George Silvian Baltac din Olteniţa este aşteptat ca student la Universitatea Cambridge

George Silvian Baltac a primit mesajul de confirmare pentru Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Însă mesajul conţine şi o condiţie în drumul său către studenţie, pe care Silvian trebuie să o respecte. Altfel aplicaţia susţinută de el se va anula. Condiţia este ca tânărul să obţină la examenul de bacalaureat media generală 9,50, iar examenul maturităţii să îl încheie cu 10,00 la chimie şi matematică. Silvian spune că nu este imposibil să obţină nota 10,00 la matematică. El ştie că englezii au o altă structură în învăţământ, iar examenele de absolvire a liceului sunt mult mai uşoare, comparativ cu cele din România, de aceea pentru englezi condiţia impusă este ca şi inexistentă.

Silvian Baltac, elev în clasa a XII-a la Liceul “Neagoe Basarab” a susţinut o testare în luna decembrie 2011 la renumita universitate din Marea Britanie.

Olimpicul internaţional mai spune că în situaţia în care nu va îndeplini condiţia impusă de Cambridge, va sta un an la universitate în România, iar anul viitor va aplica în Marea Britanie la Oxford sau la o universitate în Statele Unite ale Americii.

Silvian va participa în continuare până la terminarea liceului la alte concursuri ce se vor organiza şi care pentru el sunt reale provocări. Însă ce aşteaptă cu nerăbdare elevul de excepţie al liceului Basarab este Olimpiada Internaţională de Chimie ce se va desfăşura în vara acestui an la Washington, în Statele Unite ale Americii, bineînţeles asta după ce va participa la olimpiada naţională de la Baia Mare, de care Silvian va trece cu succes.
George Silvian Baltac este singurul candidat pentru Cambridge din România la colegiul Corpus Christi din cadrul universităţii, aceasta fiind divizată administrativ în mai multe colegii.

Examinarea lui Silvian la Cambridge a constat într-o lucrare scrisă şi 2 testări orale cu subiecte combinate din matematică, chimie, fizică şi geologie. Examenul oral a fost susţinut în limba engleză.

George Silvian Baltac a ales Universitatea Cambridge nu doar pentru că este cea mai bună din lume, dar mai ales pentru că după 2 ani de cursuri combinate de ştiinţe, din anul III de studii studenţii îşi aleg specializarea.

În interviul său acordat site-ului olteniteanul.ro, Silvian îşi spune opiniile sale cu privire la cum vede acesta un om de carieră sau un om de ştiinţă, ne vorbeşte despre alte îndeletniciri ale sale în timpul liber, oferă îndemnuri pentru cei care vor să aleagă în viaţă un drum asemănător cu al său, dar şi alte păreri interesante.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. tatiana spune:

    felicitari si mult succes !

  2. marian chirnogeanu` spune:

    bafta tinere!