Ziua Alimentaţiei Sănătoase la Olteniţa

Elevii şi profesorii din municipiul Olteniţa au organizat o acţiune în centrul municipiului, cu ocazia Zilei Alimentaţiei Sănătoase, care se aniversează în fiecare an pe 15 octombrie. Acţiunea s-a organizat mai devreme cu o zi şi anume vineri, 14 octombrie, pentru a fi mobilizaţi toţi elevii.

Fiecare şcoală a amenajat în faţa Primăriei Olteniţa câte un stand alcătuit din conserve din propria gospodărie, fructe, legume, prăjituri, însoţite de afişe.

Standul elevilor de la Grupul Şcolar „ Nicolae Bălcescu” s-a remarcat faţă de celelalte prin modul ingenios de prezentare: uniforme specifice, o mascotă ce reprezenta o adolescentă ale cărei haine erau făcute din fructe şi legume cu mesaje ce invita la o alimentaţie sănătoasă, apoi clătite cu dulceaţă pe care trecătorii le puteau servi calde, făcute pe loc de tinerii participanţi la acţiune.

Unele produse au fost comercializate, altele donate trecătorilor cu posibilităţi reduse, iar restul au fost donate Căminului de Bătrâni” Sfântul Gheorghe” din Olteniţa.

Participanţii au primit din partea O.N.G. –ului „ Pas în viitor” diplome, adeverinţe de voluntar şi premii. Cu ocazia acestui eveniment, s-a organizat şi un concurs „Cel mai frumos stand”. Astfel, I a fost obţinut de Liceul Teoretic” Neagoe Basarab”, locul II de Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” şi Şcoala „Mircea Eliade”, locul III Şcoala Nr. 2 Oltenita şi Grupul Şcolar „Ion Ghica”, iar menţiunea a revenit Şcolii „Spiru Haret”, care  a adus produsele, dar nu a amenajat stand.

Profesorii implicaţi care au reuşit mobilizarea elevilor sunt: Luca Gabriela şi Niculiţă Liliana de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu”, Chiţu Ecaterina şi Pripas Georgeta de la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab”, Mite Nicoleta şi Lupascu Rodica de la Grupul Şcolar „Ion Ghica” Olteniţa, Hociotă Marian de la Şcoala Nr. 2 Oltenita, Zamfir Liliana de la Şcoala „ Mircea Eliade” Olteniţa şi Dobre Sebastian de la Şcoala „Spiru Haret” Olteniţa.

Acţiunea a fost organizată de O.N.G. „Pas în Viitor”, care mulţumeşte tuturor participanţilor şi Primăriei Olteniţa. Alături de instituţiile de învăţământ menţionate mai sus şi primărie, parteneriat la acţiune a format şi Căminul de Bătrâni ”Sf. Gheorghe” Olteniţa.

Potrivit organizatorilor, acţiunea s-a desfăşurat cu scopul sensibilizării populaţiei, în sensul  consumului de alimente fără conservanti şi dezvoltării spiritului de voluntariat.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Kessu Alex spune:

  A fost frumos:)

 2. Denissa Dragu spune:

  Clatitele nu sunt sanatoase pentru organism si mai si ingrasa….:P

 3. anca dobrescu spune:

  Spiru Haret nu merita nimic!!!!! Cine sa se mai ocupe de activitati daca d-na directoare e mai mult absenta de la scoala decat in scoala.Cand o cauti ea nu e de gasit in scoala…

 4. Cristina nic spune:

  Cica : ,,Cu ce scop este activitatea de astazi?” „Cu scop de alimentatie sanatoasa” =))) Bravo mai, te-ai exprimat bine:)))