”Voluntariatul nu e o poveste, Voluntariatul e de povestit!”

S. N. V.

LA GRUPUL ȘCOLAR BUDEȘTI

În perioada 14-20 mai a fost  Săptămâna Națională a Voluntariatului. Elevii de la Grupul Școlar Budești au vrut și ei să ducă mai departe povestea voluntariatului și au adus-o până la Oltenița , mai precis la Complexul de Servicii Comunitare și la căminul de bătrâni ”Sfântu’ Gheorghe”.

Sub îndrumarea domnului director, prof. Huțan Daniel Aurel, a doamnei director adjunct, institutor  Anghel Liliana și a doamnei profesor psihopedagog Gâdea Cătălina , au participat la campania de strângere de jucării pentru copiii cu dizabilități, au confecționat brățări pentru a le valorifica, cu banii obținuți cumpărând fructe pentru bătrăni, iar pentru a atrage atenția asupra stării de avarie in care se află natura, au efectuat activități de ecologizare în zona de pe lângă râul Dâmbovița.

De la micii școlari de clasa I până la aproape absolvenții de clasa a VIII, de la cadre didactice până la personalul nedidactic, toți s-au implicat cu toată inima și toate puterile lor. Au strâns multe jucării, au adus fructe dar au și cumpărat în total 40 kg , au străns 20 de saci cu gunoi  de pe lângă râul Dâmbovița. Dar ce este cel mai important e că au  adus bucurie în sufletele copiilor și ale bătrânilor,chiar și Dâmbovița e ma veselă, au demonstrat că este posibil să faci ceva și să nu ceri nimic în schimb. Asta înseamnă voluntariat!