VIDEO * Podul de la Clătești avariat şi consecinţele distrugerii

Podul de la Clătești a fost avariat sâmbătă în urma viiturii râului Argeş. În urma acestei calamităţi, s-au produs multe neplăceri şi complicaţii. Primarul localităţii Mitreni, George Paceagiu, spune că a acţionat acolo cu un escavator, însă rezultatele sunt slabe. Podul a cedat din cauza acumulării de gunoaie la baza podului, situaţia nefiind o premieră. Podul face legătura între DN 4 (Bucureşti – Olteniţa) şi localitatea Clăteşti. Localnicii au acum de ocolit acum 30 de km, pentru a ajunge la DN4, spre Bucureşti. Mulţi dintre săteni merg pe jos 4, 5 km până în localitatea Chirnogi, unde sunt microbuze cu care se pot deplasa spre destinaţiile dorite.

Podul de la Clatesti a fost avariat serios de raul Arges

Mihai Manciu, cel care a construit podul, dă vina pe Primăria Mitreni pentru că nu a degajat podul de gunoaie, iar eforturile sale sunt fără rezultat şi acum.

Dorin Berbec

Comentarii

 1. simona spune:

  1. daca in locul satului clatesti era comuna mitreni, podul nu se mai rupea de 100 de ori si nu se mai cheltuiau sute de mii de euro (aici se poate verifica cate miliarde de lei s-a bagat in 20 de ani);
  2. fiind satul clatesti, facem lucru de mantuiala. adica „sa fie acolo”. dupa aia vedem …. , asa cum s-a procedat cu toate investitiile, cateva la numar. adica un parc vai mama lui, 2.5 masini de piatra … etc. asta e proportia investitionala fata de comuna mama… .
  3. dl primar zice, nu se poate intra pe el cu nu stiu ce masinarie, dar eu intreb: se poate trece pe el cu tir de 40 de tone ??!. daca era un interes cat de cat, masinaria care trebuia sa delcomateze gaurile de trecere, nu trebuia sa plece de acolo. s-au facut drumuri degeaba, tractorul ala a consumat motorina degeaba. scz e urtmatoatea: nu se poate sta pe pod, ca se „lasa in jos”. Doamne fereste!!!!
  4. concluzie: – asa cum s-a facut de 22 de ani lucrarile la acest pod (si la ultima care, din cate se aude a costat cam 400 000 `ron, in loc sa se bage tuburi noi, s-au luat din fosta tabara cateva folosite, plus piatra. argesul nu are scurgere ca lumea, la un debit mai mare e obligat sa sparga malurile) asa se va face si acum. o sa vedeti 4-5 tuburi puse iar restul va fi piatraaaa mareeeeeee. iar costul, aici e interesant. va fi de, ghici, MILIARDE de lei vechi.
  5. Sa speram, ca asa e omul, spera pana moare, ca intr-o zi, se va schimba ceva in constiinta oamenilor;

 2. Cornel spune:

  ce e ala „escavator”?

 3. manciu mihai spune:

  In zona Clatesti a fost construita in anul 1988 o trecere prin vad ,lucrare provizorie necesara traversarii raului Arges.”,de catre utilajele ce lucrau la canalul Dunare-Bucuresti
  Impropriu este denumit pod. Datorita intretinerii defectuoase acest,, pod” a cedat de fiecare data cind debitele au fost mari pe Arges, si probabil asa se va intimpla de fiecare data, daca nu se va proceda la curatire in amonte de trecere. Majoritatea tuburilor nu au fost platite…dar se intimpla acelasi lucru daca sunt vechi sau noi.
  Unele tuburi sunt colmatate si foarte greu mai pot fi scoase din albia raului. Oricum aceasta solutie provizorie nu asigura siguranta la debite mari si orice tuburi de orice dimensiuni,daca se colmateaza nu asigura trecerea apei prin ele si aceasta va trece pe deasupra sau va sparge malurile.

 4. Pipo spune:

  Cel mai indicat ar fi un pod din pontoane!

 5. manciu mihai spune:

  Poduri de pontoane are numai armata. Este o sulutie buna si mai usor de controlat…dar o subunitate de pontonieri ar fi necesara permanent acolo unde se afla podul…iar la debite mari apar probleme la aceste poduri .

 6. Tudor spune:

  In acest moment podul e facut provizoriu si foarte bine pentru cine a avut initiativa. Multumim!!
  Cred ca asta e o solutie temporara, nu trebuie lasat asa pentru ca, la prima crestere importanta de nivel, se va rupe din nou. Daca se va decolmata tuburile actuale, ceea ce nu prea s-a intamplat acum, si se va pune inca un rand de tuburi, de la cap la cap, nu vom avea probleme curand. Sa vedem totusi ce se va intampla pana la urma.

 7. EU spune:

  Ce ziceti domnule subinginer Manciu de o acumulare laterala plasata in amonte de „pod”?Oare „asigura siguranta” la debite mari?O avea vreun efect in preluarea undei de viitura?Dar un pod in arc ar putea sa fie o solutie?(oare unde am mai vazut eu asa ceva…)