S-a intamplat la Oltenita: Comisari de la Garda Financiară Calarasi prinsi in flagrant in timp ce luau mita

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

PANĂ ZAMFIR, comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi şi COLĂCEL LUCIAN, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 30 august 2011, inculpaţii Pană Zamfir şi Colăcel Lucian, comisari în cadrul Gărzii Financiare Călăraşi, cu ocazia efectuării unui control la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Olteniţa, judeţul Călăraşi, au pretins de la reprezentantul firmei respective (denunţător în cauză) o sumă de bani neprecizată cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru a nu aplica firmei respective o amendă în cuantum ridicat şi pentru a nu continua controlul, înlăturând astfel riscul de a descoperi şi alte nereguli.

Sancţiunea contravenţională prevăzută pentru abaterea respectivă este amendă cuprinsă între 6.000 şi 20.000 de lei.
La data de 8 septembrie 2011, inculpaţii Pană Zamfir şi Colăcel Lucian, după ce au primit de la denunţător suma de 1.000 lei cu titlu de mită, au aplicat o sancţiune contravenţională minimă (avertisment) şi au confiscat o sumă modică de bani. La scurt timp, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

La data de 8 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore. În data de 9 septembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Pană Zamfir şi Colăcel Lucian pe o perioadă de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Călăraşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa: dincalarasi.ro

Comentarii

 1. cristea nicoleta spune:

  vrajala de 2 lei…
  sunt toti o apa si un pamant,iar asta nu e valabil doar in judetul calarasi.sunt prinse numai anumite persoane care nu au relatii destul de sus!!!

 2. Radu Oncescu spune:

  De parca ar fi ceva nou :).Se intampla peste tot, la case mai mari si mai grav – vedeti cazul Enron.

 3. george popa spune:

  nu ma mira faptul traim in romania si asta ne ocupa tot timpul si castigam putim deci tre sa vina suventi de la stat :))

 4. daniel madridescu spune:

  Mda…pot sa va spun ca respectivii au fost prinsi in flagrant de catre cei de la DNA…S-au montat camere video si microfoane si s-a inregistrat tot .
  ” …Banii au fost pretinşi pentru a nu aplica firmei respective o amendă în cuantum ridicat şi pentru a nu continua controlul, înlăturând astfel riscul de a descoperi şi alte nereguli.
  Sancţiunea contravenţională prevăzută pentru abaterea respectivă este amendă cuprinsă între 6.000 şi 20.000 de lei. ” ………………E o minciuna , nu se incadra in nici o abatere , a fost un pretext ce se poate verifica.
  Cunosc bine situatia deoarece patronul mi-e ruda foarte apropiata.Apropo …. unul din cei doi era seful garzii financiare Calarasi…..mai multe nu se pot spune si discuta aici. Eventual la Haga ….depinde de ce masuri vor lua cei responsabili acolo in romania…la Calarasi nu e un teren chiar „neutru” .

 5. Gheorghe Vasile spune:

  E atat de minunat. La situatie ma refer. In Romania hotia e institutionalizata. Furatul si smecheritul e o datina practicata de la nivelul Guvernului pana la ultimul primar, fara exceptie, ca de-aia vor sa fie alesi. Nu intereseaza pe nimeni interesul general, ci numai pe cel propriu si al apropiatilor. Astia doi au fost mai fraieri, asta-i treaba pe scurt

 6. MARIAN MARDARE spune:

  SE TOARNA ACUM UNUL PE CELALALT, NUMAI PENTRU ASI MENTZINE LOCUL DE MUNCA , PENTRU A NU FI RESTRUCTURATZI SAU DATZI AFARA. ….LASA CA ESTE BINE.. ..DAT AFARA DIN SERVICI, SI BAGAT SI LA PUSHCARIE.. …ASA S-AR PUTEA RESPECTA LEGEA IN ROMANIA… .AZI II LASI, MAINE II LASI SA FURE, SI INTR-O ZI ITI VOR RADE IN NAS SI TE VOR TRATA CA PE UN NIMENI…

 7. enache robert ionut spune:

  cum se zice”hotul neprins e negustor cinstit”;)dar astia dupa ca ce au ogramada de bani tot nu le ajunge…..vrea sa faca”burta”mare,nu o au deja…mai lasati ma si pe altii:)):)):))