Cupa Romaniei : Vulturii Oltenita – Dunarea Ciocanesti 1-2

Ce incepe bine, nu se termina la fel ! Vulturii au pierdut calificarea in minutul 115 !

Miercuri, 21 Martie, pe stadionul „Navol”, a avut loc unul dintre cele patru meciuri ale fazei a treia a Cupei Romaniei! Echipa din localitate, Vulturii, a intalnit una dintre formatiile de anvergura ale fotbalului calarasean, Dunarea Ciocanesti.

Vulturii Oltenita, poza de grup

Desi teoretic plecau cu a doua sansa, baietii antrenati de profesorul Nicolae Eftene au inceput mai bine jocul ratand cateva ocazii in primul sfert de ora. Curajul si determinarea vulturilor au facut sa nu se observe diferenta de valoare si experienta dintre cele doua echipe. S-a jucat mai mult la tatonare, astfel incat , la finalul celor 45 de minute scorul a fost alb, 0-0 . Oaspetii au intrat mai hotarati de la cabine si au trecut in cateva randuri pe langa deschiderea scorului in primele minute ale actului secund. In minutul 75, Vulturii au deschis scorul prin Andrei Liscan , dupa un sut din actiune senzational de la peste 30 de metri . Raniti in orgoliu, jucatorii Dunarii au turat motoarele si au reusit sa egaleze rapid, dupa numai 5 minute. Din pacate pentru olteniteni, echilibrul jocului a fost rupt in minutul 85, atunci cand Florin Gheorghe a primit al doilea cartonas galben pentru un fault involuntar, considerat „joc periculos”de centralul Solomon.

1-1 dupa finalul celor 90 de minute si urmau doua reprize de prelungiri a cate 15 minute in care regula „golului de aur” nu mai era valabila. Cu un om in minus si vizibil marcati fizic din cauza efoturtului depus, baietii lui Eftene s-au retras in aparare si pe fondul unei erori de marcaj au primit golul infrangerii in minutul 115. Dunarea merge mai departe in timp ce Vulturii se resemneaza si asteapta editia de anul viitor. De remarcat prestatia buna a brigazii de arbitrii, ce la avut la centru pe Viorel Solomon.

Dunarea Ciocanesti a marcat golul calificarii in min 115

Pentru Vulturii urmeaza meciul de campionat de duminica, cand vor intalni acasa lierul seriei A, Viitorul Sohatu. Partida se va disputa pe  stadionul „Navol”cu incepere de la ora 13:00 .

Marius Dociu