Cabinet de Psihologie | Oltenita

 

Ateliere de vara pentru copilasi dragalasi

           A venit vara!! A venit vacanta si o data cu ea si neastamparul copiilor care simt nevoia sa se joace mai mult decat oricand! Cu toate acestea, noi stim ca pentru dumneavoastra, dragi mamici si tatici, meseria de parinte este una de la care nu va puteti lua liber nicodata si mai stim de asemenea, ca educatia copilului este foarte importanta chiar si in timpul vacantelor. Tocmai de aceea ne-am gandit sa venim in intampinarea acestei nevoi si sa va dam o mana de ajutor, propunandu-va o modalitate prin care copilul dumneavoastra sa se joace in vacanta dar…ISTET!

 

            Propunerea va este facuta de catre:

 

 Georgiana Ivascu, psihoterapeut cu experienta in lucrul cu copiii (2 ani in cadrul Gradinitei Micii Magicieni din Bucuresti) si Alexandra Velescu, lucrator prin arte combinate cu experienta in lucrul cu copii (2 ani Atelierul de creatie Oltenita).

 

 UNDE?

Intr-un mediu special conceput,care sa favorizeze prin intermediul jocului dezvoltarea diferitelor abilitati deja innascute ale copilului dumneavoastra. Adresa este Bulevardul 22 Decembrie nr. 38, Oltenita.

 CUM?

Folosind tehnici precum desenul, pictura, modelajul din plastilina sau lut, colajul, decupajul, imaginatia ghidata, improvizatia teatrala, miscare, dans, muzica, insusirea valorilor prin povesti, proverbe, ghicitori, jocuri de grup si relationare. Gradul de dificultate a celor mentionate mai sus va fi adaptat varstelor copiilor.

 CARE AR FI BENEFICIILE COPILULUI?

Dezvoltarea increderii in sine, a simtului de observatie, a mijloacelor de comunicare si exteriorizare a nevoilor si emotiilor, dezvoltarea imaginatiei si a originalitatii, cresterea nivelului de intelegere, dezvoltarea autonomiei personale, descoperirea unor aptitudini noi, poate nemanifestate pana atunci si stimularea altora deja existente, cresterea expresivitatii personale, deoarece invata sa se exprime prin mijloace inedite, construirea unei imagini echilibrate despre sine si lume, dobandirea unor modele de comportament adecvate intr-o maniera relaxata, nonacademica si placuta, unde totul se invata sub forma de joc.

 CARE AR FI BENEFICIILE DUMNEAVOASTRA?

Exceptandu-le pe cele evidente, acelea ca veti avea doua ore libere doar pentru dumneavoastra pe care le veti putea folosi cum doriti, ar mai fi acelea ca orice parinte isi doreste sa aiba un copil intelligent, sociabil, talentat, necomplexat si armonios dezvoltat.

 CAROR VARSTE NE ADRESAM?

Ne adresam atat copiilor prescolari cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, dar si celor de scoala primara, de la 7 la 11 ani.

 CAND INCEPEM?

Numarul de locuri este limitat, o grupa fiind formata din maxim 8 copii . S-au format deja primele grupe, inscrierile urmatoare putand fi facute incepand cu 9 Iulie la numerele de telefon: 0724 988 909 Georgiana sau 0765 478 188 Alexandra .

 CAT COSTA?

60 lei/luna – 4 intalniri; durata unei intalniri va fi de 2 ore.

 

 IMPORTANT!

 

DOAR la solicitarea parintilor, psihoreapeutul Georgiana Ivascu poate realiza un ‘’tablou” al copilului, care sa cuprinda informatii legate de potential, de trasaturile de personalitate ale acestuia, tipul de comportament, modul in care relationeaza, aptitudini, stil personal, reactii emotionale in diverse situatii (competitie, expunere in fata grupului, capacitate de afirmare, incredere in sine). Toate acestea, precum si un set de directii orientative pentru o dezvoltare armonioasa si echilibrata a copilului dumneavoastra, vor necesita costuri suplimentare sedintelor propriu-zise, in valoare de 30 lei.

 

DESPRE MINE

Sunt Georgiana Ivascu

•    Psihoterapeut, format in Psihoterapia Experientiala a Unificarii centrata pe copil-adult-cuplu-familie(centrul SPER), membru al Colegiului Psihologilor din Romania;
•    Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei-Universitatea Bucuresti, sectia Psihologie;
•    Workshop ,,Pierderile si travaliul de doliu” – Dr. Sue Jennings, Asociatia de terapie prin joc si dramaterapie din Romania;
•    Workshop ,,Lucrul creativ cu copiii cu autism”- Dr. Sue Jennings;
•    Workshop ,,Trauma si vindecarea copilului interior”- Dr. Patrick Akrivos, Psihoterapie Adleriana;
•    Conferinta internationala cu tema ,,Autismul si adolescenta”;
•    Congresul National de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului;
•    Specializare in tehnici experientiale unificatoare (dramaterapie, artterapie, joc provocativ, metafora unificatoare);
•    grupuri experientiale de dezvoltare personala;
•    consiliere experienţială a copiilor si a adolescenţilor in grup;
•    cursuri pentru parinti/traininguri adresate parintilor/traininguri axate pe interactiunea parinte – copil;
•    autocunoastere/autoexplorare/interventie unificatoare;
•    psihosomatica si intelegerea mesajelor bolilor;
•    optimizarea cuplului, problematici legate de sexualitate, de comunicare etc.;

Contact:
Tel: 0724.988.909.
Mail: ivascu_georgi@yahoo.com
Adresa: Bdul 22 Decembrie, nr 38, Oltenita

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este un proces logic, rational, un dialog prin intermediul caruia o persoana aflata de cele mai multe ori in suferinta isi poate modifica reactiile, emotiile sau tiparele de gandire si comportament distructive, generatoare de suferinta, isi poate da seama de unde provine dificultatea pe care o are, ce anume o genereaza si cum poate face pentru a o inlatura sau resemnifica. Este o forma de tratament si ameliorare a problemelor de natura psihologica ce presupune utilizarea unor metode si tehnici specifice prin intermediul carora se pot modifica, diminua sau ameliora acele comportamente, emotii sau ganduri negative, care ne impiedica sa ne atingem scopurile si ne perturba echilibrul emotional.

Ce NU este psihoterapia?

Psihoterapia nu ofera solutii prefabricate sau sfaturi de genul celor care pot fi obtinute apeland la ajutorul prietenilor sau rudelor, ci presupune un efort comun, al psihoterapeutului si al persoanei aflata in nevoie care a devenit constienta ca are nevoie de ajutor. De ce sfaturile nu sunt intotdeauna suficiente si utile? Pentru ca fiecare om este unic si ceea ce functioneaza pentru o persoana poate fi complet ineficient pentru o alta. Chiar daca uneori problemele cu care ne confruntam noi, oamenii,  in general sunt asemanatoare, nu inseamna ca le corespund aceleasi solutii. Ceea ce vreau sa spun este ca exista posibilitatea ca 5 oameni sa se confrunte cu acelasi gen de probleme, iar solutiile sa fie diferite pentru fiecare dintre ei.
In procesul terapeutic exista un dialog permanent intre client si psihoterapeut, iar implicarea lor este la fel de importanta pentru reusita. Cel mai bun exemplu pe care il pot oferi in acest sens este urmatorul: pentru a sculpta, un sculptor are nevoie de un material din care sa creeze o forma, iar acel material, pe langa faptul ca ii este indispensabil are si proprietati diferite si, de aceea, rezultatul va fi diferit. Intr-un fel se va modela o sculptura din lut, altfel din piatra sau din lemn. Fiecare dintre acestea reprezinta alt gen de resursa. In cazul acesta psihoterapeutul este sculptorul, iar clientul este materialul fara de care nu se poate lucra, pentru ca el dispune de toate resursele necesare, doar ca nu stie acest lucru.

Cine are nevoie de consiliere psihologica sau psihoterapie?

Orice persoana  indiferent de varsta care, la un moment dat, poate avea sau simti:

-anxietate (teama nejustificata);
-atacuri de panica;
-probleme in familie sau cuplu;
-divort, probleme de comunicare;
-dificultati resimtite in urma unui divort;
-incredere in sine, imagine de sine scazuta;
-o doza prea mare de timiditate sau de agresivitate;
-furie;
-dependenta (de ceva sau de cineva);
-insomnii;
-stres;
-tristete;
-depresie;
-sentiment de neimplinire, de gol interior;
-dorinta de a afla sau clarifica unele lucruri despre sine;
-suferinta resimtita in urma unei pierderi (despartire sau moartea unei persoane dragi).

Care este diferenta intre psiholog, consilier, psihiatru si psihoterapeut?

Sunt profesii asemanatoare si de aceea pot fi usor de confundat, motiv pentru care voi oferi cateva informatii clarificatoare:

Psihologul este acea persoana absolventa a unei institutii de invatamant superior, avand licenta in psihologie.
Printre competentele unui psiholog se numara:

–    studiul comportamentului uman si al proceselor mentale;
–    investigarea si recomandarea cailor de solutionare a problemelor psihologice;
–    elaborarea si aplicarea de teste pentru masurarea inteligentei aptitudinilor, abilitatilor si altor caracteristici umane;
–    testarea psihologica;
–    interpretarea datelor obtinute si elaborarea recomandarilor pe care le considera ncesare.

Consilierul  este acea persoana care in mod obligatoriu a obtinut licenta in psihologie si, ulterior, s-a  specializat in consiliere, fiind acela care intervine cu mijloace specifice, stimuleaza autocunoasterea si dezvoltarea personala, previne anumite probleme emotionale, cognitive si de comportament.

Psihiatrul este acea persoana care a absolvit facultatea de medicina si s-a specializat in ,,psihiatrie”, ramura a medicinei care vizeaza diagnosticarea unor tulburari psihice de cele mai multe ori nevindecabile si care ies din sfera normalului, prescrie tratament medicamentos si recomanda urmarea unei psihoterapii adecvate, daca este cazul.

Psihoterapeutul este acea persoana licentiata in psihologie sau medicina, cu specializarea psihiatrie care a urmat OBLIGATORIU o alta formare de mai multi ani intr-o forma (sau mai multe) de psihoterapie acreditata de Federatia Romana de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din Romania. Spre deosebire de psihiatru, psihoterapeutul nu are dreptul sa prescrie tratament medicamentos.

De ce exista  mai multe forme de psihoterapie?

Psihoterapia a aparut in secolul XIX, prin intermediul binecunoscutului Sigmund Freud, supranumit si parintele psihanalizei. Cu timpul, specialistii si-au schimbat perceptia asupra modului in care pot fi solutionate problemele psihologice ale oamenilor, au adus modificari vechilor teorii psihologice, incercand in permanenta sa puna accent pe alte dimensiuni ale personalitatii. In felul acesta, psihoterapiile se pot adapta mai bine diferitelor tipologii de oameni.

Care este tipul de psihoterapie in care m-am specializat eu?

Se numeste psihoterapie experientiala si face parte din curentul psihoterapiilor umanist-experientiale. Psihoterapia experientiala pune accent pe trairea emotiei si a experientei ,,aici si acum”, ceea ce ii permite persoanei constientizarea propriei gandiri. Persoana care apeleaza la un astfel de gen de terapie este acceptata neconditionat impreuna cu valorile, principiile, credintele, judecatile si emotiile sale. In timpul procesului terapeutic nu se urmareste modificarea persoanei pe tiparul: ,,Eu sunt specialistul si stiu ce e mai bine pentru tine”, ci crearea unor situatii experientiale prin care sa isi descopere propriile metode de a actiona in scopul depasirii problemei si al dezvoltarii personale.

Cat poate dura o psihoterapie?

Durata unui proces terapeutic poate fi diferita de la o persoana la alta, in functie de gravitatea si complexitatea problemelor cu care se confrunta, precum si de situatia in care doreste sa le solutioneze doar pe unele iar pe altele nu. Exista si acele situatii cand oamenii nu doresc sa abordeze unele dintre problemele cu care sa confrunta (chiar daca isi dau seama de existenta lor) si aceasta alegere a lor este respectata de catre psihoterapeut. Uneori durata este stabilita inca de la inceput, alteori pe parcurs, cu posibilitatea de a fi prelungita sau scurtata, evident de comun acord cu clientul.

Ce se intampla la prima sedinta?

Aceasta prima sdinta este pentru familiarizare reciproca. Psihoterapeutul este in acel moment un strain pentru omul care are nevoie de el si implica un act de mare curaj acest prim pas pe care omul respectiv il face. Se stabileste daca persoana are sau nu nevoie de intreventie psihoterapeutica prin evaluarea problematicii cu care se confrunta. Apoi se stabileste cadrul terapeutic, care cuprinde urmatoarele aspecte:
–    durata interventiei terapeutice ( cu posibilitatea de a fi modificat pe parcurs);
–    modalitatea de lucru;
–    frecventa sedintelor: 1/saptamana; 2/saptamana etc.;
–    durata sedintei: 60 de minute;
–    reguli: daca se fumeaza sau nu, ce se intampla daca persoana lipseste, daca va fi nevoie sa se lucreze si cu alte personae din familie sau nu;
–    costul sedintelor si modalitatea de plata;

Despre confidentialitate

Conform legii privind codul deontologic al psihologului, acesta are obligatia de a proteja atat informatiile oferite de catre client in cadrul terapeutic, cat si pe cele referitoare la diagnoza si tratamentul acestuia, precum si pe aceea de a nu le dezvalui fara acordul lui, cu exceptia situatiilor cand este obligat prin lege.

Comentarii

 1. o. alin spune:

  As vrea sa va intreb cat costa o sedinta..Problema mea e una obisnuita desi n-ar trebui sa fie asa..Jocurile de noroc.

 2. ivascu georgiana spune:

  buna seara! Costul unei sedinte incepe de la 50 de lei/ora. In ceea ce priveste problema, nu imi este foarte clar ce sau daca doriti sa stiti ceva anume in aceasta privinta. Observ ca nu este o intrebare, ci o afirmatie iar observatia facuta este una corecta. Desi pare o problema obisnuita, in realitate nu este, pentru ca, presupun ca va afecteaza intr-un mod negativ viata. Orice lucru sau eveniment din viata noastra devine o problema doar in cazul in care ne perturba, ne creaza disconfort fizic, psihic sau material.

 3. nela spune:

  buna ziua ! as dori sa va intreb unde aveti cabinetul si ce program aveti
  am citit mai sus ca..sedintele pot dura de la o saptamana la doua.aceste sedinte se fac zilnic sau depinde de caz? va multumesc!

 4. ivascu georgiana spune:

  Buna ziua, Nela! Adresa este Bd. 22 Decembrie, nr. 38. Programul este flexibil, in functie de disponibilitatea mea si a dumneavoastra si il stabilesc impreuna cu persona care solicita consultatie, fie prin telefon fie pe e-mail. Interventia terapeutica poate avea o durata diferita, in functie de particularitatile problemei fiecaruia, de la cateva saptamani la cateva luni chiar. Acolo unde ati citit dumneavoastra, ma refeream la faptul ca sedinta propriu-zisa o putem avea o data pe saptamana sau de doua ori. O sedinta dureaza o ora.
  Cu placere!

 5. Georgeta spune:

  Giorgi, felicitari!

 6. Antonia spune:

  Stimata doamna psiholog, vreau sa va multumesc si pe aceasta cale pentru tot ajutorul care l-am primit de la dumneavoastra. intalnirea cu dvs. de acum 6 luni mi-a schimbat viata. nu cred ca asi fi intalnit in bucuresti un psiholog care sa ma poata ajuta sa imi salvez casnicia. va doresc multa sanatate si mult succes!

 7. ivascu georgiana spune:

  Multumesc!

 8. adi spune:

  Buna ziua.Cat dureaza tratamentul pentru atac de panica , anxietate? Va multumesc.

 9. Dr. Main C spune:

  Felicitari pt puterea de a ramane aici in Oltenita !

 10. nela spune:

  va multumesc pt raspuns .mai am o intrebare …ideea este ca eu sunt plecat afara,cum as putea sa beneficiez de consiliile dvs,cum trebuie procedat ?

 11. Georgiana Ivascu spune:

  Buna ziua, Adi! Durata tratamentului pentru atacul de panica nu este una clar delimitata. Ea depinde de o serie de factori si particularitati ale cauzelor care au condus la declansarea acestora, precum si a istoricului personal al personei in cauza. De asemenea, foarte importante sunt dorinta si gradul de motivare ale persoanei de a produce schimbari benefice in viata sa. In general, durata standard a acestui tratament poate fi intre 6-8 saptamani, insa ea se poate modifica(scurta sau prelungi) in functie de factorii mentionati anterior.

  Cu placere!

 12. Georgiana Ivascu spune:

  Multumesc pentru felicitarile adresate!
  Am ramas aici pentru ca am convingerea ca oamenii de pretutundeni au dreptul sa stie ca exista asfel de forme de ajutor si ca pot apela in masura in care considera ca le pot fi de folos.

 13. ivascu georgiana spune:

  Buna seara, Nela! In general, in psihoterapie cadrul in care se desfasoara sedintele este foarte important, insa ma gandesc sa fac o exceptie in ceea ce te priveste deoarece te simt foarte interesata. Da, am putea gasi o modalitate de a sustine sedintele terapeutice online. Pentru a putea stabili mai multe detalii este nevoie sa interactionam in privat. Ma poti contacta la nr. de tel 0724.988.909 sau pe adresa de e-mail(ivascu_georgi@yahoo.com). In acest fel putem stabili zilele, ora, modalitatea de comunicare(messenger, web-cam, skype), precum si modalitatea de plata.
  Toate cele bune!

 14. georgiana mirela mica spune:

  georgiana,ai reusit sa iti indeplinesti un vis.felicitari !!!iti doresc tot binele din lume si sunt mandra de tine,ai reusit in mica noastra urba sa faci psihoterapie,spre deosebire de multi altii(printre care si eu)..promit ca la prima mea vizita in tara trec pe la tine,d-nul voicu profu’de romana imi povestea ca esti vecina cu dumnealui…
  te pup si multa multa bafta!!!!!

 15. ivascu georgiana spune:

  Multumesc, Georgiana! Intr-adevar mi-am indeplinit un vis…Am deschis cabinetul de psihoterapie, pentru ca este profesia pe care mi-am ales-o, pe care o fac si o voi face cu pasiune incepand de aici :)) Tu ai facut aceeasi facultate ca si mine si stii ca oamenii si problemele lor sunt aceleasi oriunde ar fi. Tocmai de aceea eu nu am subestimat nici orasul, nici locuitorii lui. Dealtfel… este orasul in care m-am nascut si am crescut, nu-i asa?

  Te pup si eu si iti multumesc inca o data pentru urarile de bine!
  Mult succes si tie acolo unde esti!

 16. Diana Petrov spune:

  Felicitari, Georgiana! Iti doresc mult succes!

 17. victorbordei spune:

  Felicitari , mult noroc in noul an si in cariera pe care ti-ai ales-o .

 18. ivascu georgiana spune:

  Va multumesc pentru urari!

 19. vlaicu valentin spune:

  felicitari, si multa bafta in cariera georgi bv … ma bucur enorm pt tine ….

 20. elena spune:

  Buna seara! eu sunt o mama care si-a pierdut copilul(sunt mama lui Gurau George Catalin decedat pe 15 noiembrie 2011 in acest oras). as vrea sa vin la dumneavoastra si sa ma ajutati daca se poate sa trec peste starea in care am intrat.Nu stiu daca este bine sau rau, dar as vrea tot timpul sa discut despre fiul meu care nu mai este.Imi este asa de dor de el si nu stiu daca ma comport normal sau aiurea cand vorbesc despre el.Am pierdut un copil care nu ma asculta uneori, dar acum as da orice sa-l am langa mine. Daca puteti sa ma ajutati va rog dati-mi un semn.

 21. ivascu georgiana spune:

  Buna seara, Elena! Imi pare foarte rau pentru pierderea pe care ati suferit-o. Este firesc sa simtiti ceea ce simtiti si mai ales sa va fie dor de fiul dumneavoastra, George Catalin. Nu e nimic mai dureros pe lumea asta decat atunci cand un parinte isi pierde copilul…E impotriva firii ca noi sa traim mai mult decat copiii nostri. Uneori, in astfel de situatii se poate intampla sa simtim nevoia sa vorbim foarte mult despre persoana pe care am pierdut-o. Ramane de vazut cat de normal sau aiurea este acest lucru. Eu pot doar sa va spun ca imi iau angajamentul de a va ajuta sa treceti cu bine prin aceasta stare extrem de dureroasa. Daca si cand va veti simti pregatita
  ma puteti contacta la nr. de telefon afisat pe site si putem programa o intalnire.

 22. dana spune:

  buna seara !sunt o persoana care la prima vedere nu se cunoaste ca am probleme cu comunicarea ,daca sunt in centru atentiei ma inrosesc transpir si ma pierd nu reusesc sa ma fac inteleasa ,ma puteti ajuta ca simt ca acest lucru ma reage in jos nu reusesc sa avansez in cariera