Concursurile sportive organizate cu ocazia Zilelor municipiului Olteniţa au adunat în jur de 800 de copii şi tineri

În Parcul Central s-a desfăşurat vineri, 20 aprilie, un concurs de desene pe tema “Oraşul meu”, la care fiecare grădiniţă din municipiu a expus câte 30 de lucrări pe sfoară. Copiii au primit câte 5 blocuri de desen şi creioane colorate alături de pensule şi acuarele. De asemenea, au avut loc concursuri de desene pe asfalt. La ora 13,00 a avut loc festivitatea de premiere pentru aceste acţiuni.

Sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 9,30, pe terenul de fotbal Aqua Parc s-au desfăşurat meciurile de fotbal la clasele V-VIII. De la ora 12,00 au început meciurile de fotbal între clasele de liceu, iar de la ora 13,00 au intrat pe terenul de fotbal seniorii care au continuat seria de jocuri.

Poza de grup la finalul turneului celor "mici"

Primarul Milescu a inmanat diploma si premiile capitanului echipei invingatoare la categoria "seniori"

De la ora 17,00 s-a desfăşurat un concurs de aruncări la coş, la care au participat toate clasele de gimnaziu şi de liceu, dar şi seniorii înscrişi în concurs, iar la ora 18,00 a avut loc festivitatea de premiere.

Duminică, 22 aprilie, s-a dat startul competiţiilor propuse la ora 10,00 pe Bd. Tineretului. De la 10,05 a început concursul de alergare în saci pentru grădiniţe, clasele de gimnaziu şi şcoală primară, de la ora 10,10 a avut loc un concurs de şah pentru clasele V-VIII şi IX-XII. Printre aceste acţiuni s-au organizat şi concursuri de carturi pentru clasele primare, gimnaziale şi de liceu, apoi un concurs de alergare viteză pentru clasele V-VIII şi IX-XII.

Concurs de karting in Parcul Mare

Concurs de alergat in sac

Programul de acţiuni sportive a continuat la 10,45 cu o competiţie de role pentru copiii de grădiniţă, clasele primare, gimnaziale şi de liceu separat, la 11,10 un concurs de alergare rezistenţă pentru clasele gimnaziale şi de liceu, iar de la 11,25 concursul de desene pentru copiii de grădiniţă intitulat “Oraşul meu”. Festivitatea de premiere a avut loc la ora 12,00, concursul de şah pentru seniori a început în jurul orei 16,00, iar la 18,30 festivitatea de premiere pentru câştigătorii competiţiilor de şah.

Programul sportiv a fost propus de prof. Cristina Drăgan, reprezentantul Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi, care a oferit o parte din premii şi diplome.

Prof Cristina Dragan a acordat diplome si premii tuturor participantilor

Consiliul Local şi Primăria Olteniţa au finanţat alături de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi toate aceste competiţii sportive şi concursuri.

Potrivit organizatoarei competiţiilor sportive, prof. Cristina Drăgan, în cele 3 zile de concursuri au participat în jur de 800 de copii de la grădiniţă, şcoală primară, gimnazială şi tineri de liceu de la clasele a IX-a până la clasele a XII-a. Premiile au constat în diplome, dulciuri, cupe, mingi de fotbal şi baschet, şahuri.

În toate cele 3 zile de festival dedicate zilei municipiului Olteniţa, primarul Costinel Milescu a fost alături de organizatorii activităţilor desfăşurate şi de câştigători, atât la competiţiile sportive, cât şi la programul artistic oferit de copiii şi trupele de dans de la Clubul Elevilor Olteniţa.

Laura Suzeanu