La Olteniţa s-au validat consilierii locali, primarul şi s-a ales viceprimarul

Miercuri, 20 iunie, începând cu ora 11,00 la Sala Mare a Primăriei Olteniţa au avut loc validarea celor 19 consilieri locali, prezentarea hotărârii judecătoreşti privind validarea primarului municipiului Olteniţa, dar şi alegerea viceprimarului.

Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a fost cel care a făcut prezentarea întregii acţiuni. În prezenţa preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, a preşedintelui de şedinţă ales Gheorghe Lungu, Viorel Pironea, consilier pe lista APC, a prezentat structura Consiliului Local Olteniţa. Cei 19 consilieri au depus jurământul, intrându-şi astfel în drepturi.

Viceprimar a fost ales cu unanimitate de voturi Florian Cercel, aflat la al treilea mandat de viceprimar. Petre Ţone a fost de asemenea numit în funcţia de primar al municipiului Olteniţa. „Succesul nu este numai al meu ci al întregii echipe care a fost alături de mine, al tuturor celor care au crezut în mine. Eu cred că această victorie se datorează şi adversarilor care m-au mobilizat să-mi doresc să devin primar, să dovedesc că pot să fac ce susţineam până acum în cadrul Consiliului Local şi ţin să vă asigur că voi încerca să fac tot ce-mi stă în putere să realizez acele promisiuni aşa zis electorale. Doresc să am alături de mine Consiliul Local care, prin simplu fapt că nu a nominalizat pe altcineva la funcţia de viceprimar, îmi dovedeşte că pot avea încredere în partenerii noştri, cu care în aceste zile am încercat un dialog constructiv şi să-i fac să înţeleagă că echipa nou numită în cadrul Primăriei are cele mai bune intenţii să facă ceva bun pentru oraş.” a declarat Petre Ţone.

Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița în mandatele 2004-2012 își exprimă punctul de vedere: „Am fost gazda ceremoniei de astăzi, m-am ocupat de organizare până la predarea mandatului meu. Despre acțiune pot spune mult festivism, bucurie fără măsură şi e normal să fie aşa când se învesteşte un primar, a venit din nou PSD-ul la putere. E la al 3-lea mandat, au fost şi 3 PNŢcd-iste. Sper să nu fie şi acest mandat cum au fost celelalte 2 PSD, când nu s-a făcut aproape nimic. Au fost multe promisiuni în campanie, sper ca să le şi onoreze, deşi n-aş vrea să fiu prea convins, dar mi-e foarte greu să cred. Rămâne să vedem ce se va face în continuare, Consiliul Judeţean nu a ajutat niciodată Olteniţa, a luat doar voturi de la Olteniţa. Întâi să-şi rezolve maldărul de promisiuni care au fost făcute.” Despre alegerea viceprimarului Florian Cercel, Milescu spune că afost de acord să i se dea votul pentru a împlini nişte dorinţe:” Am dat vot pentru viceprimar din dorinţa de a-l sprijini pe primarul Ţone în ce şi-a dorit: de a avea o echipă USL.” declară Costinel Milescu.

Întrebat dacă se vor produce schimbări în organigrama Primăriei şi a celorlalte instituţii din subordinea Consiliului Local Olteniţa, Milescu oferă răspunsul său: „Mai mult ca sigur se vor face schimbări peste tot, mă refer în deconcentrate şi în alte locuri, cu excepţia Primăriei. Vor pune oameni de-ai lor, deranjant ar fi dacă vor pune lipitori de afişe în puncte cheie. În Primărie este atributul primarului să-şi organizeze serviciile cum crede de cuviinţă, inclusiv organigrama. Ce pot să-i transmit noului primar este că Primăria are un echilibru extrem de fragil şi orice schimbare ar însemna nefuncţionalitatea acestei instituţii.” a declarat pe final de interviu Costinel Milescu.

În cadrul ceremoniei de învestire, primarul care a predat acum ştafeta, Costinel Milescu, nu a fost invitat să ofere un discurs.

În Consiliul Local Olteniţa structura este următoarea: 9 consilieri din Uniunea Socialist Liberală (USL), 6 consilieri Alianţa Popular Creştină (APC), 2 consilieri Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD), 2 consilieri din Uniunea Ecologistă.

Laura Suzeanu