Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor se plimbă cu o limuzină de 3 miliarde de lei

În timp ce pensionarii sunt obligaţi să cumpere lumânări numai de la biserică, pentru a nu lipsi de fonduri parohiile, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu, nu pare să fie atins de grija economiilor.

Fără să ne referim la vreun păcat ca mândria ori trufia, trebuie să spunem că episcopul Vincenţiu se deplasează cu un autoturism care depăşeşte mult puterea de cumpărare a multor români cu salarii bune.

De ceva vreme, Vincenţiu, se plimbă cu un Volswagen Phaeton, limuzină de lux, exclusivistă, care, în funcţie de dotări, poate avea un preţ cuprins între 68.000 de euro şi 95.000 de euro.

N-am putut evalua modelul de Phaeton cu care se deplasează prea sfinţia sa Vincenţiu, de aceea o să-l bănuim că nu a dat dovadă de grandomanie şi a ales modelul cel mai ieftin, cum îi stă bine unui slujitor al Bisericii. Astfel e bine să ştim că cel mai ieftin model de VW Phaeton costă aproximativ 3 miliarde de lei vechi.

Nu-i mare lucru. Cam cât ar costa să termini de construit o biserică din Călăraşi. Dar Vincenţiu nu pare să fie îngrijorat de soarta banilor. Are încredere în autorităţile – mână largă cu banii publici. Şi în paraua văduvei, desigur.

sursa: dincalarasi.ro