Spectacolul caritabil semnat Alexandra Uşurelu si Dan Bordeianu de 1 Iunie la Oltenita a starnit ropote de aplauze

Spectacolul caritabil organizat de Ziua Copilului la Oltenita si dedicat lui Cristea Ciprian Emanuel a conţinut un program amuzant prin micuţii de grădiniţă, interesant şi romantic prin reprezentaţia elevilor de liceu, special şi profesionist prin invitaţii care au fost alături de actiunea Alexandrei.
Ciprian suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilateral profundă, iar acţiunea caritabilă a apărut în urma dorinţei Alexandrei de a o iniţia, pe care a înduioşat-o povestea tristă a mamei băieţelului. Spectacolul s-a intitulat “În dar pentru copii”.

Începând cu ora 15,30 la sala de evenimente “Modern” copiii de grădiniţă au demonstrat talentul lor prezentând un frumos program de cântece, sub îndrumarea profesoarei de muzică Florina Suzeanu, atât în cor, cât şi prin solişti vocali, la chitară sau orgă. Au urmat elevi de liceu acompaniaţi de Andrei Marinescu la orgă şi sub coordonarea aceleiaşi profesoare de muzică. Ei au prezentat un repertoriu variat de melodii din şlagărele româneşti şi din muzica internaţională.

 

 

Alexandra Uşurelu şi actorul Dan Bordeianu au susţinut imediat un concert alături de alţi prieteni. Alexandra a dorit prezenţa unora din cei mai talentaţi intepreţi de muzică free style, improvizându-se astfel o trupă care a uimit publicul cu armonia creată în timpul spectacolului şi măiestria interpretării lor.

Dan Bordeianu a făcut o frumoasă demonstraţie de talent la chitară. El o laudă pe Alexandra pentru vocea sa impresionantă şi spune că această colaborare a sa cu Alexandra a pornit dintr-o joacă, iar prima experienţă a avut loc într-un pub din Capitală, unde Alexandra Uşurelu susţinea un concert. Despre spectacol el spune că a fost improvizaţie, cu excepţia a două melodii pe care cei doi le-au mai cântat împreună. Probabil că asta presupune adevăratul talent muzical: creaţia spontană în această artă: “Am improvizat aproape  tot, nimic nu a fost pregătit. Am cântat alături de Alexandra să îl ajutăm pe micuţul Cristea Ciprian Emanuel”, explică Dan Bordeianu după spectacol.

Trupa formată la Olteniţa este o combinaţie de băieţi foarte talentaţi, care oferă spectacole de calitate acolo unde sunt chemaţi să îşi dezvăluie repertoriul:

Pianistul Mircea Elisei este cunoscut pentru colaborările cu Ştefan Stan şi Claudiu Mirea.

Felix Mircea Moldovan, prezent la evenimentul de vineri, este singurul percuţionist român rezident în Ibiza. El a colaborat cu trupa Bosquito şi cu Spin, dar şi cu Morandi sau Cătălin Josan.

Gabriel Bălaşa, percuţie, este cunoscut pentru colaborările cu Byron şi Blue Nipple Boy, grupul din care de altfel acesta face parte. Gabi a improvizat în timpul concertului o melodie la un pseudo-instrument denumit kalimba, bucată muzicală pe care a dorit să o dedice copiilor, şi care a fost orchestrată pe parcurs prin contribuţia instrumentelor celorlalţi invitaţi.

Sergiu Teslaru, saxofon, este student în ultimul an la Academia de Muzică Bucureşti. El cântă alături de Alexandra în diverse spectacole, frenezia cu care interpretează dându-i o anumită clasă în ceea ce face, o mare parte din cei prezenţi spunând că se apropie de stilul renumitului saxofonist Kenny G.

Micuţul Ciprian, căruia i-a fost dedicate spectacolul, a recitat o poezie.

Alexandra declară pentru noi: „A fost emoţionant totul, în special când Ciprian a recitat poezia. Am fost încântaţi toţi cu ce am primit de la copii: de ziua lor am primit bucuria lor. Am adus alături de mine oameni zic eu de excepţie, cu care nu am făcut repetiţii, am mai cântat împreună, însă cea mai mare parte din melodiile interpretate au fost acompaniate pe loc, formând ce aţi văzut.” Melodiile Alexandrei au fost alese din repertoriul internaţional şi interpretate stil aparte de jazz free style, Dan Bordeianu fiind cel care a fost aproape de Alexandra la această acţiune.

Dan i-a transmis Alexandrei că doreşte să mai organizeze evenimente caritabile, alături de interpreta căruia îi apreciază vocea farte mult.

Evenimentul a strans in urna aproximativ 2500 de lei, iar potrivit Alexandrei, mai sunt oameni de afaceri care au preferat să depună bani în contul băiatului care au preferat sa-si pastreze anonimatul.

Banii strânşi au fost donaţi familiei Cristea pentru a ajuta copilul.

Alexandra mulţumeşte celor care l-au ajutat pe Ciprian! Se pot face donaţii în continuare în contul: RO39RZBR000006001353288, deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Olteniţa, pe numele Cristea Florina Nicoleta, mama lui Ciprian.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. maria spune:

    felicitari ! sa le urmam exemplul

  2. Daniel spune:

    Mda, ca de obicei zeci de minute cu copii mici care canta, si maxim un minut cu cei mari care canta asa de frumos

  3. mihai spune:

    cei mici au cantat super cind au cantat cei de la liceu mai aveam putin si adormeam pe scaun