Patronii din Olteniţa nu anunţă locurile de muncă vacante

Oferta de locuri de muncă pentru perioada 1-8 februarie se adresează exclusiv celor cu  studii medii sau care au terminat  şcoli profesionale. La Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olteniţa nu sunt disponibile decât anumite meserii, dar în niciun caz oferite de firme din Olteniţa, ci din Călăraşi şi Bucureşti. Inspectorii  agenţiei sunt nemultumiti că angajatorii, patronii societăţilor comerciale din Olteniţa, nu anunţă locurile vacante la ALOFM. Procedura este obligatorie iar dacă este încălcată sunt prevăzute amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei. O veste bună este aceea că de două zile a început derularea unui curs de IT pentru operatori introducere şi validare date, cu o grupă formată din 28 de persoane preluate din baza de date a ALOFM Olteniţa. Majoritatea celor care frecventează cursul sunt absolvenţi de liceu, de şcoli profesionale sau şomeri care doresc să-şi completeze pregătirea în vederea accesării unui loc de muncă. Cursul durează 3 luni adică 720 de ore şi sunt organizate în parteneriat cu o firmă din Călăraşi.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. care vre spune:

  ce pretz au aceste cursuri nu spune nimeni?

 2. taran spune:

  sint absolvent unui astfel de curs,ce folos?

 3. jji spune:

  Pai ce sa anunte, ca in Oltenita se munceste numai la negru pe 500 lei/luna. Asta daca nu cumva iei teapa sh muncesti pe degeaba vreo cateva luni, iar dupa asta iti zice pa pa.

 4. Marian Gruianu spune:

  S-au facut in Oltenita si nu numai fel si fel de cursuri. Rezultatul? Someri la greu. Pentru ca fie nu sunt locuri disponibile, fie „patronii” iti spun ca ei vor persoane cu vechime si experenta in domeniu sau ca varsta reprezinta un handicap daca ai undeva la 45 – 48 de ani.

 5. George spune:

  Ideea cu aceste cursuri este deja foarte veche…reformam someri in devenire sau someri proaspeti….cat despre patronii care angajeaza fara un concurs fair-play…iarasi idee destul de veche, ceea ce nu inteleg este ca de ce de abia acum s-au sesizat autoritatile in acest sens?In criza de locuri de munca suntem de foarte mult timp iar patronii practica acest obicei din foarte vechi timpuri…pana sa fim in criza economica, iar atunci cand se organizeaza o selectie si un interviu, cei pe care nu doresc sa ii angajeze le sunt invocate motivele de vechime in acel domeniu sau calificarea in acel sens. De curand am intampinat in cazul unei prietene careia i s-a cerut la un magazin de haine vechime in domeniu…intreb si eu…ce anume iti trebuie special ca sa vinzi o pereche de blugi si un pulover?..atata timp cat ai studiile medii terminate si un bacalaureat promovat? Hmm…partea proasta e ca patroana respectiva cu acele cerinte…nici ea nu este la randul sau..prea DOXATA.Dar ce sa-i faci cand tanti de la magazin s-a nascut patroneasa…taci si inghiti.. Cat despre autoritati…sa lasam publicitatea CUM CA SI-AR FACE TREABA IN ACEST MUNICIPIU SI SA REALIZEZE CA SI OAMENII DE RAND CUNOSC ca ajofm-ul ajuta de multe ori acesti patroni parsivi.

 6. Marean Almanahe (al lu' d-na Oana) spune:

  Cursurile astea NU se fac in folosul somerilor ci in folosul firmelor care le tin. A ,,tine” cursurile este un mod de a spune. In realitate firma din Calarasi este posibil sa nu aiba personal care sa le tina. Ea ,,subcontracteaza” adica gaseste niste amarasteni(profesori) de prin Oltenita care sa le tina pentru niste sume de bani modice. Acestia la randul lor nu fac toate orele ca sa poata spune ca s-au ales si ei cu ceva (comparativ cu orele facute) . Bucata cea mare de cascaval se imparte intre firma din Calarasi si cel de la ALOFM Olteniţa care le-a dat contractul. La sfarsit toata lumea este multumita. Somerii primesc si ei o hartie (diploma) care nu valoreaza insa nimic. Daca vor neaparat sa invete ceva pot apela cu mare incredere la vreun pusti de gimnaziu (ruda , vecin ceva ) care pentru o Cola si o ciocolata sa ii invete mult mai multe lucruri decat se fac la un asemenea curs.

 7. George spune:

  Ceea ce a relatat in comentariul dinainte dnul Marean este perfect adevarat. Lucrez in administratie si va pot spune ca acesta este modul cum se fac afacerile in Romania de astazi, adica prin jefuirea bugetelor institutiilor de catre cei care le conduc. Nimic nu se face in interesul cetatenilor. Sefii institutiilor detin diverse firme de apartament pe numele unor interpusi prin care sug la propriu taxele si impozitele pe care le platim noi fraierii. Situatia este aplicabila tuturor institutiilor incepand de la guvern pana la ultima primarie de comuna si deconcentrate

 8. ionut spune:

  Si in Oltenita se procedeaza asa cum afirma George?

 9. Vali_REK spune:

  Cred ca legea e un pic absurda. De asemenea nu inteleg cum unii cred ca daca au fost refuzati patronul e un tampit (nu ca nu ar putea fi). Sa le luam pe rand:
  1 – Orice companie moderna are portile deschise NON STOP pentru recrutarea de personal CAPABIL. ce sa anunte ? cand sa anunte ? probabil zi de zi … conform legii.
  2 – Teoretic un patron POATE FI un „urechist” , pt. asta are nevoie de personal calificat, el poate fi doar investitor.
  3 – Cel mai grav este atunci cand nu realizam ce lipsuri avem dar acceptam sa ne umplem de diplome. Eu spre exemplu, nu voi intreba niciodata un posibil viitor coleg „Ce diplome aveti ?”. Voi intreba insa cu siguranta daca ne pricepem la lucruri elementare ca un banal tabel pivot in excell , ce densitate au diverse materiale cu care lucram, temperaturi minime de spalare si maxime admise asupra produsului cu precizari graduale gen la x grade apare fenomenul de decolorare, la x grade apare fenomenul de deformare, la x grade apare fenomenul de topire sau ardere. Particip la multe intruniri nationale ale marilor companii nationale si internationale si va rog sa ma credeti ca avem o mare problema cu calificarea personalului in Oltenita. Nu vreau sa plictisesc pe nimeni dar VANZATORUL nu mai este vanzator, el trebuie sa fie CONSULTANT DE VANZARI si sa poata procesa comenzi transmise online, sa stie ce este un forecast, sa poata previziona gama de produse vandabile in functie de luna calendaristica, de evenimentele si sarbatorile nationale sau religioase. Nu mai merge cu preturi scrise cu pixul, trebuie un pic de grafica, eventual un corel sau photoshop…SA FIE MANDRU DE CEEA CE ESTE.
  Una peste alta profitul si valoarea unei firme este data de oamenii care lucreaza acolo, Patronul fara echipa nu este nimic. Numai un nebun ar refuza un candidat capabil. La fel de nebun trebuie sa fii si sa angajezi pe relatii, pile sau alte considerente un om care nu se potriveste cu locul de munca respectiv.
  Cu respect Vali