naţiune ce ne cǎutam valori şi încă îndrăznim să sperăm că vom trăi o viaţǎ care sǎ nu se transforme în tipul de hranǎ fǎrǎ condiment.
  Aş vrea să cred că, orice curs vor lua lucrurile, România este în noi, totul ţine de noi, redresarea ţine de noi, că le suntem datori celor care au luptat de veacuri pentru fiecare palmă de pamânt. Aş vrea să se trezească în noi spiritul civic şi să ne gândim că nu am putea privi altfel România decât locul unde copiii sunt învǎţaţi sǎ vorbeascǎ româneşte, sunt educaţi şi purtaţi de mânǎ în grǎdiniţe, apoi la şcoalǎ.
  Dacǎ m-ar întreba cineva de unde sunt, cu siguranţǎ aş şti sǎ rǎspund: din Vaslui, de pe o stradǎ anume, locuiesc într-un bloc, fost gri, actualmente colorat fǎrǎ nicio noimǎ, colţ cu maneaua vecinului de la parter şi cu bormaşina celui de la 3 care sparge şi meştereşte de cel puţin un an. Mǎ uit în oglindǎ analitic, cred cǎ arǎt bine, pǎrul îmi cam face figuri, dar deja nu-l mai iau în seamǎ. Cobor scǎrile prudent, mi-e teamǎ sǎ nu alunec, a spǎlat proaspǎt femeia noastrǎ de serviciu. La capǎtul culoarului deja zǎresc aceleaşi siluete, vecinii mei care ascultǎ muzicǎ pusǎ în casǎ de afarǎ. Încerc să-i ignor, aşa cum ignor şi replica de fiecare zi a mamei, mama nu se poate abţine sǎ nu exclame „Ce dracu or face ǎştia toatǎ ziua în faţa blocului? Alţii de vârsta lor au şi copii. Mai târziu îţi dau în cap pentru o bucatǎ de pâine!” În naivitatea ei, speră… să nu ajung şi eu ca ei.
  Înaintez spre ieşirea din scarǎ. Vali, un urecheat ciudat, mǎ salutǎ zâmbind cu gura plinǎ de seminţe. Schiţez un zâmbet, mǎ mai întreabǎ ceva, dar nu mai aud ce, nici nu mai doresc sǎ aflu, dar le simt privirea fix pe fundul meu. Brusc, mǎ întreb dacǎ vreunul o fi avut în viaţa lui emoţii la românǎ, sau s-o fi strǎduit la matematicǎ. Îmi vine un gând şi mai ciudat în minte. Cum or fi arǎtat când erau bebeluşi, moi şi pufoşi. Ce aşteptǎri o fi având de la ei nişte mǎmici nedormite? Unde, pe ce scarǎ a societǎţii ar trebui sǎ-i aşez? Sunt scursuri, sunt plevuşcă? Or fi, dar sunt români, la fel ca şi mine! Asta nu pot ignora. Ce şanse primesc ei şi de la cine? Ce şanse primesc eu şi de la cine? Prin urmare, eu am un reper, eu cea dintr-o familie obişnuitǎ, ei – din familii la fel de obişnuite, ca şi mine! Lǎsati de capul lor, au alte repere… Eu, de pe strada X, din blocul X ca şi ei, eu din Vaslui, ca şi ei, eu din România ca şi ei… Din România mea şi din România lor…
  Mergând spre şcoalǎ, mǎ gândesc brusc la ce aş vrea sǎ mǎ fac când voi fi mare. Mesajele primite sunt cel puţin bulversante: „Şcoala româneascǎ scoate tâmpiţi”! Oi fi şi eu unul dintre ei? Cu siguranţǎ! „Medicii din România sunt cei mai slabi din Europa, şi e la modǎ sǎ te tratezi în strǎinǎtate”… Toate fetele de vârsta mea vor sǎ se facǎ modele sau… nu ştiu… Ceva care sǎ le aducǎ mulţi bani şi faimǎ.
  Îmi atrage brusc, deodatǎ, atenţia un afiş publicitate rupt. Încǎ se mai observǎ zâmbetul „ca pentru pozǎ” al celui care promitea ca şi alţii… marea cu sarea! Mǎ întreb, n-o fi şi el un produs al şcolii româneşti. Dacǎ da, avem acelaşi numitor comun, eu şi cu domnul din afişe, suntem tâmpiţi. De ce aş vota un tâmpit?
  Drumul cǎtre şcoalǎ e un spectacol cotidian. Îmi propun mereu sǎ vǎd ceva, o pǎrticicǎ din ţara asta. In acest moment vǎd o femeie cǎrând o sacoşe, însoţitǎ de soţul care fumeazǎ o ţigarǎ… şi simt brusc că nu mai vreau să mă gândesc la nimic…
  Gina Camelia ROMAN
  Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” – Vaslui

 9. marian iatan spune:

  lanseaza carti,un nemernic! cite vapoare a lansat in cei 15 ani la putere? OLTENITA NU TE VREA ILICI!

 10. daniel madridescu spune:

  Dar la parastas are cineva idee cind putem merge ? Mariane , sa stii ca a facut destule pentru oras si pt. tara ! De exemplu : datorita lui , Romania si-a pierdut identitatea si statutul de TARA ! Plus de asta a dat dupa 89 liber la furat , furat de voie adica ! DECI : A FACUT CEVA ! Altii nu au reusit si nici nu vor mai reusi asta ! :)) NU de vapoare avea nevoie orasul pt. ca oricum nu avea ce face cu ele , Navol-terminat, abator -terminat, filatura -terminata , cetateni emigrati prin occident etc..etc si nu cred ca ai fost tu sau cineva de aici de vina pt. cele intimplate .Multumita „domniei sale” , multi activisti pecere si MAN care aplaudau la plenarele CC au scapat de asemeni de linsaj dupa 89…Nu era pacat sa vezi mii de cetateni ” inocenti ” sa ajunga dupa gratii sau batuti cu ulicile de la garduri de catre cetatenii care au suferit pina in 89 din cauza lor ? Astia mici nu prea stiu dar noi care am prins majoratul la jumatatea anilor 80 , stim mai bine…de aceea cred ca noi si altii ca noi avem motive bine intemeiate sa facem o mare fiesta cind dumnealui va………..nu-i asa ?

 11. MARIAN MARDARE spune:

  Foarte bine punctat SEÑOR DANIEL DE MADRID !…Un saludo de mi parte para ti !

 12. […] Exult !! Maine vine Iliescu la Oltenita! Cat a fost presedinte nu a facut nimic pentru orasul asta..acum vine sa-si lanseze o CARTE. Un maare FÂS ! Ion Iliescu vine la Olteniţa. Preşedintele de onoare al PSD lansează o carte […]