Deputatul Stelian Fuia, preşedintele PDL Călăraşi, este noul ministru al Agriculturii

Deputatul Stelian Fuia, preşedintele PDL Călăraşi, este noul ministru al Agriculturii. Stelian Fuia s-a născut în 1968, în localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi. A urmat Liceul Agricol Fundulea după care, în 1993, a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti. În perioada 1993-1999 a urmat studiile de doctorat în cadrul aceleiaşi Universităţi cu specializarea Management şi Marketing în Agricultură. Înainte de a ocupa această funcţie Stelian Fuia a fost preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.

Stelian Fuia

sursa: radio voces campi

Comentarii

 1. George spune:

  Criteriul dupa care a fost pus ministru nu au fost studiile ci faptul ca l-a catalogat pe Ponta drept ” tembel ”. Mare profesionist, ce sa zic… in linguseala

 2. Marian Gruianu spune:

  Si cine nu l-a lasat pe d-l Fuia pana acum sa faca treaba ? Crede cineva ca din functia de ministru va face mai mult ca pana acum? Eu unul nu cred. Ce ministru PDL a facut un lucru bun pana in prezent? Vreau un singur exemplu.

 3. Marian Gruianu spune:

  Asa ne bucuram si dupa Revolutie ca avem un Presedinte de Tara din Oltenita. Rezultatul? Totul la pamant . De jur in prejur numai ruine. ISCIP, Turol, Santierul Naval, Fabica Valea Rosie, toate sunt ruine.

 4. Emex spune:

  @George: imtentionat sau nu, induci lumea in eroare! Daca tot te exprimi la adresa cuiv, fa-o informat!
  Omul l-a acuzat pe Ponta de „tembelism politic” ptr ca sustinea revoltele de strada din Grecia. Si nu facea referire la acel tip de revolta in limitele legii, ci ala acelea de tip anarhist, cu distrugeri in masa! Asta a spus!

  Oricum, e clar ca esti dintr o tabara adversa, orice ai spune! Am rugamintea sa nu ne jignesti inteligenta si sa pozezi in persoana neimplicata politic!

 5. miru spune:

  DACA IMPARTEAM SI EU GALETI SI PUNGI PE ULITELE SATELOR DIN JUDETUL CALARASI POATE AJUNGEAM SI EU MINISTRU.

 6. mariano197761 spune:

  Cum arata CV-ul lui Stelian Fuia, propunerea PD-L pentru Ministerul Agriculturii ?! Deputatul Stelian Fuia este propunerea PD-L pentru Ministerul Agriculturii, un domeniu in care Fuia a facut cariera in mediul privat. Stelian Fuia a lucrat in anii 90 si inceputul anilor 2000 in cadrul Mosanto, firma din domeniul agriculturii, unde a ocupat printre altele si functia de director de dezvoltare pe Europa Centrala si fostul URSS.
  Fuia a mai fost la inceputul anilor 2000 si director executiv la Procera Agrochemicals, iar intre 2005 si 2007 director general la SCDPMA Fundulea.
  Din 2007 a devenit deputat al PD-L in Parlamentul Romaniei. Mai multe despre Stelian Fuia gasiti aici.
  Fuia a absolvit, in 1993, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti. In perioada 1993-1999 a urmat studiile de doctorat in cadrul aceleiasi Universitati cu specializarea Management si Marketing in Agricultura.
  Intre anii 1998-1999 urmeaza diverse cursuri la universitati americane: Harvard University (USA) – Strategic Marketing Management; Purdue University (USA) – Curs de specializare Management in Afaceri; Kellog University (USA) – Strategii de negocieri pentru manageri.
  In 2005, Fuia a obtinut Executive Master in Business Administration Universitati Preston, (USA) – Executive Master in Business Administration. Întrebat de jurnalişti dacă a consumat produse modificate genetic, Fuia a spus că a făcut-o şi o va face atâta vreme cât acestea respectă condiţiile legale.

  Avizat în unanimitate de comisiile de specialtate ale Parlamentului pentru conducerea Ministerului Agriculturii, Stelian Fuia declara anul trecut că trebuie pus punct concepţiei potrivit căreia munca în agricultură este o pedeapsă pentru cine a picat BAC-ul, în timp ce deştepţii stau la birou, la oraş.

  Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2011, Fuia are un teren agricol de 50 de hectare în Fundulea, cumpărat în 2005, un teren intravilan de peste 2.000 de metri pătraţi şi o casă cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, în aceeaşi localitate, precum şi un apartament de 65 de metri pătraţi în Bucureşti.

  Stelian Fuia este asociat unic la SC Synchem Agroindustries, fiind, totodată, acţionar la SC Procera Biofuels şi la SC Fuia Management şi Investments. ….DECI, IN FINAL, CUM RAMANE, E BUN SAU RAU SI ESTE LUCRAT DIN UMBRA DE ALTII MAI MARI ?!