Micul Virtuoz de la Bucureşti vine cu premii la Olteniţa

Concursul Micul Virtuoz de anul acesta desfăşurat la Bucureşti a însemnat alte premii pentru copiii din Olteniţa. Cea de-a şasea ediţie a concursului internaţional de pian “Micul Virtuoz” a fost organizată şi anul acesta de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar al sectorului 5 şi conducerea Clubului Elevilor sector 5 Bucureşti.

La Festivalul concurs de interpetare la pian de la Bucureşti, deşi au participat copii din 14 ţări şi 20 de şcoli din România, elevii profesoarei Florina Suzeanu au reuşit să obţină premii importante. Judeţul Călăraşi a fost reprezentat de Olteniţa prin 5 copii, aceştia fiind şi deţinători ai câte unui premiu.

Premii importante pentru olteniteni la concursul "Micul Virtuoz" editia 2012

Andrei Marinescu, în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la Liceul „Neagoe Basarab”, a obţinut premiul I la categoria sa de vârstă. Acesta a uimit juriul prin interpretarea la pian. Piesa prezentata a fost Nocturna nr. 20 de Frederich Chopin.

Ispas Cristina, 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Olteniţa a câştigat premiul II cu Sonata in la major de Wolfgang Amadeus Mozart.

Premiul III a fost obţinut de Popescu Alexia, 8 ani, cls a II-a la Şcoala nr. 2 cu Ultimul trandafir al verii o melodie populara irlandeza şi de o altă fetiţă talentată: Cucu Teodora, 10 ani, cls a IV-a la Şcoala nr. 5 care a interpretat Aria din Rinaldo de Haendel.

Uşurelu Miruna în vârstă de 10 ani a obţinut menţiune dupa interpretarea unei arii din Lucrezia Borgia de Gaetano Donizzetti.

Juriul concursului a fost compus din pianişti consacraţi şi profesori de specialitate ai universităţilor de muzică, liceelor de artă, teatrul de operă şi balet şi şcolilor populare de artă. Concursul îşi propune să încurajaze şi stimuleze tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani, ce studiază pianul. “Concursul de la Bucureşti este din ce în ce mai valoros. De la an la an participă copii mai bine pregătiţi. Îi felicităm pe toţi cei care au fost distinşi cu premii”, declară profesoara lor de pian.

Copiii au primit diplome, medalii, partituri, tricouri, genţi sport atât din partea organizatorilor cât şi a unor sponsori bucureşteni.

Laura Suzeanu