Profesoara Cristina Drăgan şi o echipă din Olteniţa au reprezentat ţara la Siauliai, în Lituania

La Campionatul Mondial „Sportul pentru Toţi” desfăşurat de curând în Lituania a participat şi România. Directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, prof. Cristina Drăgan, însoţită de un grup din Olteniţa au făcut parte din delegaţie. La acţiunea din Lituania, delegaţia României a participat cu 40 de sportivi şi oficiali în frunte cu secretarul general Aurelia Suciu.

delegatia Romaniei

Ţara noastră s-a prezentat cu dansuri populare tradiţionale cu 7 melodii, iar în domeniul sportive s-au remarcat selecţionatele României la oină, junior şi seniori, care au arătat în acest mod importanţa sportul naţional românesc. Fetele trupei de dans “Alizee” de la Clubul Elevului  şi directorul clubului, Mirela Constantin, au făcut parte din echipa Cristinei Drăgan.

Fiecare ţară participantă la Campionatul de la Siauliai, Lituania, a prezentat dansuri tradiţionale şi sportul naţional reprezentativ. Activităţile s-au desfăşurat pe parcursul a 6 zile, în diferite locaţii ale oraşului Siauliai.

Dansurile celor 10 fete din trupa Alizee au fost variate iar impresia lăsată a fost una remarcabilă.

La acest campionat au participat 59 de ţări, următorul campionat preconizându-se a fi peste 4 ani cu organizare în Indonezia, la Jakarta.

“Deşi nu am avut condiţii grozave la cazare iar masa am suportat-o noi, a fost o experienţă frumoasă. Peste 4 ani campionatul mondial va ave a loc la Jakarta, în Indonezia, under sperăm să fim prezenţi din nou dar cu noutăţi. Fiecare ţară a prezentat o dată sau de două ori şi dansurile tradiţionale sau sporturile naţionala. Am socializat, ne-am făcut prieteni noi, am vizitat dealul crucilor, unic în lume. Siauliai este un oraş cu 135.000 de locuitori. Oamenii au fost entuziasmaţi de evoluţiile sportivilor pentru că activităţile s-au desfăşurat în diferite locaţii ale oraşului.” precizează prof. Cristina Drăgan, director al Liceului “Nicolae Bălcescu” şi preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi Călăraşi.

 

Jocurile mondiale pentru sportul de masă, eveniment organizat de TAFISA – Asociaţia Internaţională Sportul Pentru Toţi, au ajuns în acest an la a 5-a ediţie şi au avut loc în săptămâna premergătoare Campionatului European de ARDF Tineret, organizat în aceeaşi localitate.

 

TAFISA a fost înfiinţată în anul 1991 în Franţa la Bordeaux şi are peste 180 de membri din peste 120 de ţări de pe toate continentele. Patronii evenimentului din acest an din Lituania au fost Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, Comitetul Olimpic Internaţional şi UNESCO.

Click aici pentru siteul oficial

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. andreea spune:

    suntem arabela nu alizee! :-l

  2. KUTNIK MARIANA spune:

    BRAVO! Suntem mandri de voi si de faptul ca Romania este cunoscuta si prin lucruri bune. BRAVO ARABELA! BRAVO CATRINEL!

  3. Rusa Catrinel spune:

    Multumim…pentru felicitari!!