Pasagerii din Olteniţa şi Călăraşi aflaţi în autocarul răsturnat la Nădlac s-au întors acasă

Un autocar s-a răsturnat, duminică după-amiază, în apropiere de vama arădeană Nădlac. În urma accidentului, o femeie a murit. Autocarul – un model de Mercedes Tourismo 350, fabricat în 2007, cu 49 de locuri – efectua cursa de linie regulată Rotterdam – Bucureşti, iar accidentul s-a produs, în jurul orei 16.00, la o distanţă de 13 kilometri de Nădlac. În autocar se aflau 42 de pasageri şi trei şoferi, se menţionează într-un comunicat al companiei.

foto: renasterea.ro

Reprezentanţii Eurolines enumeră şi cauzele care, în opinia lor, au dus la accidentul în care o femeie şi-a pierdut viaţa. “Accidentul s-a produs din cauza unui derapaj într-o curbă largă pe fondul unui carosabil încins şi umed, rezultat în urma unei ploi recente, precum şi din cauza faptului că, din sens opus, un autoturism a încercat să intre în depăşire, dar a revenit imediat în coloană, provocând asupra şoferului de autocar un reflex de evitare. În acest accident, niciun alt mijloc de transport nu a fost implicat”, se arată în comunicat transmis presei. Potrivit companiei de transport, 33 dintre pasageri se află în afara oricărui pericol, 13 dintre aceştia fiind deja îmbarcaţi pe o cursă specială, spre a-şi continua drumul până la destinaţie. Compania Eurolines, deţinătoarea autocarului care s-a răsturnat duminică în judeţul Arad, precizează presei centrale că vehiculul are toate reviziile tehnice efectuate la zi, iar echipajul alcătuit din trei şoferi este unul dintre cele mai experimentate ale firmei.

În autocar se aflau un olteniţean şi un călărăşean, care au suferit răni uşoare. Din informaţiile noastre preluate de la reprezentanţii poliţiei naţionale, olteniţeanul B. Marian de 45 de ani s-a întors la Olteniţa în stare bună. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu pasagerul din Călăraşi, întors acasă fără probleme.

Laura Suzeanu