Liga 4/ Oltenita – Luica 1-1/ Tilintoi, stralucitor pe ceata

Echipa lui Nicolae Eftene a obtinut un punct datorita reusitei lui Alexandru Tilintoi. Jocul echipei a fost pe placul suporterilor din Oltenita, care au infruntat cu stoicism frigul patrunzator.

Doua echipe degerate si un stadion in paragina au fost ingredientele jocului disputat ieri la Oltenita, de formatia locala, Vulturii, si Avantul Luica. Privind clasamentul Seriei A, oaspetii, care isi doresc enorm ca si in sezonul viitor sa joace in Liga Tractoristilor, porneau ca favoriti.

Dupa cum a inceput jocul, cu Avantul deschizand scorul inca din primele minute in urma unei faza in care patru aparatori ai gazdelor au fost ridiculizati de un atacant care nu masoara mai mult de 1,60 incaltat in pantofi cu toc, se parea ca vom asista la un galop de sanatate. Jumatate din reusita oaspetilor se datoreaza somnolentei din compartimentul defensiv al Oltenitei. Eftene a dat insa desteptarea rapid si numai ghinionul a facut ca rezultatul la pauza sa fie favorabil celor din Luica. Gazdele au ratat din situatii incredibile, fapt ce i-a scos din minti pe cei aflati pe marginea terenului.

Repriza a doua a fost mult mai animata. Cele doua echipe au oferit un fotbal agreabil, in ciuda frigului patrunzator si a gazonului plin de bruma. Ratari au fost la ambele porti, dar cei care au reusit sa puncteze pe tabela de marcaj au fost cei din Oltenita. Autorul golului a fost Alexandru Tilintoi, un atacand care si-a demonstrat din nou valoarea. Are simtul portii, are capacitate de efort, insa ii lipseste experienta. O poate acumula cu rabdare, munca si responsabilitate, calitati pe care le poate capata de la tatal sau, Virgil Tilintoi, fostul mare fotbalist al Navolului din perioada anilor 90. Acesta este unul dintre putini jucatori nascuti la Oltenita care putea evolua cu succes pe orice post.

Rezultatul final, 1-1, este perfect echitabil. Luica a aratat ca o echipa experimentata, care merita si are capacitatea de a evita retrogradarea in Categoria Onoare. Oltenita a prezentat un fotbal agreabil, spectaculos, in viteza, dar se vede lipsa catorva jucatori cu experienta, care sa-si indrume coechipierii din teren si care sa tina de minge atunci cand jocul o impune. Nu trebuie uitate diagonalele, modul dezinvoltat de a schimba jocul si centrarile perfecte ale jucatorilor antrenati de catre Nicolae Eftene.

Pentru ca n-am ratat niciodata ocazia de a critica greselile arbitrilor, este cazul ca acum sa vorbim si despre prestatia buna a brigazii conduse de Ionel Fenghea. Acesta a condus jocul fara probleme si a procedat corect atunci cand a eliminat cate un jucator de la fiecare echipa in momentul in care intre fotbalistii aflati pe teren s-a declansat o incaierare generala. Chiar daca asistentii au avut cateva semnalizari considerate eronate de catre ambele tabere, prestatia fluierasilor a fost una buna, care nu a influentat deloc rezultatul inscris pe tabela de marcaj la finalul jocului. Fenghea n-a plecat insa de la Oltenita fara sa fie bestelit. Cel care a facut-o a fost chiar un coleg de-al sau, Andrei Stan, arbitrul care s-a facut de ras la partida Vulturii – Victoria II Chirnogi, scor 1-7. Olteniteanul i-a reprosat calaraseanului faptul ca a ajuns sa fie spectator la jocurile disputate de catre formatia antrenata de Nicolae Eftene din cauza delegarilor prost facute de catre conducerea CJA Calarasi.

sursa: sportcalarasean.ro

Comentarii

  1. marian spune:

    aschia nu sare departe de trunchi

  2. MihaiCelMare spune:

    cati ani are capitanul vulturilor nr.13 ? 105 ani ?:))))))

  3. Sorin Anghel spune:

    Nr 13 joaca la Luica!