Nuţa florăreasa o ţine una şi bună că terenul revendicat de Irina Jelea ca proprietate este domeniu public

Dumitru Elena, persoană fizică autorizată, comercializează flori şi efectuează aranjamente florale pe un teren amplasat în faţa Primăriei Olteniţa. Aceasta a solicitat în repetate rânduri şi ultima dată în luna februarie 2012 printr-o adresă, prelungirea Contractului de concesiune cu instituţia administrativă.

foto arhiva

Potrivit unei informări aflată la dosarul mapei consilierilor, Dumitru Elena a fost parte într-un contract de concesiune cu Primăria Olteniţa, ce a avut ca obiect cedarea şi preluarea în concesiune a unui teren din Bd. Republicii, de 5 mp. Durata concesiunii, conform art. 3 din contract, a fost de un an de zile, cu posibilitate de prelungire în condiţiile legii, cu acceptul concedentului. În anii 2002, 2003 şi 2004 au fost întocmite acte adiţionale la contract pentru prelungirea termenului de valabilitate a acestuia.

La art. 1 din actul adiţional încheiat în luna mai a anului 2004 se precizează „Termenul contractului se prelungeşte până la 31.12.2007” iar la art. 2 „Obiectul contractului reprezintă concesionarea terenului în suprafaţă de 10 mp. Astfel, conform OUG nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, contractul nu mai putea fi prelungit. La art. 7, alin (3) din Ordonanţă, se precizează „Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa iniţială, prin simplul acord de voinţă al părţilor”.

Conform Sentinţei Civile nr. 1468/2002 a Tribunalului Călăraşi, definitivă prin Decizia Civilă nr. 109 A/19.02.2008 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia III a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, irevocabilă prin Decizia Civilă nr. 7030/14.11.2008 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Secţia Civilă şi de Proprietate Intelectuală, prin care s-a admis acţiunea formulată de reclamantul Vornicu Niculae, împotriva pârâtei Primăria Municipiului Olteniţa şi s-a dispus „obligarea pârâtei să restituie în natură reclamantului Vornicu Niculae (în prezent decedat) terenul în suprafaţă de 469 mp, situat în Olteniţa, str. Argeşului, nr. 77-97, individualizat conform raportului de expertiză tehnică şi obligă pe intimata-pârâtă la 2.400 lei cheltuieli de judecată către apelant, nu s-a ţinut cont de concluziile specificate în raportul de expertiză tehnică la Dosarul nr. 2462/2007.

Moştenitoarea defunctului, Irina Jelea, a intabulat dreptul de proprietate asupra acestui teren în Cartea Funciară din anul 2009. În extrasul de carte funciară este notată plângerea depusă de Dumitru Elena împotriva încheierii nr. 13138/2009.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a transmis dreptul de proprietate în patrimoniul defunctului Vornicu Niculae, şi ulterior moştenitoarei acestuia Jelea Irina, ieşind astfel din patrimoniul municipiului Olteniţa ca bun ce aparţine domeniului public.

Deşi nu s-a solicitat punerea în posesie cu privire la suprafaţa de teren de 469 mp, din care face parte şi suprafaţa de teren ocupată de construcţia provizorie a PF Dumitru Elena, Consiliul Local al municipiului Olteniţa nu poate dispune de acest teren, deoarece dreptul de dispoziţie ca atribut al dreptului de proprietate aparţine lui Jelea Irina, proprietar neposesor.

Potrivit informării care menţionează actele de la dosar, construcţia provizorie a PF Dumitru Elena, cu destinaţia comercializare flori, se află pe proprietatea lui Jelea Irina.

Informarea prezentată consilierilor arată că contractul de concesiune din anul 2000, la care s-au ataşat actele adiţionale încheiate în 2002, 2003, 2004, nu mai poate fi prelungit.

Disputele privind terenul respectiv continuă, Dumitru Elena aflându-se în proces cu Jelea Irina de aproximativ 3 ani. Dumitru Elena susţine şi doreşte să demonstreze că terenul este domeniu public, mai multe intervenţii din partea Elenei Dumitru cunoscută de olteniţeni ca Nuţa florăreasa, au fost făcute în câteva şedinţe de Consiliu Local. Insistenţele pentru prelungirea contractului de concesiune a Elenei Dumitru au fost repetate. Ea a venit la câteva şedinţe pentru a susţine cauza sa şi a încerca să-i convingă pe consilieri şi pe edilul şef de faptul că terenul nu-i aparţine Irinei Jelea şi că nu se vrea a i se face contract din alte considerente.

În ultima şedinţă de Consiliu Local de luna aceasta, Irina Jelea a fost prezentă adresând primarului Milescu şi consilierilor rugămintea să pună capăt acestui război. Femeia care locuieşte în prezent în Bucureşti a venit la Olteniţa în şedinţă pentru a cere stoparea disputelor, arătând că este târâtă prin tribunale pe nedrept.
Să urmărim episoadele din şedinţele anterioare ale consilierilor la care s-a discutat despre acest subiect, dar şi secvenţe din ultima şedinţă a lunii februarie 2012.

Comentarii

 1. Pivniceru Raluca spune:

  Interesenta speta…

 2. vali valentin spune:

  …sunteti toti o mafie nu alt ceva cu ce va deranjeaza floraria aceea …..clubul angels nu este domnul primar al fiului dumneavoastra…in camera aceea numai hoti sunteti….sa va fie rusine ca va luati de o femeie care isi face datoria …….hotilor ….

 3. ionut spune:

  Nuta florareasa a facut o plingere penala impotriva irinei Jelea, solutionata cu NUP de parchetul Oltenita,dar rezolutia procurorului a fost desfintata de un judecator. Acesta a dispus inceperea urmaririi penale. S-ar putea sa avem parte de ceva surprize.

 4. ionut spune:

  Nimeni nu a patit nimic pina acum pentru reclamatii ,poate acele reclamatii sunt adevarate, Dar nimeni nu a patit
  nimic pina acum pentru furt,pentru fals in acte ,.uz de fals, abuz in serviciu si multe altele . Asteptam cu nerabdare ca aceste lucruri sa se intimple.

 5. Bogdan Radu spune:

  Dar de ce nu vine cineva cu o buldoza sa ridice baraca ? 10 minute dureaza sa se termine tot circul asta ! Ceva nu miroase bine. ! Sau trebuie pastrata traditia de a colinda prin tribunale pina la adinci batrineti ???

 6. ela spune:

  Ce interesant….spatiul ,,meu” spatiul ,,lui”….dar aerul pt. respirat cui apartine!?/?? Sa vedeti voi ce frumos va aseaza Tata Dumnezeu pe unul si-acelasi ,,spatiu” …Voi ma oripilati fratilor ,si nu numai voi personal….
  Apropo d-le primar,care e…,,TINTA” CU MARTISOARELE SI CUTIILE DE BOMBOANE OFERITE DE 1 SI 8 MARTIE??? Eun gest frumos nu zic ,dar ti-au ajuns banii?? Din buzunarul tau personal sau..al primariei…Anul asta ti-a picat vreo pleasca asa……din pomul din fata primariei???De ce nu oi fi stat si eu sub el????Insemna ca de ziua Oltenitiei….va fi mai fain!!!! Intr-un cuvant ,,VOTATI-MA PE MINE!”