Bolnavii Spitalului Olteniţa şi familiile sărace din Spanţov au primit alimente de la Clubul Rotary din Sibiu

La Spitalul Municipal Olteniţa a ajuns vineri, 17 februarie, un tir cu produse alimentare. O parte din produse a avut destinatari bolnavii spitalului, iar o altă parte familiile nevoiaşe din Tatina şi Satul Nou, comuna Spanţov. Donaţia a fost făcută de Clubul Rotary din Sibiu.

Reprezentantul uriaşului colet pe roţi ne spune că Olteniţa a fost aleasă în urma unei relaţii de prietenie dintre spitalul olteniţean şi cel din Sibiu, îm urma corespondenţei dintre un cadru medical din Olteniţa şi un altul din Sibiu. “Doamna Paraschivescu într-o relaţie de prietenie cu cineva de la Spitalul municipal Sibiu, ei în legătură cu Clubul Rotary şi clubul cu Boromir. De fiecare dată sunt săritori şi ajută diverse zone afectate iar relaţia de prietenie este destul de strânsă au ales şi Olteniţa.” spune reprezentantul sibian.

Asistent medical şef de la secţia “maternitate”, Severina Paraschivescu, declară că Olteniţa a fost aleasă punct de donaţie de clubul sibian după ce s-a aflat de problemele cauzate de iarna 2012: “Aşa a început povestea de la faptul că unul din colegii noştri din Sibiu a aflat că suntem înzăpeziţi şi că avem multe gravide aduse din teritoriu cu vola, cu tractorul şi că gravidele trebuie hrănite. Atunci ne-au sunat de la Sibiu să trimită un tir cu alimente şi le mulţumim. Orice ajutor e binevenit” declară Severina Paraschivescu.

Consilier local la Primăria Spanţov, Florin Ivanciu, spune că o parte din ajutoare au ajuns la Spanţov, unde sunt familii nevoiaşe. “Majoritatea sunt familii cu probleme, familii tinere fără servici şi cu probleme.” spune consilierul Ivanciu.

Directorul Spitalului Olteniţa, dr. Liana Petculescu, declară pentru reporterii noştri că a luat decizia ca o parte din aceste produse alimentare să le rămână bolnavilor din spital, iar alte produse să fie oferite Unităţii Medico-Sociale de lângă spitalul olteniţean, unde există bolnavi sub tratament, cazuri sociale foarte grele.
Paste făinoase, cozonaci, grisine, croissant, turtă dulce, pufuleţi sau apă plată, acestea au fost produsele oferite de Clubul Rotary Olteniţei şi Spanţovului.

Potrivit specificului, Rotary este o organizaţie mondiala, ce grupează peste 1,2 milioane de reprezentanţi ai elitei profesionale, de afaceri şi lideri ai comunităţilor locale. Membrii cluburilor Rotary oferă servicii umanitare. Astăzi exista 33.000 de cluburi Rotary, în peste 200 ţări şi regiuni geografice. Cluburile sunt apolitice, nereligioase şi sunt deschise tuturor culturilor, raselor şi credinţelor.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. vali valentin spune:

  mare prostie ati facut baieti ca ati ales hoti astia de la oltenitza…..nu credeam…..si mai ales la spantov….ducetiva acasa la angajati sa vedeti ce de bunatati au de la voiiii……

 2. dinu aureila spune:

  asa e ,umanitatea e numai prin vorbe. am nascut acum 10 ani si „d-na sef Severina nu s-a uitat la mine decat la insistentele dl .dr. Burlacu.sa-i fie rusine ca se lauda

 3. elena elena spune:

  ce fericite sunt asistentele ca vor pleca acasa cu sacosele incarcate…

 4. iordan carmen spune:

  intradevar,””d-na Severina se poarta urat cu pacientele….

 5. andreea maria spune:

  ma eu nu stiu d c sunteti asa de rai, nu inteleg daca ati fii fost in locul lor voi c ati fii facuta , ati fii luat sau nu ??? vb in nestiinta de cauza , doar ca sa fiti si voi afirmati , dar unii chiar au de suferit dupa afirmatiile voastre…
  Eu as zice ca fiecare sa isi vada mizeria din ochii lui si dupa aceea sa precizeze de mizeria vecinului …
  ps. nu sunt asistenta 😉 deci nu le iau apararea

 6. dinu aureila spune:

  i_mi cer scuze ca am jignit,dar acum 10 ani eram un nimeni, acum sunt economista si nu vreau sa primesc de la nimeni o ciocolata,din contra sa ajut.doresc tuturor mamicilor sanatate.de 1 martie

 7. dinu aureila spune:

  d-ra Andreea Maria pentru ca ai 2 prenume de sfinti cauta sa nu jignesti tu. Am toata stima pt anumite asistente (una e sotul director de banca, alta e sotul mare patron)si nu te mai uita tu in curtea mea

 8. florica spune:

  27mai 2012
  daca vrei sa mori mai reoede te duci la spitalul oltenita
  azi pela orele13 am fost la cam de garda chirurgie cu nepoata mea in virsta de 17 ani.cu o usoara hemoragie nazala (Epistaxis)la cabinet nu se afla decit infirmiera am intrat am intrebat de medicul de garda daca este ,a raspuns ca da sa asteptam ca vine . dupa citeva minute apare o persoana de sex masculin cu o sacosa cu mancare cred ,in uniforma de culoare verde si putin nervos .ii spun ce sa intamplat si imi raspunde pe un ton f rece ca el nu vede sange la nasul copilului.
  si nu are ce sa imi faca sa ma duc la ORL.bine inteles la bucuresti sau calarasi .am ramas putin nedumerita cum un medic sa nu ia o tensiune sa nu intrebe cum se manifesta decand sau in ce fel .simplu statea cu sacosa aceia cu cratiti in mana si deci nu are ce sa imi faca.dupa ce am iesit sa constat ca barbatul nu era medic ci asistent care se numeste UNGUREANU MARIAN .. Deci vreau sa stie toata lumea cum isi face personalul medical datoria..deci unde ar trebui sa mergem in cazuri de urgenta?
  Nu a intrebat nici cum o cheama,nici macar varsta. Nu a inregistrat-o.. probabil ca domnul era suparat ca l-am deranjat de la masa. As dori sa stiu si eu ce medic a fost de garda si cum poate sa accepte asemenea asistent in cabinetul de urgenta al dansului.
  In speranta ca veti lua masuri..sa nu se mai intample si alcuiva.