Un tânăr din Olteniţa a murit nevinovat. El a fost victima unei altercaţii cu cămătari

Olteniţenii sunt înmărmuriţi de întâmplarea petrecută sâmbătă noaptea în curtea Spitalului Municipal Olteniţa. În noaptea de sâmbătă spre duminică (5/6 noiembrie) în jurul orei 00,30 s-a produs o ceartă între o bandă de cămătari şi datornici, aceştia dându-şi întânire în curtea spitalului. Discuţiile au dus la transformări, totul degenerând într-o tragedie, un tânăr de 27 de ani şi-a pierdut astfel viaţa, acesta fără legătură cu evenimentul produs. Alte 3 persoane au fost rănite. Una din aceste persoane s-a ales cu o lovitură puternică în zona capului. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Xenofonte Purcărea, declară pentru reporterii Olteniteanul că 3 din cei implicați au fost reținuți, urmând ca ceilalți participanți la scandal să fie aduși la Călărași pentru cercetări. Până acum, cei 3 sunt reținuți pentru încăierare.
Ei vor fi prezentați la Tribunalul Călăraşi pentru arestare preventivă.

Surse oficiale din Spitalul Municipal Olteniţa declară că totul a pornit de la un grup de cămătari de origine romă din localitatea Mitreni, care a organizat o întâlnire în curtea spitalului, pentru a lămuri situația cu datornicii. Printre aceştia s-au aflat şi persoane înarmate cu săbii. Negocierile au luat altă turnură şi s-a ajuns astfel la violențe.

Victimele sunt oameni nevinovați, medicii de gardă din acea noapte, atât de la interne cât şi de la chirurgie, declarând că tânărul ucis nu a avut vreo legătură cu grupul de cămătari. “Tânărul ucis nu a avut nici un amestec. El a fost lovit în regiunea retrosternală, medicul de gardă de la chirurgie spunând că, după primele constatări, tânărul prezenta o flexibilitate a capului, fractura produsă fiind în zona cervical, de aici s-a produs decesul. Un alt cetăţean a vrut să salveze situaţia şi unul dintre agresori i-a tras cu sabia scalpul, rănindu-l astfel grav în zona craniului. Acesta nu avea legătură la fel cu cele două grupări. Romii din Mitreni erau probabil sub influenţa alcoolului. La faţa locului a sosit şi medicul legist. Cel decedat a fost reanimat mai mult de 20 de minute, chiar dacă legislaţia conform normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu permite reanimare mai mult de 20 de minute. Pentru a salva pe cel căzut victimă nevinovat, medicii l-au resuscitat 40 de minute, au tras de el, însă acesta era depăşit de situaţie, fiind déjà în comă. El a intrat în midriază fixă, creierul lui nu mai putea prelua oxigen.” spune unul din medicii importanţi ai spitalului olteniţean. Aceasta mai spune că în astfel de situaţii, medicii sunt expuşi unor pericole iminente şi atunci care este protecţia lor? “Nu este posibil aşa ceva. Unde este protecţia noastră? De ce trebuia ca aceşti indivizi să se întâlnească în curtea spitalului şi dacă tot s-a ajuns la agresiuni şi violenţe de necontrolat, noi putem fi puşi în pericol oricând. Ce să facem? Să ne procurăm arme ca să ne apărăm?” declară doctoriţa indignată de situaţie.

Potrivit aceleiaşi surse, cel rănit grav în zona scalpului a fost trecător prin zonă. În funcție de rezultatul cercetărilor, se vor afla autorii faptei comise şi alte amănunte legate de caz. Purtătorul de cuvânt al Parchetului spune că pentru omor calificat, cel vinovat va primi o
pedeapsă de 25 de ani.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. gabi stan spune:

  nu se poate asa ceva sa se puna politia pe urmele camatarilor si sa ii linisteasca putin ca s-a umplut romania de asemenea animale

 2. marin catalin spune:

  niste unii mai putini.

 3. OCTAVIAN SERBULEA spune:

  Stati linistiti! POLITZIA VEGHEAZA (DAR NU GARANTEAZA) :))

 4. vlad tudose spune:

  pai decat 25 de ani merita ala pentru tot ce a facut? sa fim seriosi.. merita pe viata

 5. florin daniel spune:

  ce draq ma nene ii cunosc de ani de zile sunt cei mai mari puscariasi//’ au faqt multe dar nu s-a faqt nik am prieteni care au luat bataie de la ei j tot nu s-a faqt nik. politia romana umbla pe spaga j pe mituri atat. sa fim seriosi pentru ca a luat viata unui om asa putin??
  trebuia chinuit batut q lantu nush ceva sa sufere nu la puscarie unde au televizoare j mankre mai buna k aksa.dar asta e romania o tara de …………..