Frumoasele colinde dar şi serbările iernii au răsunat la Olteniţa în cea mai frumoasă lună din an

La Olteniţa s-au încheiat de curând serbările Crăciunului şi sfârşitului de an. Programele dedicate sărbătorilor anotimpului alb au început în după-amiaza zilei de vineri, 16 decembrie, la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” cu o frumoasă serbare de sfârşit de an susţinută de elevii clasei a VI-a, clasa profesoarei de matematică, Marcela Cucuianu. În prezenţa colegilor profesori, a părinţilor copiilor, au fost prezentate poezii, cântece, scenete amuzante în care rolul principal a aparţinut celui care oferă cadouri în luna decembrie: Moş Crăciun. Serbarea s-a desfăşurat în cancelaria liceului, decorul aranjat a fost unul special, aici putându-se admira şi creaţii artistice ale celor mai talentaţi copii, arajate cu bun gust pe mesele cancelariei.

Clubul Elevilor a organizat serbarea iernii sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 9,30. Un program diversificat, oferit de elevii clubului mici şi mari, membri ai cercurilor de dans şi muzică. Sala a fost plină de părinţi, copii, bunici, rudele sau prietenii celor care au susţinut programele artistice.

O altă manifestare de amploare dedicată serbărilor iernii a fost concursul „Deschide-ţi inima creştine!” aflat la a VIII-a ediţie cu implicarea Protoieriei Olteniţa şi sprijinul Primăriei olteniţene. Concursul a avut loc duminică, 18 decembrie. Programele clasificate pe secţiuni de scenete, poezii, colinde, au fost susţinute de grupuri vocale şi coruri. Au urcat pe scena Sălii Mari a Primăriei Olteniţa copii din Ulmeni, Radovanu, Chiselet, Vasilaţi, Mânăstirea, Căscioarele, Stancea, elevii olteniţeni de la 5 şcoli generale şi 2 licee.

 

S-au remarcat foarte mulţi copii talentaţi cu scenete sau poezii ori interpretări vocale. Una din hibele competiţiei constatată de persoanele din public, a fost aceea că au existat scenete montate care au durat foarte mult, concursul neavând în regulament un barem de minute. Ultimii interpreţi au urcat pe scenă la ora 16,30, destul de târziu, ţinând cont de faptul că mulţi au fost prezenţi la concurs de la ora 11,30.
La categoria „colinde”, elevii care formează corul Liceului „Neagoe Basarab”, conduşi de prof. de muzică Florina Suzeanu, au impresionat publicul. Prof. Nicolae Mavrodin, unul din membrii juriului, a declarat că aceste colinde, în special piesa Ave Maria a lui Franz Schubert l-au lăsat fără suflare, atît pe el, pe ceilalţi membri ai juriului, dar şi întreg auditoriul. Un alt membru al juriului, inspector şcolar Laura Munteanu a felicitat-o la final pe cea care coordonează corul liceului Basarab şi pe elevul Andrei Marinescu, unul dintre soliştii la orgă. Corul liceului a obţinut premiul special în cadrul competiţiei „Deschide-ţi inima, creştine!”. Elevii şi profesoara lor de muzică au fost prezenţi în aceeaşi zi în biserica „Sf. Nicolae” din centrul municipiului Olteniţa. Ei au făcut o surpriză enoriaşilor şi preoţilor cu programul de colinde prezentat în lăcaşul de cult. De asemenea, tinerii au oferit un frumos program de colinde conducerii şi funcţionarilor publici ai Primăriei Olteniţa.
Serbările dedicate celor mai frumoase sărbători din an au continuat următoarea săptămână în şcoli şi grădiniţe. Avem câteva scurte imagini de la serbarea piticilor de la Grădiniţa arondată Şcolii generale nr. 2 Olteniţa.
Vizionare plăcută!

Comentarii

 1. miri spune:

  Frumos ce s-a intamplat in oras de sarbatorii.dar si la biserica Sf.Gheorghe de langa spital a fost concert de colinde in ajunul Craciunului…..nu vad nimic postat……sau cei care au cantat acolo nu au valoare?????macar pentru cei mici ,care au fost la repetitii si si-au dat silinta sa iasa ceva frumos.Pacat…..a venit Craciunul in tot orasul…cred.La noi a venit sigur si ne-am bucurat de concertul de la Sf. Gheorghe.un an bun si la multi ani,Oltenita.

 2. Laura Suzeanu spune:

  Cand vom fi invitati atunci vom posta si de la biserica Sf. Gheorghe. Probabil ca noi nu avem valoare pentru ce se organizeaza la biserica Sf. Gheorghe. Interpreteaza si asa Mirela. Am fi venit cu placere. La multi ani tie si tuturor oltenitenilor.

 3. alexandra spune:

  Aici unde ati filmat am fost si eu .Si in nici o poza sau filmare nu am vazut scoala nr.5 oltenita unde invat si am fost.
  De ce????

 4. niko spune:

  exact filmari sau poze cu sc nr 5 dk nu ao fost postate…??chiar nik……cei kre au luat premiul 2 din atatea locuri meritau sa aibe sh ei o filmare……pfff………urat din partea voastra……

 5. Edward spune:

  Nu discutam despre invitati , din cate observ va proclamati ca si cum ati fi un jurnal de oltenita ceea ce inseamna ca ar trebuii sa fiti informatii in legatura cu ce se intampla in oltenita , iar aceste informatii ar trebuii postate aici inainte sa se desfasoare pentru a lua la cunostinta si olteniteanul care nu are tot timpul ca sa se intereseze de ce se intampla in oltenita .
  Acest site ar trebuii sa informeze lumea in legatura ca ce se intampla in oltenita si inainte de a se intampla daca e vorba despre un eveniment iar apoi sa se upgradeze cu informatiia necesara .
  Banuiesc ca acest comentariu nu va trece de moderare dar e un mesaj pentru cei care modereaza informatia de pe acest site .

 6. vera_melinda2010 spune:

  FOARTE FRUMOS PACAT CA NU A BAGAT TOATE FILMULETELEE:((:((

 7. Andra Catana spune:

  foarte frumos.avem multe talente in oltenita