Protopopul Marian Necula reclama enoriasii la politie si cere protectia Jandarmeriei

UPDATE la articolul: Răscoală la biserica “Sf. Nicolae” centru

După incidentul produs la biserică, deşi tânăra care a dorit să-şi facă cunoscută opinia în legătură cu situaţia creată la acea parohie a vorbit oamenilor după slujbă fără să deranjeze Liturghia, deşi nu s-au folosit cuvinte jignitoare la adresa protopopului după slujbă când oamenii s-au arătat deranjaţi de faptele lui Necula, acesta a făcut reclamaţie la poliţie, o reclamaţie irelevantă ţinând cont de  împrejurări, pe hârtie fiind trecute 5 persoane, deşi au fost mai mulţi olteniţeni nemulţumiţi de atitudinea acestui uns, care zice că se află în slujba lui Dumnezeu. Mai mult decât atât, după cum am precizat şi în articolul „Răscoală la biserica ‘Sf. Nicolae’ centru”, Marian Necula a fost cel care a jignit pe cei care s-au arătat indignaţi de faptele sale. Printre cele 5 persoane se găseşte şi reporterul nostru care nu a făcut decât să înregistreze hărmălaia şi să fie un atent observator la ce s-a produs, fără să rostească un cuvânt jignitor. Cu toate acestea, este trecut în listă alături de persoanele despre care Marian Necula spune că au instigat şi i-au adus cuvinte jignitoare. Complet fals!
În al doilea rând, un protopop nu poate depune o declaraţie sau reclamaţie la poliţie sau la o instituţie de acest fel a statului, decât cu acordul episcopului sau mitropolitului zonei de care aparţine. Marian Necula se pare că nu a avut acest acord scris.
În altă ordine de idei, duminică, 20 mai, biserica „Sf. Nicolae” a fost păzită de doi jandarmi, după apelul făcut de Marian Necula către forţele de ordine, deşi a fost linişte pe tot parcursul slujbei, noul paroh încercând astfel să obstrucţioneze orice drept la opinie care s-ar fi putut contura în rândul mulţimii sau să împiedice o eventuală nemulţumire verbală venită din partea enoriaşilor. Probabil că de acum înainte aşa se vor desfăşura slujbele la această biserică.
La şedinţa Consiliului Local de miercuri, 23 mai, Marian Necula a fost prezent pentru a participa la discutarea unui proiect de hotărâre legat de biserica cimitirului „Eternitatea”. Înainte ca acesta să părăsească sala, unul din consilierii olteniţeni l-a întrebat ce se întâmplă la acea biserică, de ce consilierii nu sunt informaţi de problemele din parohie, atâta vreme cât aceştia sponsorizează când li se cere ajutor financiar, consilierul cerând şi explicaţii vis a vis de situaţia casei parohiale unde trăieşte familia preotului Marcel Veşteman, fost paroh al acestei biserici, pe locul căruia a venit Marian Necula. Răspunsul lui Necula a fost că toate sunt zvonuri, iar ce s-a scris în presă este dezinformare.
Acesta este noul paroh al bisericii, Marian Necula. Mulţi olteniţeni care nu doresc dictatură în biserică spun că vina aparţine în mare parte celor care îl susţin pe cale ierarhică pentru că nu iau măsuri şi nu fac dreptate din motivele bine ştiute de cei care cunosc situaţia, participând astfel indirect la faptele necreştine ale lui Marian Necula. De asemenea, cei care îl susţin financiar pe Marian Necula ar trebui să îl cunoască mai bine pentru a înţelege unde ajung sponsorizările şi să îi pună banii la dispoziţie sau alte valori ori bunuri materiale cu anumite condiţii.

Protopopul Marian Necula

În loc de liniste, dragoste, pace şi înţelegere acest preot nu aduce în biserică decât ură, răzbunare, amărăciune, tristeţe în suflet, dezamăgire, nesiguranţă în cele sfinte.
În loc de poartă către divinitate şi legătură cu Dumnezeu, în loc de frumuseţe spirituală şi cuget liber, s-a ajuns ca în acea biserică să domnească teroarea, să se apeleze la paza forţelor de ordine, să se obstrucţioneze dreptul la liberă exprimare prin intimidare cu forţele de ordine.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. mouse spune:

  Pacat ca trebuie sa-l ascult la fiecare liturghie.Fratilor cat o sa mai induram teroarea acestui om care se pare ca ia amploare de la cea psihica la cea fizica.In curand vom avea nevoie de acordul lui sa intram in biserica.Stau si ma intreb la ce sa ne mai asteptam din partea unui lup imbracat in blana de oaie.Daca noi nu vom face ceva el ne va calca pe cap la propriu pana la urma.

 2. raisa spune:

  Paroh=pastorul sufletesc al credinciosilor din parohie= Parintele Marcel Vesteman
  Actualul paroh Necula nu stie sa isi tina enoriasii aproape, recurge la razbunare in loc de conciliere. Un pastor adevarat isi duce misiunea cu blandete si intelepciune, nu cu reclamatii la politie. Dar ce pretentii sa avem de la un proto-
  potop si slugoiul lui cioban…se citeste rautatea pe fetele lor.
  Oamenii ar trebui sa fie constienti ca puterea sta in mainile lor, sa nu le fie teama.
  Eu nu stiu cum e posibil ca nimeni sa nu ia atitudine.
  Necula ar trebui sa realizeze ca e timpul sa plece pentru ca oamenii nu il vor si au aratat asta.
  Si inca ceva: nu tuturor ne e teama de el, mai exista si oameni care au curaj si care stiu sa se documenteze si sa actioneze exact cum trebuie.

 3. Robert spune:

  Cand o ajunge in Iad si l-or intoarce dracii cu furcoiul in cazan, n-o sa-l mai salveze nici jandarmii, nici politistii, nici macar crucea aia de pe piept, pe care o poarta ca un fariseu indracit. Cand n-o mai fi protopop o sa alerge ca sobolanul printre toti oamenii de care si-a batut joc, pe care i-a umilit cu nesimtire si care acum tac pentru ca le e frica de el si de banii lui. De-ar veni ziua aia mai repede, ca ne-a ajuns pana peste cap sila de el!

 4. mihai ncu spune:

  o sa vina ziua aia pe care o tot asteptati atunci cand dumneavoastra,oamenii din biserica aia veti avea intr-adevar reactie, cand nu o sa va limitati doar la a constata niste lucruri si cand va veti implica cu adevarat in viata comunitatii religioase din care faceti parte…..dar , pana atunci, multumiti-va sa constatati de la zi la zi mizerii din ce in ce mai mari, direct proportionale cu caracterul acestui asa zis preot………

 5. emilia spune:

  Ce ruuusiiiineee!Ce fel de popa e asta????Cine te-a pus mai tata in fruntea parohiei?

 6. Iulia spune:

  Oare pana cand va rabda comunitatea aceste abuzuri ale unui protopop ce face uz de functie si de putere cu majoritatea preotilor care nu se conformeaza intereselor lui? Preotii sunt legati de maini in acest sens, datorita ierarhiilor din Biserica, insa Noi putem face ceva! Este interesul Nostru ca sa domneasca pacea si armonia in Bisericile noastre, asa cum era pana nu demult…

 7. mititelu spune:

  omul ros si omul span se stie cum sunt…acest asa zis preot ajuns pe smecherii aici la functia asta le are pe amandoua e si roscovan si e si span…nu ii este frica de nimeni pentru ca are impresia ca el e stapanul lumii, el ii conduce si coordoneaza pe toti cu atitudinea asta sfidatoare si grandomana, egoista, paranoica…de la primar pana la episcop,deputati,oameni politici. in fata lor isi plimba hainele pe care le pateaza si crucea care a ruginit la gatul lui din cauza la ce face fara urma de mila ori constiinta.asa s-a ajuns la nemultumirea oamenilor iar el le raspunde cu razbunare si ura.ar trebui sa-i fie frica de cineva si acela este Dumnezeu sau de sfintii lui Dumnezeu, dar pentru el nu exista divinitate…minte,inseala,pacaleste,acuza pe nedrept, taind capete la modul figurat pana va ajunge sa taie si la propriu.de ce tine episcopul pe functie asa ceva si-i implineste dorintele si cererile?raspundeti-va singuri.murdaria e prea adanca si mult prea intinsa…doar oamenii ar putea face ceva insa unii sunt ori manjiti cu bani, ori amenintati la ce stadiu moral s-a ajuns in oras din cauza lui,sunt fie ei insisi lipsiti de curaj si responsabilitate,fie inconstienti,parsivi sau inselati,pacaliti,multi lasi,multi lipsiti de ochiul mintii si agerimea fixarii lui ca persoana…sa nu i se mai dea voie sa intre in biserica si oamenii sa se adune sa faca ceva pana pleaca de acolo.insa atitudinea e cea care se vede.le este frica unora sa se lege de el ca are bani si se foloseste de cei din functii si ca vezi Doamne este preot. gresit oameni buni.este preot facut, nu trimis al lui Dumnezeu…un preot nu face ce face el iar boala e de neinvins daca nu se actioneaza la timp.

 8. Stefan Catalin spune:

  Bună ziua,

  Urmăresc cu atenţie în ultima perioadă, acţiunile cu caracter defăimător la adresa Părintelui Protopop, Marian Necula şi constat cu stupoare că acestea nu au nici o legătură cu realitatea.
  În primul rând autoarea articolului este lipsită de minime cunoştinţe în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, i-am văzut precedentele articole în care nu cunoaşte foarte bine, numele Episcopiei din care face parte Protopopiatul Olteniţa, şi mai rău, nici numele corect al Întâistătătorului Eparhiei. Eu îi recomand să cumpere Statutul B.O.R., de acolo poate culege informaţii corecte privind organnizarea Mitropoliilor şi Episcopiilor de pe teritoriul României.
  În al doilea rând, autoarea articolului, nu cunoaşte foarte multe lucruri referitoare la activitatea pastoral – misionară, extrem de bogată a Părintelui Protopop Necula Marian.
  Părintele Protopop Necula Marian, are în spate un palmares de un adevărat slujitor al Bisericii, şi aş dorii să amintesc aici doar câteva din realizările sale făcute cu foarte multă trudă şi sacrificiu personal: construirea capelei din incinta cimitirului Parohiei Eroi, construirea unui sediu impresionant al Protopopiatului (remarcat ca fiind o construcţie impunătoare, care putea fi un sediu de episcopie sau arhiepiscopie) şi bineînteles frumoasa ctitorie care va fi târnosită duminică, 27 mai 2012, de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor; ş-anume Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din incinta cimitirului nou „Eternitatea”.
  De ce autoarea articolului nu se informează corect cum într-adevăr cum stau lucrurile?
  Părintele Protopop de când a venit la Parohia Sfântul Nicolae, nu a produs nici un fel de tensiuni, aşa zisele „tensiuni” de care pomeneşte autoarea articolului SUNT FABRICATE. Nu cred ca etica de jurnalist, prevede să calomniezi, fără să aduci dovezi.
  Dar dovezi concrete, nu tot felul de înregistrări care nu au o calitate în ceea ce priveşte sunetul şi dicţia vorbirii. Înregistrea audio prezentată de autoarea articolului „Răscoală la Biserica Sf. Nicolae” – Centru, nu face cinste presei, jurnalismului; vocea Părintelui Protopop nu se aude, autoarea articolului cred că merge foarte departe cu acuzaţia privind aşa zisele jigniri pe care Părintele Protopop le-ar fi adresat unor enoriaşi.
  În al treilea rând, aş dori să transmit autoarei articolului, că meseria de jurnalism presupune culegerea de informaţii din cel puţin trei surse; nu din o singură sursă aşa cum face autoarea.
  Credincioşii olteniţeni, cred că îi văd pe slujitorii bisericii noastre prin prisma faptelor lor vizibile, trăite de fiecare în parte şi nu prin informaţii de josnică calitate fără suport moral apărute pe un site sau alt mijloc massmedia potrivnic valorilor moral – creştine ale neamului românesc.
  Vă mulţumesc !

  Asist.Dr.Ing.Dipl. Ştefan Cătălin NIŢĂ

 9. raisa spune:

  Sunt perfect de acord cu „Mititelu”. Aceste articole si comentarii ar trebui distribuite si in format printat, pentru ca sunt foarte multi oameni razvratiti care nu au posibilitatea sa acceseze internetul si sunt convinsa ca au si ei ceva de spus.
  Eu am curaj! Si voi ar trebui dragi Olteniteni sa luati atitudine si sa nu permiteti nimanui sa va manevreze cu bani sau amenintari! Suntem atat de puternici lasati de la Dumnezeu incat nu ne putem imagina, doar ca trebuie sa fim drepti, cinstiti cu noi insine, sa nu ne temem sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu ne fie teama decat de Cel de Sus. Trebuie sa reusim impreuna sa inlaturam mizeria, pentru ca mirosul ei a ajuns pana in capitala! Si daca un om care a fost Duminica de Duminica in biserica aceea timp de 11 ani, care a facut parte din corul bisericii drept una din cele mai apreciate voci, un om care a tinut mortis sa fie cununat de Preotul Marcel acum 12 ani cand ar fi putut sa se cunune in capitala….un om care s-a intors cu drag dupa multi ani sa participe la slujba, a fost cu ochii in lacrimi si cu durere in suflet de cat de mult a decazut acea biserica din cauza protopopului, isi spune parerea si i se obstructioneaza dreptul la opinia libera si este reclamat la politie fara ca el macar sa fi fost acolo cand oamenii s-au revoltat….da dovada clara ca Necula poate minti cu foarte mare lejeritate si face declaratii false in fata autoritatilor.
  Da r in concluzie: Semeni vant culegi furtuna, nu sapa groapa altuia ca o sa cazi singur in ea, buturuga mica rastoarna carul mare.

 10. simion gabriel spune:

  Ar trebui sa se faca la Episcopie o adresa ,ca mai marii lui sa stie ce face „unsul lor”, consiliul parohial ar trebui sa faca asta ,daca nu cumva sunt de partea lui. Acestia din consiliu sunt alesi de oamenii din parohie , ca sa ajute la buna colaborare si mai buna cunoastere a respectivului preot a turmei ce i-a fost incredintata…. Doamne nu credeam sa se ajunga la aceste lucruri in Biserica in care am crescut si mi-a indreptat calea vietii. Sa auzim de bine.

 11. Stefan spune:

  Bună ziua,

  Urmăresc cu atenţie în ultima perioadă, acţiunile cu caracter defăimător la adresa Părintelui Protopop, Marian Necula şi constat cu stupoare că acestea nu au nici o legătură cu realitatea.
  În primul rând autoarea articolului este lipsită de minime cunoştinţe în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, i-am văzut precedentele articole în care nu cunoaşte foarte bine, numele Episcopiei din care face parte Protopopiatul Olteniţa, şi mai rău, nici numele corect al Întâistătătorului Eparhiei. Eu îi recomand să cumpere Statutul B.O.R., de acolo poate culege informaţii corecte privind organnizarea Mitropoliilor şi Episcopiilor de pe teritoriul României.
  În al doilea rând, autoarea articolului, nu cunoaşte foarte multe lucruri referitoare la activitatea pastoral – misionară, extrem de bogată a Părintelui Protopop Necula Marian.
  Părintele Protopop Necula Marian, are în spate un palmares de un adevărat slujitor al Bisericii, şi aş dorii să amintesc aici doar câteva din realizările sale făcute cu foarte multă trudă şi sacrificiu personal: construirea capelei din incinta cimitirului Parohiei Eroi, construirea unui sediu impresionant al Protopopiatului (remarcat ca fiind o construcţie impunătoare, care putea fi un sediu de episcopie sau arhiepiscopie) şi bineînteles frumoasa ctitorie care va fi târnosită duminică, 27 mai 2012, de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor; ş-anume Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din incinta cimitirului nou „Eternitatea”.
  De ce autoarea articolului nu se informează corect cum într-adevăr cum stau lucrurile?
  Părintele Protopop de când a venit la Parohia Sfântul Nicolae, nu a produs nici un fel de tensiuni, aşa zisele „tensiuni” de care pomeneşte autoarea articolului SUNT FABRICATE. Nu cred ca etica de jurnalist, prevede să calomniezi, fără să aduci dovezi.
  Dar dovezi concrete, nu tot felul de înregistrări care nu au o calitate în ceea ce priveşte sunetul şi dicţia vorbirii. Înregistrea audio prezentată de autoarea articolului „Răscoală la Biserica Sf. Nicolae” – Centru, nu face cinste presei, jurnalismului; vocea Părintelui Protopop nu se aude, autoarea articolului cred că merge foarte departe cu acuzaţia privind aşa zisele jigniri pe care Părintele Protopop le-ar fi adresat unor enoriaşi.
  În al treilea rând, aş dori să transmit autoarei articolului, că meseria de jurnalism presupune culegerea de informaţii din cel puţin trei surse; nu din o singură sursă aşa cum face autoarea.
  Credincioşii olteniţeni, cred că îi văd pe slujitorii bisericii noastre prin prisma faptelor lor vizibile, trăite de fiecare în parte şi nu prin informaţii de josnică calitate fără suport moral apărute pe un site sau alt mijloc massmedia potrivnic valorilor moral – creştine ale neamului românesc.
  Vă mulţumesc !

 12. Stefan Catalina spune:

  Mai asistent doctor diplomat care te consideri fara modestie si foarte posibil autenticitate, daca tot iti insiri titlurile cu care nu pleci in lumea celor drepti sau si nedrepti ma rog cum ti-o fi calea, se pare ca degeaba le si ai. Ori poate te afli in corabia lui Necula,doctor in teologie cum se umfla ‘mnealui in pene prin naşul de la teologie care a schimbat lucrarile la examenul de doctorat ca doar naşu face si desface, fiindca monsieur Necula nu a scris nici 5 randuri in lucrare, lucruri spuse chiar de cine se afla in cauza ca o lauda. Iar facultatea a facut-o la fara frecventa dupa cum stie tot Curcaniul, poate tu nu aflasesi ca erai ocupat sa scrii titlurile astea si sa te umfli in pene ca Necu-ratul sau pardon Ne-cula. Autoarea daca stii sa citesti dar probabil ca ai primit titlurile alea ca Ne-cula pe aranjamente la nivel de naşi si fini, a spus clar ca nu a avut reportofon la dansa pentru ca venise la slujba si a inregistrat cu telefonul. Si nu cred ca e nimic neprofesionist la ce face doamna pe care o cunosc din copilarie si te asigur eu ca stie foarte bine ce face comparativ cu altii ca voi care nu stiti pe unde sa va scoateti camasa cand vi se descopera ascunzisuruile,iar tot ce faceti tu si gasca Ne-cula faceti pe minciuna, pacaleala si inselatorie. Ia sa vedem de unde are atata avere domn’ Ne-cula. Uups cred ca a venit matusa Tamara din strainatate. ia uite frate ce mai treaba. Ia sa vedem noi acum cu cine s-a dat domn Necula… Apai pana sa vina USL-ul la putere era cu PDL-ul acuma s-a dat cu USL-ul. Mai sa fie ce mai treaba se face in biserica ca sa faca domn Marian burta mare ca parca s-a cam ingrasat de cand a venit la Oltenita peste altii.Mie asa mi se pare dar pardon nu vad eu bine ca n-am titluri de doctor honoris causa…pauza. Pauza de o tigara sa ne mai sfatuim cu domn Necula ce comentariu sa apara pe site ca sa rupem gura targului. Care sunt bai smecherilor josnici nu v-ar fi rusine sa vorbiti cu nerusinare cand stiti foarte bine ce zace in personajul asta sustinut cum e sustinut si stiu toti. De unde stii tu fratele meu de specie umana ca femeia nu a luat din 3 surse? Aaaa ti-a soptit sefu la ureche ceva ca sa fie scris pe bune aici. Care sefu? Ne-cula, cum care. Sunt oamenii in biserica care au fost jigniti nerusinatilor ca eram acolo si am auzit, femeile mie mi-ar fi rusine sa calc in sfanta biserica sa fiou in locul lui si al dumitale pus sa scrii niste mojicii. Erau niste romi intrigati ca domnul preot care tine bine de scaun i-a facut „tigani”. O sa infundati canalele de scurgere ale iadului tineti bine minte de la mine! deja imi pierd vremea! Salutare taica si puneti mana sa cititi codul bunelor maniere, Arta Conversatiei a Ilenei Vulpescu plus cartile alea de capa si spada un model nemaipomenit de curaj la barbati. se vede clar ca ataci vadit autoarea pus de Ne-cula. Eu v-as face terci sa fiu in locul dansei. Terci. Si spre linistea ei, acum nu este singura.Duce-ti-va fratilor la terapii ca suferiti de oarece vise neimplinite.Frateeee,tot ce insiri acolo nu e facut de Necula,constructiile alea.Sa vada si domnul primar ce scrii care e initiatorul. Ooooo da am uitat ii pica banii din cer la Ne-cula.Minunat.Cati bani ti-a dat luati de la altii sa scrii ce ai scris?Ori poate e chiar ‘mnealui in persoana ca sufera rau de titluri.Iar acum e invins de o femeie singura fara spate si putere financiara, politica,sociala.Bravo doamna Suzeanu, sa nu va lasati ca noi va stam alaturi si va sprijinim!

 13. raisa spune:

  Domnul asistent doctor inginer etc Catalin, ti-ai scris numele si functia ca sa ne impresionezi pe noi sau ca sa dai bine la tata popa? Lasa-ne cu comentariile tale facute la comanda in care inveti gradinarul sa vanda castraveti. Ce treaba ai cu jurnalistul? Va strica tie si proto-potopului ploile? Si apropo, unui inginer ca tine nu-i sta bine a-si dori ceva cu ii….cred ca ar trebui sa te intorci undeva la clasa a 2-a, sa inveti regulile de baza ale limbii romane, apoi sa vii sa ii inveti pe altii cum sa isi faca meseria. Si nu mai comenta daca nu stii cu adevarat ce se petrece acolo,

 14. Robert spune:

  Mai, domnule kshfbekwfkc;ds/oftfrf ;solrbejrie Stefan Nita, prietene, ala pus de (******completat de administrator) asta sa aduci tu laude preamariei sale, protopopul! hai sa iti explic cum vine treaba cu conditionalul optativ al verbului A DORI. Uite, el ia forma infinitivului, alaturi de auxiliarul a AVEA, ma intelegi? Care este forma simpla, fara doi I. Adica a dori. Dar ce sa ne facem cu tine, mai gagauta, daca esti amicul domnului protopop? Sa stii ca n-avem mari asteptari sa scrii corect, dar barem abtine-te de la a scrie imputiciuni. Si, bre, sa ne explici mata cum vine asta cu DICTIA VORBIRII. Bine, ca noi intelegem ca tu nu o cunosti decat pe cea a latratului si a linsului(**** completat de administrator). Se vede ca te pricepi de minune la dictia asta. Dar, sa stii ca la noi, astia normali la cap, dictia e doar a vorbirii, asa ca nu e cazul sa ne intoxici cu pleonasme. Si apoi, Povestea cu sediul protoieriei si ctitoria din marginea orasului ne-ai mai bagat-o pe gat si cu alte ocazii. Vezi ca nu te-am uitat? Gata! Schimba banda!!!
  Si sa nu negi ca esti omul protopopului! Ca numai el are mania grandorii si isi pune titlul pe unde poate…mai avea putin si si-l punea si la rugaciunile din biserica…
  Si, a propos de titlul asta de mare doctorand…citesc pe site-ul protoieriei, in CV-ul domnului protopop ca, citez: „Din 2003 până în prezent, urmează stagiul de pregătire postuniversitar de doctorat, în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”, din Universitatea din Bucureşti.”. Pai tot poporul stie ca un stagiu de doctorat dureaza 7 ani. Nu 9. Si nu cred ca ar fi luat el titlul de doctorat si nu si-ar fi scris in frunte asta. Deci sa ne lase cu mizeriile lui stiintifice. Ca de cand nu mai e nasicul decan nu mai e nici el doctorand…

 15. Ionescu Claudiu spune:

  „Asist.Dr.Ing.Dipl. Ştefan Cătălin NIŢĂ”
  Cat de penibil esti prietene…penibil rau!!! Am ras cu lacrimi cand am vazut de cat taranism ai putut sa dai dovada…
  Crezi ca intereseaza pe cineva profesia ta?! Sau ai impresia ca esti vreun geniu….:)))) In locul tau..n-as mai putea sa ies din casa…dar..probabil ca nu-ti pasa..ca doar..ai pamant intre degete…
  Esti exact ca taranul ala din Spania: Dar..vai..ce scrie aici…dar vai…ce masina..:)))
  Oricum…pacat de toate studiile tale..daca au existat..ca sincer, cred ca pe spaga ti-ai obtinut denumirea aia, atitudinea ta lasa multttt de dorit…
  In fine…domnule inginer diplomat….NITA :)))…cel care le sti pe toate…tin sa-ti mentionez ca D-na Suzeanu are o cultura generala mai vasta decat o s-o dobandesti tu si cu tot neamul tau in 100 de vieti de acum incolo..asa ca..spre binele tau…ar fi bine sa te abtii….inteleg ca poate esti prietenul cu cel ce sa da drept popa si ati impartit probabil spagi de-a lungul timpului….dar…asta n-ar trebui sa-ti franga si ultima fara de demnitate…

  Inginer, doctor, director, fondator, bla bla bla, stiti voi..
  Claudiu IONESCU
  :)))
  Ai fost f amuzant…

 16. Ku Klux Klan spune:

  Sa arda pe rug ! Asa merita…!!!!

 17. alex spune:

  Ma intreb: daca esti bisericos cum poti sa fii asa patimas si cum poti sa improsti cu asa cuvinte urate la adresa unui om care are alta parere decat are cel care a scris articolul?

 18. 20rin spune:

  In primul rand asta nu mai e credinta.
  In biserica nu ar trebui sa se intample asemenea lucruri care ii injosesc pe toti ortodoxi de pretutindeni.
  Domnule Necula ca enoriasi nu te mai vor la biserica inseamna ca au un motiv intemeiat si nu au fost indemnati, obligati sau mituiti ca sa se intoarca impotriva dumneavoastra..Ar trebui sa te intorci la fosta ta biserica si sa ii lasi in pace pe cei care au slujit la aceasta biserica de peste 15 ani…

 19. Stefan spune:

  Va salut cu respect doamnelor si domnilor: Raisa, simion gabriel, Stefan Catalina, Robert, Ionescu Claudiu !
  Imi pare rau sa vad din ceea ce ati scris ca din nou „argumentele voastre” sunt JIGNIRILE.
  In ceea ce priveste afirmatiile voastre referitoare la titlul meu stiintific, sa stiti ca nu ma intereseaza. Se vede ca aveti aceeasi modalitate de gandire ca si autoarea articolului (adica jigniti persoane pe care nici nu le cunoasteti).
  In ceea ce il priveste pe parintele protopop, de asemenea nivelul dumneavoastra de cunoastere este situat la nivelul clasei 0.
  Asa ca v-as ruga sa ganditi atunci cand scrieti, nu actionati din instinct, pentru ca faceti parte din ceea ce reprezinta Homo sapiens (fiinte vii inteligente), oamenii intelepti actioneaza intelept.
  Va multumesc !
  Asist. Dr. Ing. Dipl. Stefan Catalin Nita

 20. Stefan Catalina spune:

  Invata sa faci dferenta intre a jigni si a spune un adevar. Bineinteles ca daca lingi blide la el ii tii partea. Intelepciunea ta care e? Ca lovesti in autor? Demonstrati daca sunteti destepti ca tot ce scrie doamna nu e adevarat. Si tu marele asistent diplomat si stapanul tau, doctorand in mii de ani lumina cu nasu’ pila. Probabil ca ai cunostinta ca nasu’ geambasu’ a fost destituit din functia de decan al facultatii ca a schimbat lucrari de licenta, asa cum a facut si cu finul curcanean, care a stiut pe unde sa-si gaseasca sprijin sa se impaneze cu titluri ce nu-i apartin legal.Bineinteles serviciu contra serviciu. Asa ca lasa textele de doi bani ca titlurile tale si vezi-ti de ale dumitale si ale lui Necula de care s-au saturat si enoriasii si preotii si toata lumea, in afara de cei care primesc plicul de la el, ca acum sa rezisti intr-o functie trebuie sa dispui de plicuri si nu orice plicuri ci din alea A4.Cunoastem destule si despre domnul episcop care-l tine in bratic pe protopop ce victime face si ce caracter are.Avem destule informatii pe care eu personal le voi oferi jurnalistilor.Ne-am saturat de nenorocirile si nedreptatile celor din fruntea bisericii care fac abuz de functie.Hai la nani, mai homo erectus! Nu era nevoie sa scrii traducerea lui Homo sapiens ca o gasim si noi pe google la Wikipedia.Ciao bambina!!!!!

 21. mititelu spune:

  Citez din articolul intitulat „Slujitori ai bisericii, infractori potentiali”:
  „Cu sute de ani în urmă, când Inchiziţia promulga legile, tortura şi executa din „voinţa“ Domnului, datorită convingerilor ei pure şi ferme („avansate“ pentru acea epocă), eruditul Giordano Bruno, apărătorul sistemului heliocentric al lui Copernic, nu a fost iertat, el fiind ars pe rug în 1600, deşi, în „sărăcia“ lui dispunea de „resurse“ convertibile pentru cei ce îl anchetau. În 1643, după două luni de detenţie în beciurile Palatului Pontifical din Roma, Galileo Galilei a fost umilit şi silit de Inchiziţie să-şi renege propriile descoperiri (cum ar fi luneta, sau faptul că Soarele, conform Legilor lui Kepler, este centrul sistemului nostru solar (Calea Lactee), plasat într-unul din focarele orbitelor eliptice descrise de planete în mişcarea lor de revoluţie, că Jupiter, ca şi Pământul, posedă sateliţi, că Saturn este înconjurat de inele, sau că pe Lună există…munţi!). Aşa cum putem deduce din documentele Bibliotecii Naţionale a Franţei, în acele timpuri, cel puţin în rândul religioş ilor, corupţia ca fenomen era inexistentă. Aparent, deşi „primitivi“ şi „marginalizaţ i“ (ceea ce nu este o certitudine, pentru că ipocrizia, în special în Franţa, fusese deja „inventată“!) – ei se considerau „supuşii Domnului“ şi respectau cu stricteţe cartea Lui de „căpătâi“, Biblia, în sensul adevăratelor lor convingeri religioase. E regretabil că astăzi, unii dintre religioşii noştri „moderni“ (occidentali, dar şi din ţinuturile estice, mai puţin avantajate istoric), au „îmbogăţit“ Biblia şi au făcut extinderi şi extrapolări, au inventat interpretări, în sensul cât se poate de negativ al axei valorilor morale, sociale şi politice, adoptând corupţia, pedofilia, hărţuirea sexuală şi şantajul, sau tortura şi crima legalizată, ca „monedă de schimb“, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!”
  Cine doreste sa citeasca intregul articol care este extrem de interesant o poate face accesand urmatorul link: http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=27248:slujitori-ai-bisericii-infractori-potentiali&catid=27:religie&Itemid=34
  E valabil in special pentru diplomatul inginer maturator de spirite colorate.
  Dupa ce veti citi intregul articol se va vedea mai jos, de catre cei care au ochi sa vada, cine a conceput articolul si unde a fost publicat.

 22. DANIEL MIHAI spune:

  O demonstratie de pupincu***m mai mare nici ca puteai sa aduci mai dom’ academiciandoctoringiner elena ceausescu catalin nita,ca te si cunosc…Mai bine ai tace dracului !Si nu mai face atat pe „civilizatu'” ca stim si noi cine si cum esti…inca te indoi dupa cum bate vantul,dar nu-i nimic,vine ea si vremea noastra!
  Acad.dr.ing.directorministruconsilierprezidentialrectoruniversitarpresedinte DANIEL MIHAI.Sa mai scriu cateva titluri ca sa vezi cu cine ai de-a face?

 23. adriana spune:

  Cand eu curatam cu mainile mele impreuna cu alti frati- as putea sa le spun frati-picturile din Biserica Sfantul Nicolae ca sa pregatim peretii pentru renovari, atunci Marian Necula abia invata ce sunt cele sfinte si sincer ma indoiesc de faptul ca a invatat pana la capat. De la 7 ani am crescut in acea biserica, am fost in corul bisericii 11 ani si cor e prea putin spus pentru ca eram cu totii ca o mare familie, duminica de duminica, sarbatoare de sarbatoare, si nu numai eu, ci zeci de copii si adolescenti. Biserica aceasta face parte din sufletul meu, acolo m-au botezat parintii, acolo am tinut sa ma cunun, acolo mi-am botezat finutii, acolo m-am rugat, acolo i-am multumit lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat. Distanta m-a indepartat doar fizic, dar in sfuletul meu stiu ca nici o alta biserica nu poate sa fie la fel. Iar daca un copil orfan de acum 25 de ani a juns omul de azi este datorita invataturilor primite de la biserica aceea si de la preotii ei, valorile spirituale atat de sincer si viguros transmise noua.
  O simpla comparatie:
  ATUNCI: preoti ca parintele Moise, parintele Chirita, parintele Vesteman, preotul Dumitrica-oameni cu credinta in suflet pe care o puteau transmite si altora, oameni modesti; la slujba era o incantare corul bisericii alcatuit din copii si adolescenti, la sfarsit plecam de la slujba, mergeam acasa sa mancam si la ora doua eram toti inapoi in biserica impreuna cu dascalul Laurentiu si cu preotii care ne dadeau invataminte, sfaturi, care ne-au indrumat pasii spre ceea ce suntem azi. Iar slujba invierii-daca nu veneai foarte devreme riscai sa te calci in picioare pentru atat de plina era biserica.
  ACUM : Sfanta liturghie a ajuns o simpla citanie din carte insotita de raspunsuri pe niste tonuri cu sau fara ritm muzical….fara organizare, cand unul e la jumatatea cantarii altul incepe… slujba Invierii Domnului a fost un haos total.
  Abia asteptam sa vin in noaptea de inviere la Otenita, sa stau la slujba, pentru ca de multi ani nu mai avusesem ocazia. Cu toate ca auzisem de la oameni tot delul de barfe, nu le-am luat in seama si ma pregateam sa dau de o mare de oameni, de o slujba cum stiam eu. Din nefericire am stat cu ochii in lacrimi mai mult de jumatate din timpul petrecut acolo…….da, pentru ca am fost profund dezamagita….
  Omul sfinteste locul si daca omul care este in fruntea parohiilor din Oltenita nu isi tine credinciosii aproape, nu cauta sa ii inteleaga ci le face in ciuda, ii trateaza cu indiferenta si ironie, le face reclamatii la politie pentu ca si-au spus parerea, atunci unde mai este propovaduirea iubirii de oameni, a aproapelui?
  Acestea sunt valori pe care mai marii bisericii ar trebui sa le propovaduiasca si sa dea oamenilor un bun exemplu in loc sa acuze enoriasii ca fac scandal. „Scandalul” acela a fost o simpla reactie a oamenilor la o parere spusa in public, a fost izbucnirea frustrarilor adunate de ceva timp incoace, a fost curajul prins dupa exemplu.
  Nu contest ca fiecare om are partile lui bune, nu pot sa cred ca acest om s-a facut preot numai pentru bani si faima, insa la acest moment iese la iveala mai degraba un bun afacerist, nu un bun om al bisericii si pentru aceasta ar trebui sa lase locul altora cu har sau sa se aplece catre enoriasi si sa ia aminte la necazurile si pasurile lor. Am ascultat sute de pareri la adresa lui si din aceste sute doar cateva il sustineau. Asta ar trebui sa dea de gandit…de ce oamenii toti vorbesc cu teama la adresa lui? De ce oamenii atunci cand au vazut ca cineva isi spune public parerea au prins curaj? -pentru ca au aceeasi parere si pentru ca sunt nemultumiti.
  Oamenii ar trebui sa sa fie sinceri si sa spuna adevarul: sa spuna de ce le este teama, sa spuna daca au fost amenintati, in primul rand sa vorbeasca deschis cu cel de care le este teama si sa isi spuna pasurile.
  DUMNEZEU e pretutindeni si el va face ce e mai bine, dreptatea nu e numai de partea unuia, intotdeauna cand exista doua parti implicate fiecare are dreptatea lui, dar trebuie sa existe comunicare, armonie.
  Si cum intotdeauna Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci mantuirea lui, eu tot sper intr-o reconciliere a lui Marian Necula cu oamenii care vin la Sfanta Biserica, cu cei reclamati la politie, dar cel mai important cu el insusi si cu Dumenzeu. Nimic nu e mai presus de vointa lui Dumnezeu, El le aseaza pe toate exact asa cum trebuie, nici nu gandim cat de repede se darama castelul de nisip si ramanem exact asa cum am plecat in viata: fara nimic, pentru ca nimic nu e al nostru, nu suntem stapani pe nimic altceva decat pe faptele si pe cugetul nostru.

  Doamne ajuta!

  E

 24. Robert spune:

  Da, Catalin! Aveti dreptate! Ma ghidez dupa instinct si actionez conform lui! Numai cand aud numele domnului mi se intoarce stomacul pe dos. Cand mai si citesc ce minunatii de fapte face, imi vine sa trec la adventisti.
  Va intreb eu pe dumneavoastra acum…de ce? De ce am eu instinctele astea? Pentru ca eu sunt un om rau, cel mai rau? Pentru ca sunt orb si nu vad faptele bune ale sale? Pentru ca sunt invidios? Pentru ca sunt…cum? Incult? Spuneti-mi! De ce simt eu acel gust amar al nedreptatii? Si observ ca nu sunt singurul…ca de-as fi fost…as fi crezut ca sunt nebun…
  Am o sumedenie de motive, pe care nu ma apuc sa le insir aici, caci le stiti cu totii. ATAT DE EVIDENTE SUNT!!!
  Ma intreb eu, ca om simplu, care merg la biserica si CRED! De ce un preot, un protoiereu, nu se ingrijeste de imaginea lui? De ce nu se straduieste sa lege o buna relatie cu oamenii? De ce lasa impresia pe care o lasa? Ce vina am eu ca e asa? Ar trebui sa imi pun ochelari de cal si sa ma fac ca nu vad? Ar trebui sa nu ma revolt cand vad cum Hristos este tradat si re-rastignit de insusi propovaduitorii LUI pentru te miri ce privilegiu? Ar trebui sa stau linistit cand vad cum Biserica este mancata din interior de preotii care nu au ce cauta sa fie preoti, pentru ca nu au nicio cadere morala si spirituala sa aiba aceasta misiune duhovniceasca??? Nu, domnule Catalin! Asta nu am sa fac! Si fii linistit, stiu foarte bine sa imi ascult instinctele! Si le trec foarte bine prin filtrul ratiunii! Si actionez ca un om matur, perfect constient ca azi pot fi sus, dar maine pot fi jos…ceea ce dumneavoastra uitati! Eu zic sa va luati ceva masuri de precautie si sa va asterneti niste perne la sol, caci caderea va fi dureroasa! Orice imperiu decade!

  PS: Recitind mesajele dumneavoastra, am constatat ca ati uitat regula simpla: intre subiect si predicat nu se pune virgula! Nu se cade la un asa as.dr.dipl.dgr.sdp. sa nu cunoasteti asa reguli elementare de scriere corecta! Si ma bucur ca sunt eu a doua dumneavoastra invatatoare…

 25. enoriaş spune:

  – Iartă-i Doamne , că nu ştiu ce fac !
  – Şi totuşi , de câteva nopţi mormintele cimitirului de pe Mihai Bravu sunt
  vandalizate …

  Am zis să iertăm … omul este supus greşelii … şi că din ” greşeală ” distrug crucile din cimitir …
  Dar, când acest lucru se întâmplă noapte de noapte … chiar aşa au ajuns oamenii …
  – Ne- am bucurat mult , atunci când a venit părintele Necula şi cu mari eforturi a reîngrădit incinta cimitirului , pentru că peste tot intrau câini şi distruseseră mormintele, mai ales în zona ghenei de gunoi din colţul cimitirului … încet , încet s- au construit multe …
  – Dar, acum nu mai sunt câini … ei nu pot vandaliza crucile …
  P.S. Păcat ! … însă , NĂDĂJDUIM ! şi … iertăm !

 26. Vlentin. C. spune:

  il sustin pe Marian Necula, dar de drept trebui acceptat de majoritateaa enoriasilor ( de toata Oltenita) ,

  vot live, cu o lista de cateva zecii de hartii , fiecare vine cu buletinul in mana ca cetatean al Oltenitei , da semnatura in dreptul numelui celui ales, imediat dupa vot live se citeste ,numara in fata tuturor pe loc voturile si gata sa rezolvat, tot Necula va fi, va asigurr oamenii il iubesc!!!
  cu siguranta toti il vor vota pe dansul pt ca nu cunosc pe nimeni care sa il vorbeasca de rau!
  astept cu nerabdare organizarea votului PE FATA, iubiti adevarul si aparatil cu CREDINTA In Dumnezeu Tatal Si Iisus Hristos, pt Credinta copiilor copiilor nostrii!

  aveti grija ca nu toti sant adevarati Crestini!!!
  nu merg aproape deloc in biserica, dar mia povestit unele lucrurii un baietasi sarman care iam impartit o eugenie, mia spus oful lui anul trecut in decembrie de sarbatorii
  cam asa sunau cuvintele lui….
  – sa nu mai acceptam persoane in Biserica care nu mai accepta Colindele ce Vestesc Nasterea Mantuitorului , iar in schimb ne povesteste despre mandrie si istorie care nu ne ajuta cu nimic sufleteste in aceste vremurii, ba chiar ne duc in ratacire si redirectionarea gandului de La Dumnezeu Si Iisus Hristos, acela sa mearga departe de Biserica Crestina, pe o banca de piatra cu vedere spre pustii sa soarba o CocaCola recce ca ghiata … poate isi revine!!!
  primul pacat a fost facut in Ceruriii , a fost mandria, diavolul sa mandrit sa vazut cel mai frumos si mai puternic!
  apoi primul pacat pe pamant a fost pofta, diavolul a facuto pe Eva sa pofteasca la mar…!
  deci cine vine cu promovarea pacatului in mintea omului, sa dispara. E deajuns unde nea adus pacatul de la facerea lumi si pana acum!!!!

  PS: cainii nu au maini sa vandalizeze Crucile, cainii doar cauta ramasite de mancare!
  lasati necuvantatoarele in pace sa se inmulteasca dupa voia Lui Dumnezeu , ca nu noi leam dat suflare sa existe printre noi , mai dragi mei Crestinii!

 27. Stefan Catalina spune:

  Draga Vlentin C ori esti din vreo secta ori esti dus cu pluta insa ceva e clar: esti analfabet. Pe administrator il sfatuiesc sa nu mai primeasca comentarii bolnave… Multumesc!