NO COMMENT Episodul 9

Locatia: Piata Centrala, Oltenita
Data: 1 Februarie 2012
Video&Foto: Marius Dociu

Comentarii

 1. Octavian spune:

  Mergi acasa mai nene ca o sa te vedem la stirile de la ora 5 inghetzat tun , sau poare mort! La sa dreaq vanzarea k nu cumpara nimeni acum mere! Mai bn bei o vodka decat ceaiu” la copii! Sau esti bolnav da bei ceai!

 2. Ruxandra spune:

  Fiecare trebuie sa ne castigam existenta intr-un fel…

 3. Alina spune:

  Ar trebui sa cenzurati anumite comentarii…e usor sa judeci
  sunt convinsa ca omu lasta nu suporta frigul de placere…
  ce sa mai discutam..

 4. mariano197761 spune:

  …Pai daca nu mai au loc adevaratii producatori de asa zisii comercianti care au ocupat toata incinta pietei… Cunosc persoane care vin de la Chirnogi, din alte comune, de ani si ani de zile , cu diverse produse spre vanzare, dar tot afara in aer liber isi vand marfa, muncita de ei pe pamanturile lor, pur romaneasca, si ceilalti negustori de banane si portocale culese de pe marginea digului,sau din fatza blocurilor, isi vand marfa in interiorul pietei , la adapost… Ce sa faca si ceilalti producatori, adevaratii producatori, se chinuie si ei in frig, numai spre nu a ramane cu marfa acasa si spre a se strica….Decand tot se aude de construirea unei noi pietzi, parca cu etaj, pe aceeasi locatie, pentru a muta comerciantii ( marca Turcia) la etaj, si tzaranul de rand , cu produsele romanesti, la parter…De fapt, majoritatea se aprovizioneaza cu marfa de la diferitele „angrouri” din Bucuresti, numai ca bishnitza e mare pe la noi, si unii nu pot lasa la pretz, din cauza altora spre a nu le sari in cap ! Vina cam o poarta sheful pietzei si cam nimeni altcineva !

 5. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Acest material vrea sa arate subtil ca Piata Centrala nu ofera conditii pentru tarani si micii comercianti sa-si vanda marfa .
  Acum daca am avea 4-5 luni pe an………. geruri de -8 / -15 grade constant……. nu se mai pot vinde produse agro-alimentare ?!
  Sa se mute piata in Magazinul Mini – Max si aici sa se reconstruiasca o piata a orasului P + 2 la standarde civilizate si umane ……atat pentru comercianti cat si pentru potentialii clienti .

 6. mariano197761 spune:

  …Bine spus domnule Dan L.I….. Magazinul Mini – Max ar indeplini orice dorintza pentru micul taran comerciant de rand,inclusiv si celorlalti comercianti de diferite produse, confort si depozitarea tuturor produselor de consum alimentar in conditii normale si fara a inghetza, capacitate mare de aprovizionare la adevaratele standarde civilizate… Pe timpule verii, la fel ar fi utila, atunci cand temperaturile sunt insuportabile, caniculare…Parcare destul de mare in apropiere pentru masinile de aprovizionare, atat pentru cei care isi vand marfa cat si pentru cumparatorii de rand, care ar veni la piatza , o zona mult mai centrala si mai putin aglomerata…Ar fi foarte frumos, si Primaria ar putea lua o asemenea hotarare privitoare la aceasta idee, cat si cetatenii acestui Municipiu Oltenitza, dar cine sa auda sau sa ia initiativa aceasta, si asa cladirea zace momentan fara utilitate ! Toate cele bune !

 7. intunericitu spune:

  ar fo foarte frumos,domnilor, numai ca,furati de val,ati omis un amanunt „insignifiant”: spatiul „minimax” NU apartine primariei…..dar……este tipic romanesc sa ai initiative utopice…….

 8. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  @ intunericitu – stiu foarte bine ce vorbesc . Mini-max este in faliment . Cei interesati (eu nu am zis ca Primaria – cu toate ca si ea poate face acest lucru ) pot inchiria pe aceasta perioada grea de la proprietar acest sptiu . Cand vrei ceva cu adevarat poti sa realizezi .

  Deja avem un LIDL , un BILLA ……asa ca nu cred ca cineva obisnuit cu comertul la nivel macro mai poate crede ca redeschiderea a inca unui Super Market va fi profitabil .

  Pentru cine ma cunoaste ……sunt destul de ancorat in realitate si nu prea am avut initiative utopice cum spuneti domnia voastra necunoscuta si intunecata .

 9. daniel madridescu spune:

  O initiativa demna de apreciat a omului asta . Chiar daca e frig iar cineva vrea sa cumpere mere din piata la el iata poate gasi. Un adevarat comerciant care nu se sperie de vremea rea.Bravo domnule si sa ai vanzari suficiente ca sa existi in continuare , nu ca bisnitarii care vand marfa la mana a 3-a .
  Salut Marian cum mai merge treaba pe acolo ?

 10. taran spune:

  Acest om cu tot respectu ,nu este marfa lui ,o cumpara , taranii nu au loc de acesti asa zisi producatori,isi permit sa ofere cartoane intregi de mere sefului pietii si taxatorilor,sa nu fie deranjati toata perioada.Exista in piata Oltenita un fenomen umilitor pentru anumiti oameni care nu isi permit sa ofere nimic,se procedeaza in asa fel incat bietii oameni nu mai au loc nici pe jos.Sef de piata mai incapabil precum domnul giani barbu nu aexistat niciodata ,adistrus impreuna cu altii tot,umileste producatorii adevarati in favoarea celor asa zisi producatori,acele persoane care cumpara marfa .Obligatia d-lui giani era sa descopere acele persoane,dar ce interes are ,persoanele in cauza cotizeaza luna de luna la magazinul domniei sale cu cartoane de fructe si legume.Bietii producatori nu se pot lupta cu acest fenomen,decat daca se supun reguli,adica sa cotizeze sefului de piata si avarilor de taxatori.Rusine edililor puteau gasi pt singura piata un om capabil si fara dorinta de a se imbogatii peste noapte.Negoi a ajuns sa vina si cu rudele sa umple sacose de la amariti de batranei care oricum abia mai supravietuiesc din cultivarea legumelor .RRRRUUUUSSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNEEEEEEEE lor si celor care trebuie sa ia masuri,dar traim in Romanica si e posibil orice.cu respect Taran ma numesc