Poliţiştii locali olteniţeni vor sancţiona cu amenzi pe cei care încalcă Legea de administrare şi exploatare a pajiştilor

O Hotărâre de Consiliu Local discutată în ultima şedinţă ordinară a stabilit funcţionarii publici din primărie care să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni prevăzute de Legea 214/2011 pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de serviciul agricol, municipiul Olteniţa deţine 146,73 ha. Consilierul Petre Ţone a cerut ca la următoarea şedinţă de Consiliu Local să se prezinte consilierilor situaţia cu pajiştile din Olteniţa, suprafaţa exactă şi locul unde acestea există.

Secretarul Primăriei, Ion Butoi, spune consilierilor că a luat act de cerere iar la următoarea şedinţă se va face inventarierea şi pe parcurs, în funcţie de cum se va finaliza, se va prezenta şi inventarierea domeniului privat şi public care este în lucru. Lista poliţiştilor locali împuterniciţi să constate contravenţii şi să aplice sancţiunile stabilite este formată din 10 funcţionari publici din cadrul Compartimentului de Poliţie Locală.

Una din contravenţii se referă la păşunatul neautorizat sau introducerea animalelor pe pajişti, în afara perioadei stabilite pentru păşunat, prevăzută a se sancţiona cu amendă între 500 şi 1500 de lei. O altă contravenţie este împiedicarea sau întârzierea lucrărilor prevăzute în amenajamentele pastorale şi planuri de exploatarea care se sancţionează cu amendă între 500 şi 1000 de lei. Celelalte contravenţii sunt introducerea pe pajişti a unor specii de animale altele decât cele stabilite prin amenajamentele pastorale şi planuri de exploatarea, neîndeplinirea de către deţinătorii sau utilizatorii de pajişti a obligaţiilor prevăzute în contract (amenda stabilită între 500 şi 1000 de lei), circulaţia pe pajişti cu orice mijloace de transport, inclusiv cu atelajele care duce la deteriorarea suprafeţelor (amendă stabilită între 250 şi 500 de lei), introducerea animalelor pe pajişti fără a deţine contract (amendă între 500 şi 1500 de lei), darea în folosinţă a pajiştii fie pentru păşunat, fie pentru obţinerea de producţii de culturi furajere persoanelor care nu sunt îndreptăţite (amendă între 250 şi 500 de lei).

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. florin spune:

  Poate „politistii locali” vor face si ceva util pentru oras,de ex sa dea si ei zapada,ca jandarmii au dat,sau este frig?e mai bine cu masina „politiei locale” pe strazi la vanat de „nimic”,cei platiti SOCIAL unde sunt?numai si numai amenzi,dar de PREVENTIE a auzit cineva,strazile sunt impracticabile din cauza zapezii,nu sunt bani de deszapezit?impozite platim si noi…face-ti ceva util pentru oras nu mai pierdeti timpul cu „balarii”,ca pana o sa avem zone verzi intai avem zapada

 2. cati spune:

  Consilierii,ar trebui sa se ocupe si de felul cum arata strazile orasului si decat sa propuna a se da amenzi ,ar fi mai bine sa propuna sa se ridice zapada de pe strazi,sau sa se de o mana de ajutor femeilor vaduve si bolnave care locuiesc singure. Cred ca ii platim degeaba.

 3. ionut spune:

  Nu stie nimeni cine este dirigintele, cine este elevul…cel mai trist este ca nu stie nimeni lectia. Cum se poate intimpla asa ceva?

 4. mariano197761 spune:

  Ce sa faca Politia Comunitara? Stau prin oras cu mainile in buzunare si folosesc hainele statului degeaba, privesc cu zambet, cum angajatii de la curatenie ai primariei incarca zapada in remorci, si elibereaza strazi si trotuare pentru a le face mai practicabile….In primul rand, pentru a da o amenda un astfel de „specimen” comunitar, trebuie sa mai cunoasca si legile Romaniei, sa aiba educatie, un pic de creier pentru a demonstra celorlalti daca au gresit cu ceva si apoi sa treaca la sanctiuni ! Pai multi functionari , consilieri din primarie, si un pic mai sus, sunt certati cu legea de mult timp, urmariti de justitie, DNA si alte institutii ale statului, si vor chiar ei, in mod mizerabil sa aplice amenzi si contraventii unor locuitori din zona noastra daca incalca vre-o hotarare a Consiliului Local ? In primul rand, danshii sa fie un exemplu demn de urmat pentru locuitorii acestei zone a noastre, si apoi sa aiba pretentii la cetateanul de rand ! Si unde sunt acele pajisti pline de iarba si faneatza de care se tot vorbeste? ” Priveste-ti gunoiul din propriul ochi, apoi gunoiul din ochiul altuia ! „

 5. octavian spune:

  o stire de senzatie cu ce s-a mai intamplat in satul nostru….e bine ca avem politie locala ,altfel cine mai dadea amenzi pe pajisti verzi!

 6. ionut spune:

  LA URMATOAREA SEDINTA DE CONSILIU LOCAL S-A PREZENTAT SITUATIA PAJISTILOR ASA CUM A CERUT PETRE TONE ?
  OLTENITA MAI ARE PAJISTI ?