La Olteniţa nu s-a înregistrat, până acum, niciun caz de gripă

În ultima săptămână mai multe persoane au fost diagnosticate la Olteniţa cu infecţii respiratorii acute. Majoritatea bolnavilor nu a necesitat însă tratament de specialitate, în spital fiind internaţi doar câţiva bolnavi. Fie că vorbim de pneumonii, de afecţiuni ale ficatului, alte afecţiuni ale plămânilor, bronşite sau probleme minore de inimă ori circulaţie vasculară, saloanele spitalului olteniţean se aglomerează în fiecare zi cu suferinzi, atât din Olteniţa cât şi din alte zone ale judeţului Călăraşi.

Spitalul Municipal Olteniţa are 80.000 de persoane arondate din zonă, numărul celor internaţi a crescut astfel faţă de anii trecuţi cu atât mai mult cu cât s-a desfiinţat şi spitalul de la Budeşti. În această perioadă, cei mai afectaţi de temperaturile scăzute sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani. Nu a fost înregistrat nici un caz de gripă. Medicii olteniţeni recomandă ca în această perioadă să fie respectate regulile de igienă deoarece spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. Cipleu Rodin Bogdan spune:

    Se aglomerează spitalul?! Nu pot să cred că susții acest lucru după ce cu câteva rânduri mai sus ne spui că în spital sunt internați doar câțiva bolnavi, pentru că oricum nu necesită nimeni tratamente de specialitate.
    Și numărul celor internați ”a crescut” din cauza desființării spitalului Budești? Cred că cei care ”beneficiau” de ”serviciile medicale” budeștene apelează la un spital bucureștean având în vedere distanța oarecum egală între Budești, Oltenița și București. Ar trebui să tratăm cu responsabilitate sănătatea…și pacienții, dar în special MEDICII. ”Haideți să ne spălăm pe mâini!”

  2. teo spune:

    Pai este foarte bine