Echipa olteniţeană de ashihara karate a câştigat 5 titluri mondiale şi 10 medalii

Campionatul Mondial de Ashihara Karate 2011 s-a încheiat cu victorii frumoase ale echipei de la Olteniţa.

Sâmbătă 12 noiembrie şi duminică 13 noiembrie a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti XVII-a ediţie a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, categoriile “kata” şi “kumite”.

Paraschiv Mihai Iulian (16 ani) este dublu campion mondial. El a obţinut medalia de aur la ambele forme de luptă “kata“şi “kumite”, iar la categoria „kata sincron seniori” a obţinut locul II. Gorneanu Casiana (17 ani) este campioană mondială şi a obţinut la campionatul mondial de la Bucureşti locul I la “kata”, locul II la “kata sincron” seniori şi locul III la ”kumite”. Mardare Marina (21 ani) este campioană mondială şi a obţinut locul I la “kata” seniori şi locul II la “kata sincron” seniori. Paraschiv Mirel Daniel (14 ani) campion mondial a obţinut locul I la “kumite”. Toader Cristina Mihaela (22 ani) a obţinut locul III la “kumite” seniori.

Mardare Marina - locul I kata seniori F

Toader Cristina - locul III kumite seniori F,-55 kg

Paraschiv Mihai - locul I kumite juniori 16-17 ani,-70 kg

Paraschiv Mirel - locul I kumite juniori 14-15 ani,-55 kg

Gorneanu Casiana - locul III kumite juniori 16-17 ani F,+55 kg

Alături de aceştia, la campionatul de la Sala Polivalentă au mai participat Alexandru Cristian Ionuţ (sportiv), iar ca arbitri, oficiali şi organizatori Paraschiv Marcel, Paraschiv Geta, Sandu Emil, Ioniţă Lavinia, Dobrescu Dorian, Grigore Ion, Mihai Laurenţiu şi Mişca Nicolae.

Antrenorul echipei din Olteniţa, Marcel Paraschiv, spune care este secretul performanţei în zilele noastre: “Pentru a face performanţă în sport este nevoie în primul rând de calităţi nu doar fizice ci ambiţie, plăcere şi devotament, iar în condiţiile de astăzi din România ca să faci performanţă trebuie să ai şi bani. Mardare Marina a fost campioană mondială în 2009 la Fiborg în Danemarca, Toader Cristina  a fost campioană mondială anul trecut în Danemarca, titluri de campioane mondiale care rămân în istoria „ashihara karate”. Mihai Paraschiv şi Gorneanu Casiana au fost campioni europeni la Riga în Letonia, la juniori, iar acum avem 4 titluri de campioni mondiali şi 5 trofee. Primul elev al meu a fost în anul 2001. Este vorba de Minciună Ionuţ, campion naţional. Alt nume de campion naţional înaintea acestora este Vlăsceanu Adrian, care a rămas la Clubul „Impression” din Bucureşti şi a obţinut şi el la această competiţie locul I la echipe – seniori.” declară antrenorul echipei. Acesta mai spune că cei prezenţi la Sala Polivalentă au fost onoraţi de prezenţa maestrului in istoria acestui sport modern: Kancho Hidenori Ashihara, conducătorul scolii de ashihara. Acesta a preluat, potrivit traditiei japoneze, conducerea NIKO de la tatăl său, Kancho Hideyuki Ashihara.

Sportivii olteniţeni au fost sprijiniţi financiar la competiţia internaţională de la Bucureşti de Primăria şi Consiliul Local Olteniţa. La campionat au participat peste 250 de sportivi din 14 ţări, cei şase sportivi ai Clubului Sportiv ”TAI SABAKI” din Olteniţa fiind selecţionaţi să reprezinte România.

Laura Suzeanu                                                                                                                                       foto si video : Elena Tudor

Comentarii

 1. istriteanu spune:

  FELICITARIIII!!!!!!!!!!!

 2. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Impresionant !
  Pur si simplu nu am cuvinte sa-mi exprim admiratia pentru acesti sportivi . Acestia sunt sportivi care merita tot respectul si eu ma inclin in fata lor pentru determinarea si daruirea de care au dat dovada .
  Cu siguranta ca dojo-ul Oltenitean este printre cele mai reprezentative dojo-uri din Romania …………sunt tare curios si mi-ar placea ca statul prin Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret sa incadreze aceste titluri mondiale pe lista acordarii rentei viagere . Din cate stiu eu conform actualei Legi a Sporturilor, sportivii care au castigat medalii pentru Romania primesc o renta viagera acordata din momentul retragerii din activitate al carei cuantum este cuprins intre unul si 3,665 salarii medii nete, adica intre 2.200 de lei si 8.000 de lei, in functie de performantele fiecaruia.
  Bravo Bravo Bravo
  Respect – Respect-Respect

 3. robert iacob spune:

  ne mandrim cu voi!!

 4. istriteanu spune:

  Oare va avea o festivitate de premiere in centrul orasului?

 5. cornelius calin spune:

  bravo baietiii!! suntem mandri de voi !!!

 6. SAB spune:

  BINE MEDUZELEEEEEEEE!