Dan Puric a fost din nou la Oltenita

Marti, 6 Decembrie, in Sala Mare a Primariei Oltenita, a avut loc lansarea cartii ” Fii demn!” semnata Dan Puric.  Cu acest prilej, cunoscutul actor si om de cultura a sustinut o conferinta pe tema ” Mandria identitatii de roman”, in fata a peste 100 de suflete.

Evenimentul a fost organizat de Protoieria Oltenita.

Dan Puric si Marian Necula, parinte protoiereu (Protoieria Oltenita)

Va recomand cu drag sa urmariti inregistrarile video ! Conferinta  a fost impresionanta !

Marius Dociu

Comentarii

 1. Alexandrina Trusca spune:

  Ziua de Sf. Nicolae de anul acesta a fost una cu totul speciala pentru orasul Oltenita si locuitorii din imprejurimi.
  Datorita unor oameni inimosi precum parintele protoiereu dr. Marian Necula si a celor care l-au sprijinit in organizarea evenimentelor, am avut un inceput de sarbatori minunat si nadajduim sa le tina Dumnezeu bunul obicei si sa mai organizeze astfel de evenimente locale. E timpul sarbatorilor, sa fim mai buni, mai iertatori pentru ca si bunul Dumnezeu sa ne ierte noua pacatosii din greseli. SARBATORI FERICITE tuturor celor care vor citi aceste randuri. Felicitari parinte protoiereu si va sarut dreapta!

 2. Simona Vlaicu spune:

  Doamna Alexandrina Trusca sunteti cumva fina sau nasa cu parintele protoiereu de il lingusiti asa? Sau vreti cumva sa ne trasportati pe un taram necunoscut care de fapt este foarte alunecos? Aveti impresia ca nu stim unii dintre noi ce se intampla cu adevarat? Va inselati. Daca si la un astfel de spectacol se manevreaza interese, atunci chiar nu mai avem cale de iesire din haosul acestei lumi in care nu se mai stie ce e fals si ce e adevarat. Si asta din cauza celor care lucreaza cu fortele raului care sunt mult prea puternice comparativ cu binele ce e din ce in ce mai rar dorit si folosit.

 3. Ionela spune:

  Chiar e nevoie sa existe vreun grad de rudenie pentru a vedea astfel de lucruri, doamna “Simona Vlaicu”?
  Multumim Parintelui Protoiereu dr. Marian Necula pentru initiativa care a avut-o anul acesta cu ocazia Sf Nicolae si nu numai! Ii dorim atat Parintelui Protoiereu dr. Marian Necula cat si familiei, multa sanatate, putere de la Dumnezeu sa treaca peste toate rautatile si Sarbatori Fericite!!!

 4. Simona Vlaicu spune:

  Pentru ca exista acel grad de rudenie si mai mult decat atat. Stiti mai ce? Servilism, pe care si tu draga Ionela il folosesti, si care poti fi la fel de bine ruda sau sotia parintelui pe care-l toti hiberbolizati atat din motive lesne de inteles. Domnul Necula se foloseste de orice astfel de actiuni si se ascunde in spatele unor personalitati pe care le aduce cu ajutorul unor influente pe cale ierarhica si financiara si isi face asa propria aureola. Si daca sunteti buna ca trebuie sa si stiti, de unde are maritul protoiereu acel faimos X6 de curand achizitionat, Skoda Octavia pentru a sa sotie, case gen palate, apartamente si celelalte? Din salariul de bugetari. Ori s-ar putea si tu Ionela ca si altii sa contribuiti la prosperitatea familiei Necula? Nu?

 5. Ionela spune:

  Daca nu ar fi invidia asta, lumea ar fi un pic mai buna!
  Ar trebui sa va rugati la Dumnezeu sa va lumineze mintea, sunteti cam chinuita.

 6. florin spune:

  Ce ividie d-na Ionela? cand e vorba de peste 65.000 euro cea mai iefinna masina X6 fara tva? Aici e vorba de bani spalati, nici cel mai tare patron din Oltenita nu-si permite asemenea masina de lux la varsta lui! Stiam ca preotii trebuie sa fie mai modesti nu sa sfideze prin lux asa de mare (vile masini apartamente etc), sunt oameni din Oltenita care n-au ce pune pe masa in ziua de Craciun.

 7. Simona Vlaicu spune:

  Daca a vedea realitateasi a o spune inseamna CHIN asa e ai dreptate. Iisus a fost umilit, scuipat, injurat, torturat, mai intai de toate tradat pentru ca a vrut sa arate ceva acestei lumi plina de pacate. Nu a apreciat bogatia materiala ci pe cea spirituala, nu s-a folosit de alti oameni lovind in ei sa urce el undeva, nu a ranit, jignit, nu a mintit, umilit, nu a facut gram de rau cuiva, dimpotriva a oferit marinima sa, sufletul sau urias fara margini cu toate bogatiile lui acestei lumi, care draga Ionela nu a inteles nimic. Nici tu si nici parintele protopop, nici toata familia lui nu a inteles ce a propovaduit si vrut sa ofere atat de generos Iisus caruia ii serbam nasterea in curand. Suntem oameni asa e si doar El este perfect. Insa ce aperi tu de fapt? Daca tu crezi la mintea pe care o ai ca cineva poate fi invidios pe bogatia facuta marsav, ilegal si fara nici o legatura cu credinta in Dumnezeu si sfinti a unui preot, care mai are si functii (un om umil, cinstit si in banca lui nu ascede astfel, cu asa metode si nu doreste functii si bani multi) repet, daca la mintea ta crezi ca pot fi eu invidioasa pe un astfel de tradator al lui Dumnezeu ca de fapt asta e, inseamna ca mai ai nevoie fetita sau femeie ce esti de muuuuulta minte si experienta, dar mai ales de viziune. Care e raul si care e binele? Care e diavolul si care e Dumnezeu? Ce spune unul si ce spune altul? Mai citeste, mai asculta alti oameni invatati, calugari care au stat in varf de munti si schituri fara lumina, televizor, masini scumpe, vile si mobile de sute de milioane si au trait foarte bine servind o cauza dreapta. Mergi daca stii unde si cauta un calugar de schit si dialogheaza cu el despre orice chiar si despre ce te roade pe tine, sa vedem ce mai spui atunci. Dar sa fie adevar. Dumnezeu sa-ti lumineze tie mintea ca ai nevoie!

 8. Vasile Raluca spune:

  no

 9. Vasile Raluca spune:

  Doamne! ce comentarii si mai ales in necunostiinta de cauza…un sfat:VEDETI-VA OAMENI BUNI DE PATRATICA VOASTRA!…CE VA PASA DE BUNURILE SI REUSITELE SEMENILOR?OARE NU STITI CE SE SPUNE IN PORUNCA A9A SI A10A DIN DECALOG!?:..SA NU MARTURISESTI STRAMB IMPOTRIVA APROAPELUI TAU!”, ,,SA NU POFTESTI NIMIC DIN CE ARE APROAPELE TAU !”—>>greu de realizat ca mai exista oameni (par exemple…Parintele Protopop) care au realizari obtinute prin munca si dedicare profunda…Dar…exista un dar…invidia si rautatea din luma asta nu au masura…nu mai cunosc o limita …si cu asta am spus totul… (o spun din proprie experienta…nu a fost usor sa trec peste infernul invocat de noi oamenii…) .

 10. petri spune:

  Bine ai zis Vasile Raluca: ” SA NU POFTESTI NIMIC DIN CE ARE APROAPELE TAU ” – EXISTA UN DUMNEZEU SI VOM DA SOCOTEALA.