Administraţia locală şi consilierii în tratative cu posibili investitori în zona Olteniţa

Sala Mică de şedinţe a Primăriei Olteniţa a fost joi, 19 iulie, locul de întâlnire dintre jurnaliştii locali şi o delegaţie a unei Case de Avocatură din Bucureşti, venită pentru a reprezenta interesele clienţilor cabinetului, oameni de afaceri, posibili investitori pentru zona municipiului Olteniţa.

Petre Leonard si reprezentantii Casei de Avocatura din Bucuresti

Consilierul Leonard Petre a prezentat celor doi avocaţi bucureşteni situaţia economică a municipiului Olteniţa şi împrejurimile, situaţia financiară, perspectivele zonei. Leonard Petre a făcut şi o incursiune în trecutul economic al municipiului, descriind fabricile existente în urmă cu 20 de ani şi înainte de 1989, unităţi economice care aduceau profit municipiului şi înglobau foarte multă forţă de muncă.

Dintr-un total de aproximativ 40.000 de locuitori, în jur de 17.000 oameni munceau în Şantierul Naval, Filatura de Bumbac, Fabrica de Conserve Valea Roşie, ISCIP Ulmeni, explică consilierul Petre oaspeţilor. Acesta a precizat că Olteniţa va fi cel mai mare port de euro-containere de pe Dunărea fluvială pentru că este aproape de Bucureşti, capitala ţării, Olteniţa fiind considerată poarta de intrare în România către capitală în cel mai scurt timp, cu atât mai mult cu cât se vor demara lucrările la Canalul Dunăre-Bucureşti.

Leonard Petre a prezentat celor doi investitorii străini din Olteniţa, una din companiile indiene cu sediul la Londra, cu care administraţia locală anterioară a bătut palma pentru o afacere fiind Transdanube Industries, oameni de afaceri care au creat la fostul Turol o zonă industrială şi care vor definitiva o viitoare oţelărie, unde vor fi oferite în jur de 300 de locuri de muncă.

Leonard Petre a menţionat şi faptul că la Olteniţa calea ferată a fost concesionată la începutul acestui an de o firmă din Cluj Napoca, calea ferată fiind considerat o facilitate care face legătura dintre Olteniţa şi Bucureşti.

Casa de Avocaţi din Bucureşti se află în colaborare cu o Casă de Avocaţi din Roma Italia, clienţii acestora fiind specialişti în infrastructură, după cum a declarat avocat Cristina Alexandrescu, oameni de afaceri interesaţi de a investi în şantiere navale, drumuri sau poduri. Cristina Alexandrescu a declarat în cadrul întâlnirii că există oameni de afaceri care doresc să investească în zonă, cu atât mai mult cu cât zona este considerată a fi defavorizată, prilej de a se accesa fonduri europene pe mai multe variante. Cristina Alexandrescu a luat în calcul un parteneriat public privat la Olteniţa, în funcţie şi de solicitările clienţilor, cărora le vor fi prezentate variantele de lucru în zonă. Avocata a specificat că există o cerere la cabinet a unei firme de a investi într-un parc fotovoltaic.

În legătură cu eventualitatea unor investiţii în acest domeniu pe celule fotovoltaice, viceprimarul Florian Cercel a explicat că 12 ha de teren au fost oferit printr-o Hotărâre de Consiliu Local pentru care s-au arătat interesaţi mai mulţi investitori, dar nici unul nu a finalizat afacerea. Cercel a prezentat sistemul urban în care este inclus şi municipiul Olteniţa, în perspectivă urmând a fi cooptată în sistem şi localitatea Frumuşani, pentru a fi mai aproape de vecinătatea cu Bucureştiul şi în ideea dezvoltării Zonei Metropolitane.

delegaţia Ambasadei Franţei din Bucureşti a fost placut impresionata de frumusetile Dunarii

În aceeaşi dimineaţă de joi, o altă echipă de investitori a sosit la Olteniţa, iar miercuri, 18 iulie, o delegaţie de la Ambasada Franţei din Bucureşti de la Serviciul Comercial, a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai autorităţii publice locale şi consilieri, pentru a obţine informaţii în vederea oportunităţii unor investiţii în zona Olteniţa. Reprezentanţii Ambasadei au declarat după ce au văzut portul olteniţean şi insulele că este o zonă foarte frumoasă de agrement, unul dintre oaspeţi exprimându-şi interesul de a investi într-un parc de distracţii pe Dunăre, sau amenajarea unei insule ca mijloc de relaxare şi agrement.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. Alex spune:

    Ce prostii abereaza unii auzi sa introduca curse de tren Bucuresti – Oltenita ( din cate stiu deja sunt 5 dus , 5 intors , se vede ca nu sunteti la curent domnule vice cu ce se intampla prin oras