Codul Portocaliu revine la Oltenița. Alertă pentru factorii responsabili

UPDATE : ora 21:00 – Dunarea la Km fluvial 405 ! ( Chiselet – Spantov ) Pod de gheata!

Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă de la Olteniţa şi deciziile luate

Primarul Costinel Milescu a propus în cadrul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă să ofere sprijin persoanelor defavorizate. Astfel, împreună cu Serviciul de Asistenţă Socială se va face o verificare a persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, şi a celor cu mulţi copii. Propunerea edilului şef este aceea de a le aduce acestora lemne, pâine, ce au nevoie, eventual să fie curăţată zăpada din curţi sau din faţa curţilor.

Primarul municipiului Olteniţa mai spune că dacă va fi vreo problemă cu maşini blocate, autocare, autobuze, persoanele aflate în dificultate, pot fi cazate la Căminul pentru Persoane Vârstnice unde sunt 7 locuri, la Unitatea Medico-Socială unde mai există 2 locuri, la spital unde mai sunt 21 de locuri şi în ultimă instanţă la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” unde există încă 60, 80 de locuri pentru dormit.

Viceprimarul Florian Cercel spune că dezafectarea podului de gheaţă poate pune în pericol alimentarea cu apă şi este important să se ia legătura cu cei care se ocupă de dezafectarea podului de gheaţă.

Alte amănunte aveţi în înregistrare:


_________________________________________________________________________________________________________

UPDATE , ora 14:10 – Zvonurile care circula prin localitate nu sunt adevarate ! Apa potabila NU se opreste !

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă la prânz, o nouă avertizare de cod porticaliu şi cod galben de ninsori abundente valabilă duminică, luni şi marţi în mare parte dintre judeţele ţării. În aceste zile va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări de până la 60-70 km/h, cea mai afectată este conform avertizării jumătatea de sud a ţării. În intervalul 13 februarie, ora 12:00 – 14 februarie, ora 14:00, codul portocaliu de ninsori pune stăpânire pe aproape toate judeţele din jumătatea de sud a ţării. În intervalul menţionat va ninge abundent iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 55 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 30 cm şi izolat 50 cm. Potrivit reprezentantului Companiei Naţionale de Drumuri, zona Olteniţa, Vasile Baltag, pe toate cele trei drumuri naţionale se lucrează la deszăpezire, singurele autovehicule care sunt lăsate să circule sunt cele pentru urgenţe: ambulanţe, pompieri, jandarmerie. Drumurile sunt închise traficului rutier general, asta pentru ca, în cazul în care se mişcă fronturile de aer rapid, să nu rămână maşini în troiene. Acesta ne spun e că pe traseele naţionale sunt 3 autobasculante cu lamă, un imog cu lamă, unul cu turbofreză şi 3 încărcătoare cu cupă. Acestea depozitează zăpada de pe carosabil pe acostamentul drumului.

În Oltenița se lucrează de asemenea la deszăpezire. Primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, folosește numai utilajele primăriei pentru descongestionarea șoselelor și asigurarea traficului rutier în condiții firește de iarnă. Acesta face un apel către conducătorii auto să parcheze mașinile în așa fel încât să nu îngreuneze mișcarea utilajelor de curățat zăpada.

În scurt timp veți avea imagini de la Comandamentul de Iarnă pentru Situații de Urgență, întrunit astăzi la Primăria Oltenița.

Comentarii

 1. Dragos Tovarnischi spune:

  Nu mai trece o data nebunia asta…

 2. Ionescu Claudiu spune:

  Deja clasic….

 3. SAB spune:

  sa stii ca in zona noastra aici e apa oprita:)))…

 4. Nelu spune:

  Trebuie sa recunoastem ca in Oltenita s-a circulat cat de cat bine, daca si locuitorii orasului ar da o mana de ajutor ar fi foarte bine, si aici ma refer la dezapezire. Am vazut foarte multe persoane din Oltenita cum scot zapada din curti sau din parcari etc…… si o arunca in sosea dupa ce utilajul de dezaperire a trecut si a curatat strada. Rusine lor.

 5. marius spune:

  Deoarece toate sunt portocalii in Oltenita , mi se pare normal ca si codul sa fie la fel. Se pare ca s-a facut un mijloc de propaganda politica din aceste ninsori , de parca pana acum nu a mai nins…Hai sa fim seriosi …..Toata lumea vorbeste ca este probail sa ramanem fara apa la robinet , dar alimentarea din puturi nu o facem functionala pentru ca lucrul asta trebuie sa se intample inaintea alegerilor de anul asta.Lasati-ne edililor , stim cat de mult munciti voi pentru comunitate.Vom constata stupefiati pe la sfarsitul saptamanii s-a dat zapada de pe strazi si partial trotuare si vom exclama cu totii in cor : Oauuuuuuuuu!!!!!!!! Ce minune!!!!!!…Si asa se face ca uitam si nu ne concentram asupra aspectelor ce ne afecteaza viata poate pentru urmatorii 20 de ani ! Sa traiti bine!!!

 6. Radu Oncescu spune:

  Cum zicea si Puya in „Undeva-n Balkani” – Ce imi pasa mie de-ncalzirea globala

 7. georgiana spune:

  mincinosilor stau de 3 ore la strada nu am vazut sa treaca un utilaj de deszapezire.da asa se intampla ca sa nu va mai stresati inchideti drumuri oarba dupa voi

 8. Balaita Bogdan spune:

  @georgiana , circul destul de des cu masina si am vazut destule pluguri prin oras , chiar si pe stradutele laturalnice !

 9. florin spune:

  alea sunt pozele facute de mine:)) 😛

 10. florin spune:

  cer drepturi de autor=))))))

 11. ionut spune:

  Foarte multi cetateni ai orasului,poate chiar majoritatea lor, isi doresc sa nu mai revina codul portocaliu niciodata . Iar ce a mai ramas din el duca-se pe pustii!