Apa de la Bobotează adusă de părintele Necula nu a fost potabilă

Olteniţenii au fost informaţi cu puţin timp în urmă de faptul că o parte din apa sfinţită la biserica Sf. Nicolae centru la Bobotează a avut o culoare uşor maronie, cu gust şi miros de pesticide. Agheasma Mare, cum mai este numită de biserică, a fost aruncată de credincioşii care au gustat din ea. Apa  a fost adusă la biserica respectivă de actualul părinte paroh şi protopop Marian Necula, prin intermediul cisternei pompierilor, fiind depozitată într-un butoi adus de la societatea Nutricom. Butoiul se pare că fusese folosit anterior, atâta vreme cât apa a avut acel gust ciudat, iar oamenii bisericii au observat ceva în neregulă în interiorul butoiului, încercând să atragă atenţia părintelui protopop. Consilierii bisericeşti au văzut un fel de praf, însă părintele Necula nu a luat în serios sesizarea, iar decizia luată a fost aceea de a trimite pe unul din bărbaţi la o spălătorie auto pentru a clăti butoiul sub jet de apă rece.

Chimiştii dar şi orice om cunoaşte faptul că un recipient din plastic întrebuinţat anterior, nu se refoloseşte. Cu toate acestea, butoiul a fost adus înapoi pentru efectuarea slujbei.

Enoriaşii care au luat apă din acel butoi au venit cu ea înapoi la biserică, iritaţi de faptă. Pentru mai multă siguranţă şi clarificare, apa a fost analizată la un laborator de specialitate din Bucureşti, la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare (I.N.C.D.I.F ISPIF). Potrivit buletinului de analiză, semnat de şeful de laborator ing. Mina Vlădescu, apa supusă procesului de testare nu a fost potabilă. „Apa este slab gălbuie, din cauza fierului care este în cantitate peste limitele de potabilitate. Peste limitele de potabilitate sunt şi substanţele organice. Apa are caracter slab acid.” se arată în buletinul de analiză. La concluzii, şeful de laborator recomandă deferizarea şi sterilizarea apei.

Contactat telefonic de redactorii mediei locale, părintele Marian Necula nu a dorit să ofere nici o informaţie prin telefon legată de fenomenul din 6 ianuarie. El a refuzat orice comentariu şi a lansat o invitaţie jurnaliştilor pentru a doua zi la biroul său din protoieriei. În mod suspect, a doua zi acesta nu a fost găsit la ora stabilită pentru declaraţie dar nici nu a revenit cu telefon pentru a-şi justifica gestul şi fapta din 6 ianuarie.

Şi pentru că firul este lung şi înnodat, la câteva zile după ce s-a constatat situaţia care a iritat pe cei care au consumat acea apă, a fost anunţată Episcopia. Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, părintele Nicuşor Silviu Dascălu, a promis la acea oră că se va face o anchetă în acest sens. Ancheta nu s-a mai desfăşurat nici până acum, timpul a trecut dorindu-se probabil ca totul să se îngroape. Presa nu a fost informată cu nici un comunicat sau altă formă de informare, care să ducă la nişte concluzii ce trebuiau formulate cum ar fi fost firesc de consilierii episcopali.

Lângă butoiul cu pricina au mai fost şi butoaiele bisericii. Aceste butoaie albastre au fost însă umplute cu apă de la robinet, cărată cu găleata de una din femeile angajate la această biserică. Astfel, enoriaşii au consumat apă sfinţită de Bobotează de două feluri: curată şi poluată.

Declaraţiile celor intervievaţi scot la iveală faptul că apa nu s-a putut folosi, una dintre enoriaşe afirmând că a fost ca otrăvită, iar copiii vecinelor sale au vărsat, iar alte cunoştinţe au aruncat-o: „Nici nu am avut din ce să bem mai multe vecine. A fost o apă otrăvită, rea de tot. Am pus-o în chiuvetă. Vecinele au pus-o pe la pomi. Au vomitat copiii vecinelor care au luat aghiasmă.” declară una din enoriaşe.

“Un gust toxic chiar, pentru că era şi puţin leşioasă, parcă avea o substanţă acolo. Bănuiesc că a fost un pesticid. S-a făcut vorbire între persoane că acel butoi nu va fi bun pentru agheasmă, pentru că se simţea mirosul dinainte. Bănuiesc că unul din consilieri i-a atras atenţia.” spune o altă enoriaşă.

 

Pe eticheta butoiului adus de la Nutricom scria “Rodhimed”, o substanţă inflamabilă conform instrucţiunilor.
Ancheta Episcopiei nu s-a declanşat, părintele protopop continuă să facă gafe şi probabil dacă nu este sancţionat în vreun fel va continua să facă abuz de funcţie, iar oamenii de multe ori ajung să renunţe, în credinţa lui Dumnezeu, să aibă discuţii contradictorii cu preoţii ce pot fi de multe ori constructive, sau renunţă să-şi mai exprime punctele de vedere, cu atât mai mult cu cât se ştie că biserica are legi proprii, iar multe din faptele necurate create de anumiţi preoţi sau protoierei se trec cu vederea de cei superiori ierarhic, din motive necunoscute de enoriaşi şi clasificate “strict secret. Deşi enoriaşii sunt cei care participă financiar la diverse acţiuni şi construcţii ale bisericilor, nu se ţine cont niciodată de opinia credinciosului atunci când un preot este dat la o parte dintr-o parohie, pentru a face loc altuia străin de respectiva biserică.

Părintele Marian Necula a venit în urmă cu un an prin surprindere la biserica “Sf. Nicolae” centru pe funcţia de paroh, deşi mai avea o funcţie de conducere: aceea de protopop. Schimbarea s-a făcut prin destituirea din această funcţie a părintelui Veşteman. În anul 2005 părintele Necula a venit din mediul rural la biserica “Eroi” din Olteniţa, tot pe funcţia de paroh, în locul altui preot.

Cât timp nu se dă importanţă unui astfel de fenomen, iar jurnaliştii se luptă cu morile de vânt şi nu sunt luaţi în seamă, să nu ne mai mirăm că România se îndreaptă spre o direcţie greşită.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. flori spune:

  comunitatea nostra nu a avut pana acum probleme cu preotii dar de acest domn se tot aud lucruri de genul asta.In tara sunt multe comunitati cu astfel de preoti,pana la urma este o meserie ca oricare` alta.Ar trebui sa nu mai mergem la slujbele dansului…

 2. marian barbu spune:

  Ce tarziu va-ti prins!Amandoi si asta de aici si cel de la Mitreni doi ,Cautati in Curcani casele lor si vedeti unde se duc banii!!!!Doi frati de bine!!!Da si voi sunteti ..pana acum de ce nu ati comentat?nu cazuse ala mare de l-a Slobozia!!!!

 3. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Eu unul nu-l recunosc si nici nu-l voi recunoaste vreodata pe ” parintele ” Marian Necula ca paroh al Bisericii Sf. Nicolae .
  Asa cum foarte bine a punctat Doamna Suzeanu ……de multe ori ajungi sa nu mai ai incredere , dar nu renunti la credinta in Dumnezeu .
  Intre mine si Bunul Dumnezeu sta doar Biblia ca intermediar . Nu mai vreau acum pe altcineva ………..eu am mare incredere doar in Parintele Vesteman . PUNCT

 4. motor spune:

  Mda un articol acid dar cat se poate de corect din toate punctele de vedere.Adevarul este ca la biserica din centru nu va mai fi liniste cat timp acest preot(cu numele)Necula va fi aici,sa-si impuna punctul de vedere cu orice pret.Imi pare rau ca s-au schimbat lucrurile de cand parintele Vesteman a fost retrogradat din functie si nu mai suntem asa uniti ca inainte.Stau si ma gandesc la un lucru,oare asa cum a venit parintele Necula si sa impus ca paroh si face ce vrea nu asa va veni si antihristul fara ca noi sa nu facem absolut NIMIC?Apropo parinte Necula copii cu varsta de pana la 7 ani se pot impartasi in fiecare zi nu odata pe luna asa cum ne impuneti „sfintia” voastra.Asa ca….

 5. motor mouse spune:

  faptele unui om „toxic” la suflet nu pot fi decat toxice……si dupa cum a sesizat foarte bine ante-comentatorul meu ; faptele preacucernicului si a tuturor celor de teapa domniei sale sunt si o consecinta a nepasarii si a lipsei de implicare a noastra, care lasam indivizi ca acestia sa ne confiste biserica…pacat…….dumnealui ne-a oferit o reteta sigura de a cum se poate distruge o comunitate intr-un timp extrem de scurt…

 6. Damian Raluca spune:

  Ti-a luat cam mult sa regizezi toate astea…iar fierul are un rol important in circulatia sangelui,deoarece se gaseste in hematii care au rol in transportarea gazelor respiratorii…

 7. mirela condurache spune:

  In Oltenita nu exista nici o Damian Raluca.Ti-a luat mult sa gasesti numele asta doamna sau domnisoara apropiata a lui Necula?Trebuia sa bei dumneata din apa aia, ca mie mi-a vomitat copilul dupa ea si nu avea din ce ca nu mancase nimic inainte.Dar vina a fost a mea ca i-am dat sa bea.Si vina e a noastra a tuturor ca nu am stiut sa ne punem bariere cand l-a adus pe prefacutul asta aici la biserica.Si sa nu-l lasam sa intre daca se incapatanau sa il lase in continuare.Si mai trebuia sa ne ducem la protectia consumatorului dar asa suntem noi prea blanzi cu niste oameni de nimic care ajung cum ajung in functii.

 8. Laura Suzeanu spune:

  Cine doreşte să guste şi să vadă ce agheasmă a fost in butoiul cu pricina este invitat de mine la sediu, pentru că am o mostră din acea apă. Iar dacă pentru a încerca să facem lumină, a spune adevărul şi a ne lupta cu răul şi derivatele acestui rău e nevoie de regizare, îmi pare rău Damian Raluca sau cine oi fi şi te simţi când citeşti, că nu prea ai nimerit-o. Şefa de laborator se află la institut şi poate fi consultată, apă mai avem pentru cine e curios să ştie cum a fost, iar acum îţi voi cita un text dintr-un document primit pe mail de la o profesoară de chimie, căreia i-am cerut detalii cu privire la ceea ce presupune prezenţa fierului EXCESIV în apă: „Fierul prezent în apa potabilă îi conferă opalescenţă, gust acru, astringent şi pătează rufele, informaţii pe care cred că le-aţi constatat şi dvs. înşivă, dacă vreodată aţi băut/folosit apă cu concentraţia de fier depăşind limita admisibilă. Fierul este necesar organismului uman (şi nu voi intra acum în consideraţii biochimice, nu este cazul), dar – în cantităţi mari – poate produce carenţă de fosfor şi cupru, ale căror efecte constau în anomalii în creşterea şi dezvoltarea oaselor şi a dinţilor, oprirea creşterii, scăderea apetitului, decolorarea părului, scăderea apetitului, diaree, tulburări de osificare)”.

 9. simion gabriel spune:

  Mai oameni buni……. vom ajunge la vorbele Mantuitorului „Pana cand voi mai fi cu voi putin necredinciosilor…….” imi cer scuze daca nu e ad literam. toata povestea asta cu apa potabila sau nu din acele recipiente,nu se va rezolva prin asa zisa ancheta interna de la Episcopie. Luati aminte …….In ziua de Boboteaza toate apele se sfintesc ! nu a avut gust bun apa din cauza recipientului ,perfect de acord , iti iei de la ciusmea o pui in sticla ii pui si o ramura de busuioc si o iei dimineata inchinandu-te la Sfintele Icoane. Insa acest Necula nu-l cunosc personal ci doar din vazute……….din cate am mai vazut a incalcat toata traditia care a avut-o Biserca Sf.Nicolae din centru cum o stie toata lumea. NICIODATA nu am auzit de asa ceva pe cand eram si eu pe acolo cu cei din seria mea,mi-aduc aminte cu nostalgie si cu drag de Parintele Moise ,Dumnezeu sa-l odihneasca,nu exista asa ceva ,se imbulzea lumea se mai varsa dar avea gust intr-adevar TAMADUITOR.
  P.S. Nu as vrea sa judec pe altii ,dar inima mea este inca acolo in locurile unde am copilarit si am trait si m-am format ca OM. Dumnezeu sa ne dea intelepciune si putere sa iertam aproapelui nostru cele ce ne-a gresit….. Amin.

 10. Iulia spune:

  Raluco! Esti penibila, fata! Daca testele indica negru pe alb ca apa e toxica, tu ce incerci sa ne zici aici!?! Ia incearca sa bei mata niste acid clorhidric sa te mai cureti pe matze, caci hematiile tale au nevoie de dezintoxicare de prostie acuta! ACUM!

 11. adele spune:

  Domnule,Ionescu as vrea sa va sustin in ceea ce ati spus la adresa preotului Vesteman.Este un exemplu de preot cu mult caracter si foarte apropiat oamenilor.La Mitreni unde a fost preot din anul 1984 pana in 1994 toate lucrurile mergeau fff.bine si era iubit de toata lumea.In noiembrie 1994 cand a venit NECULA MARIAN (plin ed venin si otavuri ca apa de la aghiasma )si cu sotia sa Mihaela dornici sa se imbogateasca imediat au inceput sa JUPOAIE oameni,multi refuzand sa mai mearga la biserica.In anul 2004 dupa ce N.Marian a avansat profesional un alt insetat de a se imbogati i-a luat locul acesta fiind fratele sa NECULA NICOLAE.In prezente tot la Mitreni si face tot felul de mizerii.Lumea merge din ce in ce mai putin la biserica.Preasfintii de la Slobozia sustin aceste doua persoane si nu vad de ce.SUNT TOTI CORUPTI!!!!

 12. motor spune:

  Ideea este ca parintele Necula vrea si se impune in tot ceea ce face nu numai cu Aghiasma de la Boboteaza ci si cu desfasurarea Sfintei Liturghii,organizarea si functionarea parohiei.Deci toata lumea tre sa faca intocmai ca el.Se crede stapan peste oameni.Parinte Necula Biserica suntem NOI,credinciosii.Rambo ma inclin si subscriu la comentariul tau.

 13. A.C. spune:

  Hai sa ne uitam bine la buletinul de analize si sa-l „analizam”. Majoritatea elementelor sunt in regula. Avem Fe bivalent (2+)si trivalent (3+) cam mari, da? Peste limita admisa. Dar nu avem azotiti, azotati decat in cantitati mult mai mici decat limita. Care element credeti ca este mai daunator? Fierul, pe care si noi il mai luam cateodata si mai ales gravidele? Azotitii, azotatii? Si…. mai e ceva, o mica surpriza! Aceasta aghiasma contine si Bioxid de carbon liber (CO2). Cam 54,91 mg/dm cub. Pai va suparati oameni buni ca avura-ti parte de un pic de sifon? Si…. avand in vedere ca a stat aceasta apa destul timp descoperita, s-ar putea sa fi fi fost un sifon de buna calitate. Daca tot avea miros aghiasma, puteati sa faceti un sprit si nu mai mirosea.
  Lasand gluma, sa vedem si ce este Rhodimetul. Este un medicament care intra in compozitia furajelor pe care le produce NUTRICOM. Recipientul in care a fost tinuta apa pentru aghiasma este adus de la NUTRICOM si a continut RHODIMET. Probabil ca acest bazin nu a fost spalat destul de bine, dar e greu de crezut. Au fost urme din acest medicament. Daca ati golit un bidon de suc sau de vin , chiar daca il spalati ramane mirosul? Asa s-a intamplat si aici!
  Va rugam sa nu mai profitati de noi ca sa ponositi niste oameni! Daca a gresit preotul, aveti buletinul de analize, mergeti in instanta, vedeti daca e vinovat si dupa ce se stabileste vinovatia spuneti-ne si noua. Pana atunci lasati-l sa-si faca datoria, iar pe noi nu mai incercati sa ne speriati. Suntem destul de suparati si de batuti de soarta! Nu credeti?

 14. A.C. spune:

  Ionescu Dan Lucretiu, odata ai fost si dumneata laborant! Ce Dumnezeu, nu ai inteles acest buletin de analize?
  Nu contesta nimeni calitatile preotului Vesteman, dar pana la a ponegri un om, un preot, un tata ….e prea mult!
  Mai pot oamenii sa creada in biserica, in preoti, daca li se administreaza asa „pastile”?

 15. DANY spune:

  Noi trebuie sa urmam pilda Mantuitorului, Care a luat asupra Sa pacatele intregii omeniri: atunci cand vedem ca fratele face o greseala, sa nu ne grabim sa aruncam degraba cu piatra in el, ci mai intai sa ne socotim noi vinovati pentru acea greseala si aceasta inseamna sa purtam slabiciunile fratelui si astfel el se usureaza.

  Cel mai mult iubeste Dumnezeu acest tip de jertfa si nu exista cununa mai mare ca pentru aceasta, pentru ca asa a spus Domnul: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si cu tot sufletul tau si cu tot gandul tau”, aceasta este intaia si marea porunca. Iar a doua, asemenea ei: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Dar sa nu credem ca noi, daca suntem mizerabili la suflet putem ajuta societatea mizerabila de azi.

  De caderea celui din preajma ne facem vinovati si noi, fara discutie. Lipsa de iubire e ca lipsa de sprijin. Nu-l iubesti pe Dumnezeu, daca nu-l iubesti pe aproapele tau. De raul din lume suntem vinovati fiecare, daca tratam cu indiferenta ce i se intampla vecinului, fratelui, prietenului sotului, parintelui, atunci nu mai putem pretinde ca noua sa ne intinda mana cineva, degeaba asteptam ajutorul lui Dumnezeu.

  Spune Sfantul Evanghelist Ioan (4: 7-21): Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el. Intru aceasta a fost desavarsita iubirea Lui fata de noi, ca sa avem indraznire in ziua judecatii, fiindca precum este Acela, asa suntem si noi, in lumea aceasta.

 16. Laura Suzeanu spune:

  Cine ponegreşte pe cine? Ai înţeles greşit domnule A.C. Fiecare are dreptul la un punct de vedere, însă de la a arăta adevărata faţă a unora până la ponegrire este drum lung. Oamenii au personalităţi multiple, dar nu toţi. Eu mă lovesc de astfel de oameni aproape zilnic care se schimbă ori trădează pentru un interes. Orice lucru poate fi interpretat însă e bine să vedem realitatea, nu să o acoperim cu vorbe ameţitoare. Cornelia Necula (soţia acestui preot) a depus o plângere la poliţie împotriva mea după ce am susţinut cauza enoriaşilor în biserică (a unora din ei că sunt şi destui duplicitari) fără să o jignesc o clipă, decât să-i arunc adevărul în faţă la un mod cât se poate de corect. M-am trezit că sunt chemată la poliţie pe nedrept, doamna care face pe nevinovata, ca şi soţul, scrisese în plângere numai şi numai minciuni, nişte jigniri pe care eu nu le-am spus în biserică pentru că nu eram nebună să spun aşa ceva într-un lăcaş sfânt şi în public. Bineînţeles că am scris adevărul în declaraţia mea, mai ales că aveam şi martori care ştiau că nu am jignit în nici un fel pe cineva ca acea persoană. La câteva zile, plângerea Corneliei Mihaela Necula a fost retrasă de „prea cucernicul părinte” care a lăsat de la el vezi Doamne. Nu. Nu a lăsat de la el. Era clar că au încercat să mă lovească pe nedrept, să mă împroaşte cu noroi pentru satisfacţii personale şi pentru a mă face să tac, doar pentru că sunt un luptător pentru dreptate şi adevăr. Au realizat că au înscenat ceva oribil ce nu avea final decât împotriva lor. Mă număr printre puţinii oameni care cunosc foarte multe lucruri din culise, gesturi ale faptelor lor, foarte multe vorbe aruncate preoţilor „din subordine”, fapte de neimaginat de care acum vă spun sincer tuturor că nu mă mai mir, dar înainte mă miram şi-mi făceam cruce, necrezând că pot exista astfel de oameni, care mai şi spun că-l slujesc pe Dumnezeu. Am declaraţii ale oamenilor nedreptăţiţi, am declaraţii de mame şi soacre de preoţi înfiorate de ce face acest om, care ar trebui să arate că este OM dar mai ales că slujeşte ceva sfânt şi pur prin jurământ preoţesc. Nu noi judecăm sau facem dreptate aşa este, însă cineva trebuie să arate şi adevărul. Nu se poate suporta la infinit o cacealma. Biserica are de pierdut tocmai din cauza acestor fiinţe. Şi vedem destul de des pe posturile de televiziune ce se întâmplă în diverse biserici din ţară. De ce oare? Ştiu mult prea multe şi vă garantez tuturor că v-aţi înfiora să le aflaţi. Nu e ponegrire, greşit înţeles. Nu asta reiese de aici. Dacă oamenii ar fi mai ageri şi mai tranşanţi cu cei care reprezintă un pericol pentru societate, am fi departe din punct de vedere moral, etic, social şi cum mai vreţi voi. Chiar şi politic. V-aş ruga mai multă atenţie la ceea ce susţineţi cei care nu doriţi să vă identificaţi.

 17. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  @ DANY – Valabila si reciproca …………
  „Sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa!” …..adica bun sau rau nu avem noi dreptul sa-l judecam pe ” unsul ” lui Dumnezeu ?

  Citez dintr-un articol :

  Cu multi ani in urma, ma aflam intr-o autogara. Oamenii, iesiti din fabrica, asteptau grupuri-grupuri sa traga autobuzul-naveta la peron. Probabil, vazandu-ma pe mine, fata preoteasca, s-au asternut in discutii, unii laudand, altii criticand pe preotul lor din sat. Dupa un timp, un cetatean care se apropia de varsta a treia, care tacuse pana atunci, se ridica de pe banca si, intrand in mijlocul lor, zice: „Ia ascultati, mai baieti, v-ati apucat voi sa faceti pe grozavii, sa va criticati preotul? De ce-i cereti omului ceea ce n-are sau ceea ce n-a primit la timp? Ce, este picat din cer, ma? Este extraterestru? Nu este doar fiul satului? Ii cereti sa fie un sfant, cand el n-a primit nici cea mai elementara educatie in familie? Pe ta-su nu l-am vazut la biserica decat o singura data acu 10-12 ani, la inmormantarea lui soru-sa; cand sta la masa, nici cruce nu-si face, spun oamenii la care merge la lucru; fumeaza ca un sarpe, injura ca un birjar, se imbata si face numai scandaluri prin sat. Si vreti ca fi-su – popa – sa fie mai de treaba, cand si el fuma si se imbata inainte de a intra la seminar, si pe la biserica nu-l vedeai, ca si pe ta-su? Ma mir cum l-or fi primit popii aia de la seminar, cand a dat examen, sau cum de nu l-or fi exmatriculat! Dar cred ca si pe acolo e tot cu pile si cu plicul. Si acum este de vina Biserica – credinta, nu? Iata, ceea ce a dat societatea, aceia are; este doar produsul satului nostru. Asa ne trebuie…

  Intre timp, soseste autobuzul lor si, miscandu-se calatorii ca sa urce, cetateanul care vorbise cu buna judecata ma zareste, isi pleaca putin capul, ridicandu-si caciula, si-mi zice: „Sarut mana, parinte!“. Eu ii raspund si, apropiindu-ma, ii strang mana, il sarut pe frunte, ii binecuvantez si-i spun: „Ma bucur si te felicit, ca ai vorbit ca un om intelept. Dumnezeu sa-ti ajute“.

  Arhimandritul Gavriil

 18. A.C. spune:

  Doamna Laura Suzeanu, va spun drept ca nu-l cunosc pe acest preot, nu-i cunosc sotia, dar ii cunosc copilul.
  Si…. credeti-ma ca nu e bine ce se intampla! N-o fi el, preotul, usa de biserica, dar sunt multi, multi, multi preoti (chiar si la Oltenita ) care nu au vocatie. Luati-va mai bine de ei!
  Eu consider ca preotul a gresit ca a retras plangerea. Dar e treba lui.
  Eu nu m-am referit in general la preot, ci la faptul ca nu e o gravitate asa mare ce s-a intamplat si ca nu e vina in totalitate a sa. In acel recipient nu erau pesticide, si nici nu era ceva sub forma de praf . Oamenii care v-au spus, au mintit. Era un medicament solubil in apa, chiar in apa rece, dar care lasa miros in recipient, ca orice substanta chimica. Si… recipientul nu este din plastic,ci din fibra de sticla.
  Eu v-as ruga sa va documentati mai mult inainte sa acuzati pe cineva. Sa stiti ca in Oltenita exista o statie de tratare a apei care are un personal bine pregatit, iar sefa de laborator v-ar fi dat cu siguranta toate detaliile de care ati fi avut nevoie. Nutricom are un laborator foarte bine pus la punct si o sefa de laborator foarte bine pregatita si amabila care sa poata sa va dea un raspuns lamuritor.
  Eu m-am uitat la buletinul de analize si credeti-ma ca am idee ce inseamna. Si sa fim seriosi! Cata aghiasma sa fi baut ca sa ne afecteze asa rau? Apa pe care o bem noi e mult mai „nepotabila” decat o gura de aghiasma.
  Asta m-a facut sa atrag atentia ca nu e in regula ce spuneti dumneavoastra. Cred ca e normal sa reactionam atunci cand cineva incearca sa ne manipuleze sau sa acuze pe cineva doar de dragul e a-l acuza.
  Imi cer scuze daca am alta parere decat a dumneavoastra, dar consider ca e si datoria mea sa iau atitudine.

 19. Laura Suzeanu spune:

  Eu nu „ma iau” de nimeni, domnule care nu stii sa-ti dai numele pe care-l porti. Este vorba de ceva grav care s-a intamplat in acest oras creat de acest preot, caruia ii sustineti cauza. Oamenii s-au suparat foarte tare si au venit cu agheasma inapoi, iar altii m-au oprit pe strada si altii m-au sunat intrigati de intamplare – o premiera pentru Oltenita si pentru acea biserica. In alta ordine de idei, nu am cerut sa aveti aceeasi parere ca a mea. Comentariile pot fi colorate, nu am impus monocromie. Doar ca de obicei stiu ce fac. Intotdeauna. Nu ma joc nici cu articolele nici cu frazele. Este foarte grav ce s-a intamplat, cu atat mai mult cu cat e vorba de o atitudine, nu mai spun de faptul ca intr-adevar au fost copii care au varsat dupa ce au baut din acea apa. Deja va cam depasiti limitele spunandu-mi ca aduc acuze si alte lucruri pe care incercati sa mi le puneti in spate. Nu am acuzat, am anchetat un caz si o situatie. Pentru cultura dvs personala, laboratorul statiei de tratare nu are voie sa faca analize oficiale ca acesta. Am solicitat asta si mi s-a recomandat un laborator autorizat din Bucuresti care detine aparatura mai sofisticata decat la statie. La Directia de Sanatate Calarasi nu se facea decat analiza pentru nitriti si nitrati, ceea ce nu ma interesa. Asadar, am apelat la acest institut, care totusi este un institut nu o pravalie de colt de strada domnule A.C. Iar daca nu stiu cu cine vorbesc, nu va mai permitem accesul nici unui comentariu pe site. Este de bonton si civilizat sa va recomandati cu numele pe care il purtati, daca aveti simtul raspunderii si coloana vertebrala. Asa va putem confunda cu oricine. Nu se fac astfel de greseli cu o masa de oameni. E vorba de o comunitate. Orgoliul este un pacat foarte mare pentru ca de la orgolii pleaca alte pacate. Cat despre plangere, este clar de ce a fost retrasa: de la imaginatia foarte impodobita cu de toate cu care a fost scrisa declaratia Mihaelei Necula. Finalul era unul jenant, penibil si compromitator pentru ei nu pentru mine. S-ar fi demonstrat. Nu suntem domnule A.C. pe nici una din strazile orasului Chicago al anilor 1900 si nici in Sicilia anilor contemporani.

 20. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Eu propun administratorilor acestui site si stiu sigur ca exista aceasta posibilitate , in dreptul numelui fiecaruia care posteaza , sa apara si IP-ul …..spre exemplu ca la mine :

  adresa ta ip: 92.86.180.145
  nume gazda: adsl92-86-180-145.romtelecom.net

 21. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Ceva care numai in Romania poate fi posibil :
  intra pe link si vezi

  http://www.youtube.com/watch?v=EjYHHhGMF8Y&feature=player_embedded

 22. Vali_REK spune:

  @ Dan,
  E un pic riscant sa faci publica adresa ta IP. Se poate clona relativ usor si maine poimaine te trezesti ca ai navigat… in ape tulburi. Nu ca ar fi greu de aflat.
  Daca tot am „intrat” am si o parere la discutia cu numele, cred ca avem cu totii dreptul la pareri pro sau contra dar pt. a avea acest drept trebuie sa „existam”, macar pt. respectul colegilor internauti. Sincer este o naivitate sa crezi ca numele scris este important sau nu, un tanar priceput va poate spune si cine a privit acest articol si cat timp i-a luat sa-l citeasca daramite cine a scris sub diverse nume „conspirative”.
  La credinta si politica… nu ma prea pricep, s-au modernizat prea repede pt.mine.

 23. Vali_REK spune:

  Ca bine zici Laura. Trebuie ascultat si pretuit fiecare cuvant.

  invidia celor de langa tine – Bartolomeu Anania (2005)  "Eu cred ca cea mai mare suferinta a oamenilor este aceea de a ne suporta unii pe altii" Profesor de Teologie Nichifor Crainic

  prieten si dusman- Bartolomeu Valeriu Anania (2009)  "Nu numai ca i s-a facut mila de el dar a facut mila cu el"