Programul sportiv face parte din planul de acţiuni dedicat Zilelor Municipiului Olteniţa

Programul sportiv, care se derulează paralel cu jocurile distractive ale copiilor şi celelalte evenimente, este aşteptat de mulţi dintre copii şi tineri. Interpreţii muzicii româneşti invitaţi vor urca pe scenă începând de mâine, 20 aprilie, în fiecare zi până în seara zilei de 22 aprilie.

În Parcul Central se desfăşoară vineri, 20 aprilie, un concurs de desene pe tema „Oraşul meu”, la care fiecare grădiniţă îşi va expune câte 30 de lucrări pe sfoară. Copiii vor primi câte 5 blocuri de desen şi creioane colorate alături de pensule şi acuarele. De asemenea, au loc concursuri de desene pe asfalt. La ora 13,00 va avea loc festivitatea de premiere pentru aceste acţiuni.

Sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 9,30, pe terenul de fotbal Aqua Parc se vor desfăşura meciurile de fotbal la clasele V-VIII. De la ora 12,00 vor fi arbitrate meciurile de fotbal între clasele de liceu, iar de la ora 13,00 seniorii vor continua să joace fotbal pe teren. De la ora 17,00 se va desfăşura un concurs de aruncări la coş, la care vor participa toate clasele începând cu cele de gimnaziu până la cele de liceu şi seniorii înscrişi în concurs, iar la ora 18,00 se anunţă festivitatea de premiere.

Programul sportiv împletit cu activităţile celor mici din parc va fi mult mai amplu duminică, 22 aprilie, când se va startul competiţiilor propuse la ora 10,00 pe Bd. Tineretului. De la 10,05 începe concursul de alergare în saci pentru grădiniţe, clasele de gimnaziu şi şcoală primară, de la ora 10,10 a fost propus un concurs de şah pentru clasele V-VIII şi IX-XII, de la ora 10,20 se organizează concursul de carturi pentru clasele primare, gimnaziale şi de liceu, un concurs de alergare viteză urmează la 10,30 pentru clasele V-VIII şi IX-XII.

Programul de acţiuni sportive va continua la 10,45 cu o competiţie de role pentru copiii de grădiniţă, clasele primare, gimnaziale şi de liceu separat, la 11,10 un concurs de alergare rezistenţă pentru clasele gimnaziale şi de liceu, iar de la 11,25 concursul de desene pentru copiii de grădiniţă intitulat „Oraşul meu”. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 12,00, concursul de şah pentru seniori va începe la ora 16,00 iar la 18,30 festivitatea de premiere pentru câştigătorii competiţiilor de şah.

Programul sportiv a fost propus de prof. Cristina Drăgan, reprezentantul Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi, care va oferi o parte din premii şi diplome.

Scena a fost montata astazi in intregime si isi asteapta invitatii

Cât priveşte partea de spectacol, pe scena amplasată în centrul municipiului vor urca maine Ansamblul Folcloric “Doina Bărăganului”, Nicolae Rotaru, Silvia Dumitrescu şi Trupa Hara. Sâmbătă, 21 aprilie, vor fi alături de olteniţeni trupe locale şi Trupa Etajul 4, iar pe 22 aprilie vor susţine spectacol Alexandra Uşurelu, formaţia HI-Q şi Doru Octavian Dumitru. Events Management Company organizează concursuri şi secvenţe de Karaoke Still cu animaţie în fiecare zi din cele 4 dedicate spectacolelor la scenă deschisă.

Laura Suzeanu